Microsoft анонсувала планшет Surface Pro з Arm-процесорами Snapdragon X і безліччю ШІ-функцій

23:44, 20.05.2024

Microsoft представила нову версію планшета Surface Pro - вона оснащена процесором Qualcomm Snapdragon X, який дає змогу збільшити продуктивність пристрою в окремих завданнях на величину до 90 % порівняно з моделлю попереднього покоління. Також у новинки з'явилася підтримка 5G і розширені можливості використання штучного інтелекту - система належить до категорії Copilot Plus PC.

Як заявив на презентації віце-президент Microsoft з продуктів Surface Бретт Острум (Brett Ostrum), порівняно з попередніми моделями новий Surface Pro отримав колосальний технологічний ривок. І справді, у новій версії реалізовано цілу низку інноваційних рішень.

Новинка отримала процесори Snapdragon X Plus і X Elite від Qualcomm, завдяки чому продуктивність зросла на величину до 90 % порівняно з попередником. Крім того, тепер підтримується 5G, а час автономної роботи від акумулятора збільшено до 14 годин. Також користувачам став доступний новий 13-дюймовий OLED-екран з підтримкою HDR, підтримка Wi-Fi 7, два порти USB 4, вдосконалена клавіатура Surface Pro Flex з комплектним стилусом, а також низка інших опцій.

Однак головним нововведенням стала саме інтеграція технологій штучного інтелекту від Microsoft. У пристрої використовується система камер, оптимізована для роботи з ШІ-помічником Copilot. Крім того, операційна система отримала цілу низку нових функцій, як-от Recall та інтеграція Copilot у провідник і сповіщення.

За словами глави Microsoft Сатьї Наделли (Satya Nadella), нове покоління Surface Pro задає вектор розвитку персональних комп'ютерів на найближчі роки в бік інтелектуалізації та тісної інтеграції з технологіями штучного інтелекту. Це дасть змогу вирішувати такі гострі проблеми, як затримки відгуку системи і питання конфіденційності.

Базова ціна нового Surface Pro з РК-екраном, процесором Snapdragon X Plus, 16 Гбайт ОЗП і 256 Гбайт постійної пам'яті складе 999 доларів. Максимальна комплектація з OLED-дисплеєм, чипом Snapdragon X Elite, 32 Гбайт ОЗП і 1 Тбайт пам'яті обійдеться в 2100 доларів. Є проміжний варіант із процесором Snapdragon X Elite і OLED-екраном за 1500 доларів. Ціна знімної клавіатури Surface Pro Flex Keyboard зі стилусом Slim Pen складе 450 доларів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна