Apple представила стилус Pencil Pro з підтримкою жестів стиснення і обертання за $129

23:51, 07.05.2024

Поряд з новими iPad сьогодні був анонсований стилус Apple Pencil Pro вартістю $129. Новинка представляє цікаві нові можливості, але сумісна лише з останнім поколінням iPad Pro і Air. Також Pencil Pro тепер підтримує технологію Find My, що дозволяє легко знайти загублений стилус.

Новинка отримала датчик, який підтримує розпізнавання стиснення стилуса пальцями. Таким чином можна, наприклад, вибирати інструмент для малювання на віртуальному полотні: пензель, олівець тощо. Ця функція має тактильний зворотний зв'язок. Також підтримується жест обертання, за допомогою чого можна змінювати налаштування пензля. Також з'явилася можливість створювати власні взаємодії, одним із перших сторонніх розробників застосунків, які скористалися цією перевагою, стала компанія Procreate.

Перший Apple Pencil був випущений ще в 2015 році і пропонував сумісність з широким спектром пристроїв: від iPad 6-го покоління, iPad Air 3-го покоління, iPad mini 5-го покоління до всіх без винятку моделей iPad Pro. Стилус другого покоління був представлений у 2018 році, отримавши значно розширені можливості, зокрема магнітне кріплення до сумісного iPad і бездротову зарядку. З'явилася нова функція наведення і жест подвійного торкання для швидкого перемикання між екранними інструментами.

Минулого року ситуація ускладнилася, до двох наявних стилусів додалася модель з підтримкою зарядки через USB Type-C і функції наведення, але без датчика сили натискання. Apple Pencil (USB-C) мав магнітне кріплення до iPad, але не підтримував бездротову зарядку.

Необхідність зберегти старі моделі для сумісності з більш ранніми iPad призвела до одночасного існування чотирьох різних варіантів Apple Pencil:

  • Apple Pencil (USB-C) - $79;
  • Apple Pencil (перше покоління) - $99;
  • Apple Pencil (друге покоління) - $129;
  • Apple Pencil Pro - $129.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Стилус Apple Pencil 3 зможе вібрувати?Стилус Apple Pencil 3 зможе вібрувати?00:48 30.04.2024

    Уже 7 травня Apple представить нові планшети, а з ними, ймовірно, і новий стилус Apple Pencil 3. Згідно зі свіжими даними, це буде перший стилус компанії з тактильним зворотним зв'язком.

  • Выбор лучшего чехла для iPhone 15: Топ-5 моделей 2024 годаВыбор лучшего чехла для iPhone 15: Топ-5 моделей 2024 года23:44 12.04.2024

    Приобретение iPhone 15 — значительная инвестиция, которую стоит защищать. В этом обзоре мы сосредоточимся на пяти чехлах для iPhone от известных производителей, каждый из которых не только защитит ваше устройство от повреждений, но и подчеркнет его стиль.

  • Вибираємо аксесуари для смартфонів: захисне скло, чохол, зарядка, кабельВибираємо аксесуари для смартфонів: захисне скло, чохол, зарядка, кабель02:03 04.03.2024

    Сучасні смартфони коштують серйозних грошей і часом, якщо важливо підвищити їхню функціональність, рекомендується купувати для них профільні та корисні доповнення.


купить телефон в Одесі, Україна