Google створила АІ-інструмент для швидкого реагування на кіберзагрози

16:54, 07.05.2024

Google представила нове рішення у сфері кібербезпеки Threat Intelligence, що дасть змогу клієнтам "отримувати цінну інформацію і захищати корпоративну IT-інфраструктуру від загроз швидше, ніж будь-коли раніше", використовуючи аналітичні дані підрозділу кібербезпеки Mandiant, служби аналізу загроз VirusTotal у поєднанні з можливостями ШІ-моделі Gemini AI.

"Безперечно, що сьогодні Google забезпечує два найважливіших стовпи аналізу загроз у галузі - VirusTotal і Mandiant. Інтеграція обох у єдину пропозицію, доповнену ШІ та аналізом загроз Google, пропонує командам безпеки нові засоби для використання актуальних відомостей про загрози для кращого захисту своїх організацій", - зазначив Дейв Грубер (Dave Gruber), головний аналітик Enterprise Strategy Group.

Згідно з Google, підрозділ Mandiant, що надає послуги з виявлення та усунення кіберзагроз, щорічно розслідує близько 1100 випадків злому. Новий сервіс Google Threat Intelligence також використовує VirusTotal, краудсорсингову базу даних шкідливих програм, яка налічує понад 1 млн користувачів. Крім того, Threat Intelligence включає зібрані Google дані про кібератаки, націлені на 1,5 млрд облікових записів користувачів Gmail і 4 млрд пристроїв.

Google зазначила, що основною перевагою Threat Intelligence є надання фахівцям з безпеки прискореної аналітики завдяки використанню генеративного ШІ. Задіяна в рішенні велика мовна модель Gemini 1.5 Pro, за словами Google, скорочує час, необхідний для аналізу шкідливого ПЗ і розкриття його вихідного коду.

Компанія зазначила, що версії Gemini 1.5 Pro, яка вийшла в лютому, знадобилося лише 34 секунди, щоб проаналізувати код вірусу WannaCry, програми-здирника, за допомогою якої хакери в 2017 році атакували безліч компаній по всьому світу.

Також Gemini дає змогу прискорити збір інформації про хакерську групу, її цілі, тактику злому і пов'язані з нею деталі. Крім того, Gemini забезпечує узагальнення звітів про загрози природною мовою в Threat Intelligence, що дає змогу компаніям оцінити, як потенційні атаки можуть на них вплинути, і розставити пріоритети, на чому слід зосередитися.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна