Google додала в пошукову видачу згенеровані ШІ відповіді в шести нових країнах

20:52, 15.08.2024

Google оголосила, що функція генерації зведень на запити користувачів у пошуковику компанії тепер доступна за межами США. Це сталося через два місяці після того, як пошуковий гігант був змушений обмежити доступність згаданої функції через проблеми з генерацією коректних зведень, які спостерігалися на момент початкового запуску.

У травні Google зробила доступними згенеровані штучним інтелектом зведення, які виводилися в пошуковику перед звичайними посиланнями, всім користувачам у США. До цього майже рік компанія тестувала цей інструмент із залученням обмеженої кількості користувачів. Однак незабаром після запуску нововведення зазнало критики, а в інтернеті з'явилося чимало скріншотів, що демонструють неточності в зведеннях, які генеруються. Наприклад, за запитом рецепта піци пошуковик рекомендував додати клей, щоб утримати сир.

Google визнала наявність проблеми й анонсувала оновлення, яке мало виправити ситуацію з неточними зведеннями. У підсумку разом з оновленням було введено певні обмеження, завдяки чому зведення, що генеруються ШІ, почали з'являтися у відповідь тільки на певні користувацькі запити. На додаток до цього Google заборонила своїй нейромережі генерувати зведення на основі користувацького контенту із соцмереж, таких як Reddit.

"У мене достатньо доказів, щоб сказати, що якість тільки поліпшується", - заявила в бесіді з журналістами Хема Будараджу (Hema Budaraju), директор із продуктів Google. Вона додала, що зібрані Google дані про використання згенерованих ШІ зведень вказують на те, що користувачі відзначають вищий рівень задоволеності якістю роботи функції.

На цьому тлі Google вирішила відкрити доступ до зведень у пошуковику для ширшого кола користувачів. Тепер побачити їх можна не тільки в США, а й у Бразилії, Індії, Індонезії, Японії, Мексиці та Великій Британії. Причому реалізовано підтримку не тільки англійської, а й кількох інших мов, включно з хінді та португальською.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна