Apple представила iPad Pro з подвійними OLED-дисплеями, чіпами M4 і тонкими корпусами

18:17, 07.05.2024

Сьогодні компанія Apple в рамках заходу Let Loose представила довгоочікувані свіжі версії iPad Pro. Нові 11- і 13-дюймові планшети отримали оновлений дизайн, новітні потужні процесори M4, а також абсолютно нові дисплеї на панелях OLED.

Рішення Apple перейти з LCD на OLED дає безліч переваг. Тепер iPad Pro матиме набагато більшу контрастність, забезпечить справжній чорний колір і краще занурення під час перегляду відео. А представники творчих професій більше не будуть стикатися з проблемою блумінга, коли яскраві елементи картинки "проникають" в навколишні темні області на екрані. Крім того, обидві версії iPad Pro отримають однакові дисплеї (крім діагоналі та роздільної здатності), що нарешті прибере різницю між молодшим і старшим iPad Pro - раніше 12,9-дюймова версія оснащувалася дисплеєм Mini LED, тоді як 11-дюймова версія задовольнялася звичайною Retina.

Тут застосована подвійна OLED-панель, яку сама Apple називає Tandem OLED. Фактично це дві панелі з органічними світлодіодами, накладені одна на одну. Дисплей, який сама Apple називає Ultra Retina XDR, забезпечує видатну для планшета яскравість у 1000 кд/м2 і пікову яскравість у 1600 кд/м2 для HDR-контенту. Apple також вперше пропонує антиблікове скло з нанотекстурою для iPad.

Apple оснастила iPad Pro найсучаснішим процесором - чипом M4, виконаним за 3-нм техпроцесом TSMC другого покоління. Apple стверджує, що цей 10-ядерний процесор на 50 % швидший за чип M2, який використовувався в iPad Pro попереднього покоління. Що стосується ефективності в іграх, то Apple стверджує, що M4 може забезпечити таку саму продуктивність, що й M2, використовуючи лише половину енергії.

Новий графічний процесор уперше привніс в iPad апаратне прискорення трасування променів і сітчасте затінення (mesh shading), а загальна продуктивність рендерінгу зросла вчетверо, як порівняти з M2. Новий нейронний рушій і прискорювачі машинного навчання CPU роблять чіп M4 "неймовірно потужним чіпом для штучного інтелекту", за словами Apple.

OLED-панелі тонші та легші за РК-панелі, що дало змогу зробити новинки легшими та тоншими, а також запропонувати в них новий дизайн. Нова 11-дюймова модель має товщину 5,3 мм, а 13-дюймова - 5,1 мм, що, за словами Apple, робить їх найтоншими з коли-небудь створених нею продуктів. Водночас Apple попрацювала над відведенням тепла від чипа нових iPad Pro. За словами Apple, внесені зміни дали змогу на 20 % поліпшити тепловідведення.

Нові iPad Pro постачатимуться щонайменше з накопичувачем на 256 Гбайт, що вдвічі більше базового обсягу пам'яті у попередників. Ціна 11-дюймової моделі становить від 999 доларів, а нового 13-дюймового - від 1299 доларів. Вони доступні для замовлення вже сьогодні, а поставки почнуться 15 травня.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна