Студентів MIT заарештовано за шахрайство з криптою: вкрали $25 млн з Ethereum за 12 с

02:35, 18.05.2024

Братів Антона і Джеймса Перайр-Буено, які вивчали інформатику і математику в Массачусетському технологічному інституті (MIT), заарештували в середу за звинуваченням у новаторській шахрайській схемі з використанням ботів для вилучення максимальної цінності (MEV) у блокчейні Ethereum. Згідно з обвинувальним висновком, за 12 секунд вони незаконно збагатилися на $25 000 000.

Федеральні прокурори Мангеттена кваліфікували дії 24-річного Антона і 28-річного Джеймса як "новаторське шахрайство", що підриває цілісність блокчейна Ethereum. Братам висунуто звинувачення у змові з метою шахрайства та відмивання грошей.

За даними слідства, протягом кількох місяців Перайр-Буено ретельно планували маніпулювання і підробку протоколів, які використовуються для перевірки транзакцій у блокчейні Ethereum. Вони використовували проміжне програмне забезпечення MEV-boost, яке широко застосовують "валідатори" мережі для верифікації нових транзакцій.

Змовники розгорнули низку валідаторів Ethereum, розмістили транзакції-приманки для ботів MEV, а потім використовували уразливість у MEV-boost для передчасного умовного депонування коштів (тимчасове резервування криптовалютних коштів у блокчейні в рамках транзакційного процесу). Після успішного пограбування брати нібито відхилили запити на повернення викрадених криптоактивів і зробили кроки з їхнього відмивання та приховування.

Арешт стався незабаром після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC) запросила коментарі за трьома пропозиціями спотових біржових фондів Ethereum, представленими Grayscale Investments, Fidelity і Bitwise ще на початку квітня.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна