Роботи Tesla Optimus навчилися орієнтуватися в незнайомих приміщеннях і стали краще розуміти людей

23:38, 17.10.2024

Сьогодні людиноподібні роботи Tesla Optimus отримали пакет оновлень, обіцяний на нещодавній презентації Tesla Cybercab. Тоді компанію викрили у використанні телеприсутності, коли оператори віддалено керували "автономними" роботами. Нове відео показує, що Tesla Optimus навчилися рухатися вільніше в знайомих і навіть незнайомих приміщеннях, а також можуть спілкуватися з людьми і надавати їм послуги.

Під час руху приміщеннями роботи Tesla Optimus здатні завантажувати дані про обстановку з пам'яті побратимів, що знаходяться поруч. Це допомагає їм пересуватися навіть у таких приміщеннях, де вони ще не були. Але це не скасовує того, що система машинного зору конкретного робота допомагає йому досліджувати навколишнє оточення і, виходячи з нього, здійснювати переміщення. Також робот може шукати точки зарядки своїх акумуляторів і самостійно підключатися до них у разі потреби.

Робот з оновленою прошивкою показав здатність укладати предмети в тару (комірки акумуляторів) і переносити 25-кілограмові ящики з місця на місце. Він може підніматися по сходах і розуміє команди людей. Це можуть бути також жести, про що свідчить приклад робота з лотком із напоями та сухариками. Цікаво, що робот відмовився йти на прямий контакт із покупцем, коли той запропонував йому жестом "дати п'ять".

Теги:Роботы

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна