GPT-5 доведеться почекати - нейромережу нового покоління не представлять на прийдешній OpenAI DevDay

18:21, 06.08.2024

Минулого року OpenAI провела в Сан-Франциско великий захід, на якому анонсувала безліч нових продуктів, включно з GPT Store як свого роду альтернативу Apple App Store. Цього року компанія вибрала інший формат презентацій - це буде серія виїзних заходів для розробників. І анонсу флагманської моделі штучного інтелекту на них можна не чекати - компанія розповість про оновлення API і нові сервіси для розробників.

"Ми не плануємо анонсу нашої наступної моделі на DevDay. Зосередимося на навчанні розробників тому, що доступно, і на демонстрації історій спільноти розробників", - заявив представник OpenAI ресурсу TechCrunch. Заходи OpenAI DevDay цього року відбудуться 1 жовтня в Сан-Франциско, 30 жовтня в Лондоні та 21 листопада в Сінгапурі. У їхніх рамках компанія проведе семінари, сесії, демонстрації з продуктами OpenAI та інженерами компанії, очікуються також виступи самих розробників. Реєстрація коштує $450 (для деяких стипендіатів вона буде безкоштовною), прийом заявок завершиться 15 серпня.

Останніми місяцями OpenAI, від якої чекають великих проривів, обмежується невеликими кроками в галузі генеративного ШІ - компанія налаштовує і відточує роботу своїх нинішніх провідних моделей GPT-4o і GPT-4o mini, знижуючи частоту збоїв. Але з цієї ж причини вона починає втрачати лідерство в галузі як мінімум за окремими показниками. Однією з причин може бути відсутність доступу до якісних даних для навчання ШІ - дедалі більше ресурсів блокують доступ веб-сканерів, і, за деякими оцінками, у період із 2026 до 2032 рр. у розробників ШІ можуть закінчитися дані для навчання систем.

Для подолання цієї проблеми OpenAI укладає угоди з видавцями та операторами даних, щоб захиститися від ймовірних позовів про порушення авторських прав. Крім того, інженери компанії змінюють архітектуру систем ШІ - триває робота над революційним проєктом під кодовим ім'ям Strawberry: нейромережі навчаться міркувати і вирішувати математичні завдання. З іншого боку, зміна стратегії може вказувати, що OpenAI стала серйозніше ставитися до питань безпеки - є думка, що раніше для неї був важливішим швидкий випуск нових потужних продуктів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна