Як вибрати маркувальну машину: 5 основних критеріїв

11:01, 11.05.2024

Маркування пакування або тари ? один з обов’язкових етапів виробництва. Згідно з законодавством виробник повинен наносити на товар умовні знаки й символи, що дають більше інформації про його властивості.

За цими відомостями споживач приймає остаточне рішення щодо покупки. Крім того, маркування спрощує ідентифікацію продукту на виробництві, захищає від підробок. Для його нанесення знадобиться спеціальне обладнання ? маркувальні машини. Їх завжди використовують на підприємствах, де ведеться облік асортименту.

Призначення та різновиди обладнання для маркування

Умовні знаки, які наносять на пакування або поверхню виробу, ? це цифри, літери, зображення. Вони повідомляють споживачеві про склад, дату виготовлення, термін зберігання, виробника та інші корисні відомості про продукт. Маркувальна машина або принтер ? це пристрій для друку етикеток або наклейок сталого формату з нанесеною на них інформацією про товар.

За допомогою цього обладнання також наносять штрихкоди, або символи у вигляді вертикальних ліній, авторські знаки, логотипи. У такий спосіб вдається уникнути підробок та підтвердити справжність товару. Маркувальні принтери використовують на різних підприємствах, незалежно від напрямку діяльності. Їх купують для торговельних компаній, промисловості, логістики, складського господарства.

Компанія «Домінанта» ? офіційний представник британського виробника Domino UK Ltc. Пропонує придбати термотрансферні, лазерні, термоструминні, струменеві моделі для маркування. Ці принтери відрізняються між собою за принципом роботи та типами витратних матеріалів (чорнила, стрічки). Існують також спеціалізовані моделі для конкретних видів товарів ? ПЕТ-тари, агресивного виробництва тощо.

Головні параметри вибору маркувального обладнання

Маркування ? важлива частина процесу виготовлення товару, тому важливо, щоб обладнання можна було інтегрувати в загальний процес. Перед придбанням керуються конкретними задачами на підприємстві, типами товарів. Серед головних критеріїв вибору варто виділити наступні:

  • швидкість нанесення символів. Залежить від кількості товарів, які потрібно маркувати протягом робочої зміни. Цей показник означає, скільки етикеток обладнання виготовляє за 1 секунду. Для виробництва з великим асортиментом швидкість має бути максимальною;
  • дозвіл. Впливає на якість готового зображення ? важлива вимога, адже за законодавством символи мають добре читатися та бути розбірливими. Стандартний показник ? 203 dpi, для дрібного штрихкоду він має бути близько 300;
  • ширина друку. Залежить від призначення, тобто сфери використання обладнання. Стандартний показник становить 25–110 мм;
  • способи підключення. Найбільший попит мають моделі, що працюють за бездротовими технологіями. Для сучасних покупців має значення наявність різноманітних інтерфейсів;
  • складність застосування. На підприємствах із широким асортиментом та великими обсягами виробництва краще використовувати просте обладнання, з яким не доведеться довго розбиратися.

Кожен покупець цікавиться також функціоналом маркувального принтера. Наприклад, для деяких компаній потрібні моделі, що наносять не лише чорно-білі, а й кольорові символи. Якість друку має значення, адже користувач повинен легко й просто читати нанесену інформацію.

У каталозі компанії «Домінанта» можна підібрати установки для харчових продуктів, напоїв, нанесення умовних знаків та символів на кабелі, косметику тощо. За допомогою цих пристроїв зручно організувати процес маркування як одну з обов’язкових складових виробництва.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна