США можуть змусити Apple відмовитися від дешевих китайських екранів для iPhone і iPad

18:24, 30.09.2024

Apple, можливо, доведеться відмовитися від замовлення дисплеїв для iPhone і iPad у BOE та інших китайських компаній, що є важливим кроком для зниження цін на її пристрої.

Джон Муленар, голова Комітету у справах Комуністичної партії Китаю в Палаті представників США, направив міністрові оборони США Ллойду Остіну меморандум із проханням внести до чорного списку компанії BOE Technology Group і Tianma Microelectronics з міркувань національної безпеки. У цьому списку вже кілька років присутній Huawei.

Голова посилається на швидке зростання частки ринку у виробництві РК- і OLED-дисплеїв, досягнуте китайськими компаніями. Він стверджує, що вони зросли з 1% у 2014 році до 52% у глобальному ланцюжку поставок OLED, тоді як зараз вони займають 72% ринку РК-дисплеїв, часто продаючи дисплеї ледь не за собівартістю через фінансування урядом Китаю.

Apple, як повідомляється, доручила BOE виготовити 70% панелей iPhone SE 4 - своєї першої моделі iPhone SE з OLED-екраном - оскільки це її найдешевший постачальник дисплеїв для iPhone.

Якщо Міністерство оборони занесе BOE до свого чорного списку, стратегія Apple щодо зниження виробничих витрат завдяки включенню в ланцюжок китайських виробників може опинитися під загрозою.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна