Qualcomm і Philips звинуватили виробника смартфонів Tecno в порушенні патентів

10:22, 13.07.2024

Компанія Transsion, яка вже контролює 48 % ринку смартфонів в Африці та потрапила до п'ятірки найбільших постачальників на світовому ринку, зіштовхнулася з претензіями в галузі інтелектуальної власності з боку компаній Qualcomm і Philips. Її звинувачують у порушенні патентів, що належать зазначеним компаніям.

За інформацією Financial Times, американська Qualcomm подала позов до Transsion спершу в Індії, а потім і в Європі та Китаї. Компанія Philips також подала позов до Transsion в Індії. Продукція обвинуваченого виробника смартфонів відома під марками Tecno, Itel і Infinix. Фінська Nokia поки також не може домогтися від Transsion виплат за використання своїх запатентованих технологій, за даними джерел.

За словами офіційного представника Qualcomm Енн Чаплін (Ann Chaplin), компанія Transsion відмовилася ліцензувати технології Qualcomm, що використовуються нею в основній частині асортименту мобільних продуктів, тому правовласник змушений буде захищати свої інтереси в суді. Qualcomm прагне не тільки захистити свої законні права, а й забезпечити рівні умови для конкуренції на ринку для всіх його учасників, які є ліцензіатами технологій компанії.

Transsion, за словами представників компанії, поважає права власників інтелектуальної власності та має намір досягти угод про ліцензування технологій з правовласниками через "переговори дружнього характеру". У випадку з Qualcomm вже укладено угоду з Transsion про використання запатентованих технологій, що мають відношення до смартфонів з підтримкою мереж 5G. За словами представників китайської компанії, вона дотримується положень цієї ліцензійної угоди.

Позов компанії Philips в Індії проти Transsion був поданий ще в січні, але сторони відмовилися коментувати його специфіку представникам Financial Times. Навіть на домашньому ринку Китаю у Transsion не обійшлося без судових суперечок з конкурентами, бо ще 2019 року компанія Huawei Technologies висунула проти неї свої претензії. Представники Transsion безвідносно якогось опонента висловилися про несправедливість патентної політики деяких правовласників у деяких регіонах планети. Ставки ліцензійних відрахувань часом завищені і відірвані від економічних реалій конкретного регіону, а також від політики, що склалася на світовому ринку. Домігшись успіху на ринках країн зі зростаючою економікою, Transsion тепер намагається закріпитися в регіонах з більшим успіхом, але наражається на опір конкурентів і партнерів у сфері ліцензійної політики.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна