Apple може випустити розумні окуляри та AirPods з камерами у 2027 році

21:33, 14.10.2024

Компанія Apple планує випустити нові пристрої з функціями візуального розпізнавання оточення. Серед новинок можуть з'явитися розумні окуляри, аналогічні тим, що були створені у співпраці Meta і Ray-Ban, а також AirPods з камерами. Очікується, що ці продукти вийдуть не раніше 2027 року, якщо взагалі будуть випущені.

Згідно зі звітом, Apple прагне окупити багатомільярдні інвестиції в розробку технологій комп'ютерного зору для Apple Vision Pro, впроваджуючи їх в інші продукти. Першим кроком у цьому напрямі стало додавання функції візуального розпізнавання на основі штучного інтелекту в iPhone 16 для управління камерою, а наступним кроком, за даними Марка Гурмана (Mark Gurman) з Bloomberg, може стати інтеграція цієї технології в окуляри.

Важливо, що такі окуляри не стануть повноцінним пристроєм доповненої реальності з дисплеєм, а скоріше смарт-окулярами з вбудованими камерами, динаміками і мікрофонами, тобто аналогами окулярів Meta і Ray-Ban, які стали доволі популярними. Якщо говорити про ціну, то, приміром, Meta пропонує свої окуляри за ціною від $300, хоча доступні й дорожчі моделі залежно від оправи.

Крім того, Apple продовжує роботу над AirPods з камерами, про які вже повідомлялося раніше. Щоправда, поки не зовсім зрозуміло, для чого може знадобитися такий пристрій, якщо вже є окуляри з камерами. На перший погляд, ідея розміщення зовнішніх камер у навушниках може здатися невдалою, проте Apple продовжує експериментувати з цим форм-фактором для реалізації функцій візуального розпізнавання.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна