Попит на смартфони iPhone 16 Pro виявився нижчим за очікування Apple

22:13, 16.09.2024

Минулої п'ятниці Apple почала прийом попередніх замовлень на смартфони сімейства iPhone 16, продажі яких почнуться 20 вересня. Як зазначив у неділю аналітик з TF Securities Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), загалом попит на нову серію виявився нижчим за очікування. Куо повідомив, що його висновки ґрунтуються на "дослідженні ланцюжка поставок" та оцінці термінів доставки, зазначених в інтернет-магазині Apple.

Згідно з розрахунками Куо, продажі всіх чотирьох моделей iPhone 16 у перші вихідні після початку прийому попередніх замовлень досягли близько 37 млн одиниць, що майже на 13 % менше порівняно з продажами серії iPhone 15 за аналогічний період минулого року. Аналітик зазначив, що головною причиною спаду став нижчий попит на моделі Pro. Продажі iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max за перший вікенд, за його оцінками, виявилися нижчими на 27 і 16 % відповідно, якщо порівнювати з продажами iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max минулого року.

Хоча на моделі iPhone 16 і iPhone 16 Plus був вищий попит, ніж на iPhone 15 і iPhone 15 Plus у перший вікенд, цього було недостатньо, щоб компенсувати нижчий попит на моделі iPhone 16 Pro, повідомив Куо.

На думку аналітика, причиною нижчого, ніж очікувалося, попиту на моделі iPhone 16 Pro і Pro Max є відсутність ШІ-функціональності Apple Intelligence на старті продажів. Як відомо, підтримка окремих функцій штучного інтелекту Apple Intelligence з'явиться в новинках разом із виходом iOS 18.1 у жовтні, і лише в США, а в інших країнах значно пізніше. Крім того, Куо відзначив вплив на попит на смартфони iPhone "жорсткої конкуренції" в Китаї з боку місцевих вендорів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна