Motorola запатентувала розкладачку з моторизованим шарніром

23:27, 10.10.2024

Компанія Motorola подала до Відомства з патентів і товарних знаків США (USPTO) заявку, де описано складаний смартфон з моторизованим шарніром. У документі представлено механізм автоматичного регулювання кута нахилу пристрою, щоб користувач залишався в кадрі під час відеодзвінка, навіть якщо він рухається.

Функція утримання користувача в кадрі є, наприклад, на комп'ютерах Mac або iPad: вона називається "У центрі уваги" (Apple Center Stage) і регулює фронтальну камеру. Крім того, нещодавно Lenovo представила концепт ноутбука з поворотним екраном Auto Twist, який теж вміє відстежувати рухи користувача.

Що стосується Motorola, то якщо її патент буде реалізовано, то доведеться розмістити моторизований шарнір у набагато меншому форм-факторі - розкладному смартфоні. Документ називається "Автономне управління форм-фактором складного мобільного пристрою". У ньому зазначено, що при створенні такого апарату будуть використовуватися спеціальні матеріали, що змінюють форму, а також невеликі двигуни в шарнірах. Крім того, для відстеження переміщень користувача, найімовірніше, будуть використовуватися методи машинного навчання, як і в інших подібних розробках.

Поки що це лише патент, і далеко не факт, що такий смартфон Motorola дійсно з'явиться на ринку. Разом з тим, розробка цікава, а враховуючи зростаючу популярність розкладачок, вона цілком може бути реалізована.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна