Білл Гейтс володіє великою владою і продовжує неофіційно працювати в Microsoft

23:52, 30.04.2024

У березні 2020 року Білл Гейтс, співзасновник Microsoft та її генеральний директор офіційно залишив компанію. 2021 року газета Wall Street Journal повідомила, що Гейтс залишив раду директорів через розслідування ймовірних особистих стосунків, які він мав зі співробітницею Microsoft 2000 року. Представник Гейтса тоді заперечував, що розслідування стало причиною його звільнення з ради директорів Microsoft.

І хоча Гейтс заявив, що збирається приділяти більше часу своїй благодійній діяльності, у новій статті видання Business Insider, спираючись на власні джерела, стверджує, що Гейтс продовжує неофіційно працювати з Microsoft і після звільнення.

У статті стверджується, що Гейтс був однією з основних рушійних сил нинішнього партнерства Microsoft з OpenAI. У статті стверджується, що Гейтс проводив зустрічі з OpenAI з 2016 року. У статті також стверджується, що 2022 року Гейтс запропонував генеральному директору OpenAI Сему Альтману створити велику мовну модель, яка могла б пройти іспит з біології Advanced Placement. У серпні 2022 року Альтман показав Гейтсу і нинішньому генеральному директору Microsoft Сатьє Наделлі демо-версію в будинку Гейтса, де версія GPT-4 справді склала іспит з біології.

Після цієї демонстрації Гейтс рекомендував керівництву Microsoft використовувати GPT-4. Гейтс підкреслив, що "велика мовна модель може, нарешті, відкрити еру особистих агентів". Після цієї демонстрації та повідомлення Гейтса Наделла, як повідомляється, провів збори компанії, на яких попросив свої команди включити ШІ в багато програмних продуктів і сервісів.

Гейтс все ще проводить зустрічі з низкою провідних керівників Microsoft для вивчення розвитку проектів компанії. Гейтс також допомагає як із набором нових керівників, так і намагатися зберегти нинішній склад Microsoft. У статті йдеться, що Гейтс хоч і не є офіційним співробітником, але він, як і раніше, має велику владу в Редмонді.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна