Представлено смартфони iPhone 16 і iPhone 16 Plus

22:06, 09.09.2024

Усі ранні витоки підтвердилися, тож залишається лише підбити підсумки. Найголовніше - базовий iPhone нарешті отримав новий дизайн. Вперше з часів iPhone 11 модуль камери став виглядати інакше. І хоча можна сказати, що iPhone X/XS були приблизно такими ж, виглядає новинка все ж помітно інакше.

Другий важливий аспект - платформа Apple A18. Вона дійсно набагато швидша за A16 Bionic в iPhone 15. CPU став швидшим на 30%, а GPU - на 40%. Це дуже багато для одного покоління. До слова, процесор тут шестиядерний, а графічне ядро має п'ять ядер. Також Apple виділяє 16-ядерний NPU, і все це потрібно для роботи з моделями штучного інтелекту. 

Екрани не змінилися: 6,1 дюйма для iPhone 16 і 6,7 дюйма - для iPhone 16 Plus. За традицією, під час презентації Apple нічого не говорить про обсяг ОЗП або ємність акумуляторів, тож цю інформацію ми дізнаємося трохи пізніше. Втім, на презентації згадали, що акумулятори стали більшими.

Базові iPhone отримали як уже звичну за iPhone 15 Pro кнопку Action Button, так і абсолютно нову - Camera Control для управління камерою. Її отримають і iPhone 16 Pro. Ця кнопка, на відміну від інших, втоплена в корпус. Її можна натиснути, щоб запустити камеру, натискання зробить фото, а утримання - запустить зйомку відео. Крім того, це твердотільна кнопка, чутлива до сили натискання. У застосунку камери при натисканні й утриманні можна керувати різними налаштуваннями камери.

Що стосується датчиків, тут їх, як і зазвичай, два. Перший - 48-мегапіксельний з об'єктивом з діафрагмою F/1.6. Є режим дворазового наближення зі зйомкою з роздільною здатністю 12 Мп. Друга камера - нова надширокоформатна з роздільною здатністю 12 Мп і автофокусом, тож тепер навіть базовий iPhone 16 зможе знімати макро. Також нова камера дає змогу знімати Special Photos для перегляду в гарнітурі Vision Pro.  

Apple попрацювала над охолодженням, тож обіцяє підвищену продуктивність і стабільність в іграх. Окремо компанія приділила увагу трасуванню променів в іграх, продуктивність якого значно зросла, але це поки що рідкість у смартфонах.

За підсумком можна сказати, що це явно найбільше оновлення базового iPhone за багато років. Apple помітно підвищила продуктивність, збільшила акумулятори, додала відразу дві нові кнопки, додала автофокус для надширококутної камери і змінила дизайн.  

Ціни залишилися незмінними: від 800 і 900 доларів за iPhone 16 і 16 Plus відповідно. 

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна