Samsung слідом за Apple відмовилася від амбіцій у сфері автопілота

00:36, 13.05.2024

Якщо вірити неофіційним даним, компанія Apple після десятиліття спроб створити або автопілот, або розробити електромобіль, яким повністю автоматично керують, від відповідних планів цього року остаточно відмовилася. Її приклад наслідує і Samsung Electronics, чиї зусилля на цьому напрямку були куди менш публічними.

Як зазначає Business Korea, у структурі південнокорейського гіганта за відповідні розробки відповідав Samsung Advanced Institute of Technology - у буквальному перекладі, "інститут передових технологій". Цього місяця стало відомо, що він виключив розробку систем автономного водіння з-поміж своїх проєктів, відповідні матеріальні та кадрові ресурси буде спрямовано на робототехніку.

Минулого року випробувачам Samsung вдалося на прототипі оснащеного автопілотом транспортного засобу подолати 200 км дорогами загального користування без втручання людини в процес управління, але подальше вдосконалення подібних систем було визнано недоцільним. По-перше, це складно технічно і потребує великих зусиль. По-друге, фінансова віддача від таких інвестицій досить ілюзорна, тоді як вкладати серйозні суми доводиться протягом тривалого терміну. Нарешті, у Samsung у цій сфері повно конкурентів, і ті ж автовиробники явно мають вищу мотивацію досягти успіху на цьому терені. Словом, відмова Samsung від відповідних амбіцій була закономірною.

Теги:SamsungApple

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Какое будущее у поисковых систем?Какое будущее у поисковых систем?00:28 13.05.2024

    Будущее поисковых систем обещает много инноваций и изменений. Вот некоторые из возможных развитий: Искусственный интеллект (ИИ) и машинное обучение: поисковые системы будут использовать ИИ для предоставления более точных и релевантных результатов...

  • Meizu 21 Note отримає Snapdragon 8 Gen 2, 16 ГБ ОЗП і 144-герцевий екранMeizu 21 Note отримає Snapdragon 8 Gen 2, 16 ГБ ОЗП і 144-герцевий екран00:27 13.05.2024

    Смартфон Meizu 21 Note повинні представити вже 16 травня, але подробиці про нього з'явилися в Мережі вже сьогодні. Очікується, що новинка буде продаватися за ціною від 380 доларів, що для таких параметрів досить небагато.

  • Суд оштрафував Microsoft на $242 млн за крадіжку технології при створенні CortanaСуд оштрафував Microsoft на $242 млн за крадіжку технології при створенні Cortana00:22 13.05.2024

    Минулої п'ятниці в Делавері (США) відбулося завершальне засідання суду за позовом IPA Technologies, яка звинуватила Microsoft у порушенні своїх патентів під час створення голосового помічника Cortana.


купить телефон в Одесі, Україна