Соцмережі X дозволили негайно відновити роботу в Бразилії, але доведеться заплатити $1,9 млн

22:24, 29.09.2024

Соцмережа X Ілона Маска (Elon Musk), яка звернулася до Верховного суду Бразилії з клопотанням про зняття блокування, може незабаром відновити роботу в країні, але з умовою, що заплатить штраф у розмірі 10 млн реалів (приблизно $1,9 млн) на додачу до раніше стягнутого в 18,3 млн реалів ($3,4 млн). Колишній штраф було утримано у вересні з рахунків X і супутникового оператора SpaceX Starlink, повідомив Bloomberg.

Новий штраф був призначений у п'ятницю суддею Верховного суду Бразилії Алешандре де Мораесом (Alexandre de Moraes) як покарання за те, що X не виконала постанову суду про заборону діяльності на території країни з 30 серпня, зокрема через сервіс супутникового інтернет-провайдера Starlink.

"Таким чином, у зв'язку з невиконанням X Brasil постанови суду протягом двох днів компанія повинна виплатити штраф у розмірі 10 млн реалів, щоб вона могла негайно відновити свою діяльність на національній території", - вказав Мораес у заяві. Також за рішенням суду, нещодавно призначений законний представник компанії в Бразилії Рейчел де Олівейра Вілла Нова Консейсао (Rachel de Oliveira Villa Nova Concei??o) має виплатити штраф у розмірі 300 000 реалів ($55,2 тис.).

Мораес наголосив, що відновлення роботи соцмережі на території Бразилії "залежить винятково від повного дотримання бразильського законодавства й абсолютного дотримання судових ухвал щодо національного суверенітету".

У зверненні до суду з проханням про зняття заборони на роботу в Бразилії соцмережа X повідомила, що виконала попередні постанови і заблокувала дев'ять акаунтів, імовірно відповідальних за поширення ненависницьких висловлювань і фейкових новин.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна