Spotify досягла 246 млн платних передплатників і перевершила прогнози Волл-стріт

21:06, 23.07.2024

Шведська компанія Spotify Technology, відома однойменним потоковим аудіосервісом, повідомила про зростання кількості передплатників у другому кварталі 2024 року, яке перевершило прогнози аналітиків. І це незважаючи на те, що компанія підвищила тарифи на свої платні плани, пише Bloomberg.

Як оголосила у вівторок компанія, кількість платних передплатників сервісу зросла на 12 % у річному обчисленні до 246 млн, що вище за прогноз аналітиків Волл-стріт, що дорівнює 245,2 млн передплатників. На тлі цієї новини акції Spotify підскочили на 15 %.

Прагнучи підвищити прибутковість, Spotify за останній рік значно знизила витрати, скоротивши персонал і відмовившись від виробництва подкастів. Також компанія змінила підхід до контенту і ціноутворення, підвищивши ціни і плануючи запровадити нові рівні передплати, а також надавши наприкінці 2023 року власникам преміум-підписки безкоштовний доступ до аудіокниг протягом 15 годин на місяць.

Як вважає компанія, у поточному кварталі кількість активних користувачів становитиме 639 млн, що нижче за прогноз аналітиків у 650,45 млн. Щодо платних передплатників прогноз компанії дорівнює 251 млн осіб, що збігається з оцінками експертів.

Як заявив генеральний директор Spotify Деніел Ек (Daniel Ek) у відео, опублікованому в соцмережі X, це «був дійсно чудовий квартал», зазначивши, що реалізовані оновлення допомогли платформі стати «цікавішою». Серед оновлень Деніел Ек назвав появу сторінок зворотного відліку, які дають змогу користувачам додавати до закладок майбутні випуски аудіокниг, а також впровадження Daylist - керованого алгоритмом, постійно мінливого персоналізованого плейлиста, що персоналізується.

Виручка Spotify у II кварталі зросла до €3,81 млрд євро, що відповідає очікуванням аналітиків. Прибуток становив €1,33 на акцію за прогнозу аналітиків у €1,04 на акцію. Загальна кількість активних користувачів стримінгового сервісу зросла за квартал на 14 % до 626 млн осіб.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна