Samsung представить влітку смарт-годинник на фірмових 3-нм чипах, а наступного року - смартфон

19:36, 13.05.2024

У середині 2022 року компанія Samsung почала випускати продукцію за техпроцесом 3 нм, але тоді йшлося про співпрацю з китайськими розробниками чипів для майнінгу з досить простою структурою. Тепер же південнокорейська компанія має намір випускати чіпи за 3-нм технологією другого покоління і використовувати їх у своїх флагманських смартфонах і смарт-годинниках. Очікується, що це дасть змогу вендору краще конкурувати з Apple у кінцевих пристроях і з тайванською TSMC у контрактному виробництві.

За даними джерела, Samsung запустить масове виробництво чипів за технологією 3-нм другого покоління в другій половині цього року. Першим виробом, створеним з використанням новітньої технології, стане мікропроцесор Exynos W1000. Він має стати апаратною основою для смарт-годинника Galaxy Watch 7, презентація якого відбудеться в липні.

Очікується, що новітній процесор дасть змогу підвищити продуктивність і енергоефективність пристроїв більш ніж на 20 % порівняно з моделями нинішнього покоління. Таким чином, Galaxy Watch 7 з чіпом Exynos W1000 на базі техпроцесу 3 нм повинні стати головним конкурентом Apple Watch Series 9, в яких використовується 5-нм процесор. Наразі лідером глобального ринку смарт-годинників є Apple з часткою в 45 % (станом на третій квартал 2023 року). Samsung посідає другий рядок рейтингу, але частка компанії становить лише 20 %.

Samsung також є одним із найбільших виробників смартфонів і побутової електроніки. Цього року вендор проведе один із щорічних заходів Galaxy Unpacked 10 липня в Парижі. Очевидно, ця дата обрана для ефективнішого просування своєї продукції в регіоні напередодні відкриття літніх Олімпійських ігор, які розпочнуться у французькій столиці 26 липня. У рамках майбутнього заходу Samsung анонсує новітні носяться пристрої, включно з годинником Galaxy Watch 7 і смарт-кільцем Galaxy Ring. На додаток до цього на презентації очікується анонс нових складних смартфонів Galaxy Z Fold 6 і Galaxy Z Flip 6. За даними джерел, нові смартфони отримають серйозні апаратні та програмні поліпшення, включно з функціями на основі штучного інтелекту.

Галузеві експерти вважають, що нові смартфони Samsung з функціями на базі штучного інтелекту, які з'являться, зокрема, в складних моделях, складуть серйозну конкуренцію iPhone. Це пов'язано з тим, що Apple все ще не представила ШІ-функції для своїх смартфонів, а також не анонсувала моделі з гнучким дисплеєм.

Очікується, що Samsung використає також новий 3-нм чіп у флагманських смартфонах Galaxy S25, але ці пристрої будуть представлені широкій публіці тільки на початку наступного року. Представлений цього року Galaxy S24, за заявою вендора, став "першим у світі смартфоном зі штучним інтелектом". Він отримав чимало цікавих функцій на базі ШІ, включно з інструментом перекладу в режимі онлайн Live Translate і функцією Circle to Search, яка дає змогу виділяти окремі елементи на екрані й одразу отримувати інформацію про них.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна