Apple відновила переговори з OpenAI і Google, щоб вибрати відповідний ШІ для iPhone

00:37, 29.04.2024

Як уже зазначалося, Apple не виключає можливості інтеграції сторонніх систем штучного інтелекту у свої майбутні пристрої, і компанія нещодавно відновила переговори з OpenAI на цю тему. Операційна система iOS 18, під управлінням якої працюватимуть iPhone нового покоління, у підсумку може отримати підтримку екосистеми OpenAI, як повідомляє Bloomberg.

Це вже не перша спроба Apple реалізувати таку інтеграцію з OpenAI, переговори починали цього року, але їх поставили на паузу, а тепер поновлюють, як зазначає джерело. Не списує Apple з рахунків і Google з її чат-ботом Gemini, тож середовище, в якому ведуться ці переговори, досить конкурентне. Вибір партнера в цій сфері Apple поки що не зробила, і немає гарантій, що тверді домовленості будуть взагалі досягнуті.

Деякі функції майбутньої операційної системи Apple iOS 18 використовуватимуть елементи великої мовної моделі власної розробки - наприклад, вона допоможе користувачам генерувати текст, схожий на створений людиною. При цьому на рівні взаємодії з користувачами через чат-бот Apple розраховує покладатися на сторонні рішення типу ChatGPT. Коли про пошук партнера для реалізації цієї функції вперше стало відомо в березні, серед потенційних учасників переговорів фігурував і стартап Anthropic.

Apple розраховує за рахунок тісної взаємодії з розробниками систем ШІ домогтися не тільки їхньої глибшої інтеграції зі своєю операційною системою, а й високого ступеня інформаційної безпеки. Тім Кук (Tim Cook) раніше обіцяв, що функції ШІ впроваджуватимуться в екосистему Apple після їхньої ретельної оцінки та адаптації.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна