ЮНІСЕФ передав українським школярам майже 39 тисяч ноутбуків

23:35, 16.04.2024

Кожна дитина заслуговує на доступ до якісної освіти. На сьогодні майже 300 тисяч українських школярів не можуть навчатись, бо не мають свого ноутбука чи планшета. Щоб забезпечити безперервну освіту учнів, ЮНІСЕФ передав 38 902 ноутбуків для українських дітей у межах Коаліції девайсів.

Техніку для навчання розподіляють між школярами із вразливих категорій 8 областей. Ноутбуки вже отримали учні із Запорізької, Харківської та Херсонської областей. Через постійні обстріли в цих громадах навчання відбувається онлайн, тому важливо забезпечити дітей технікою якнайшвидше.  

Зараз партнери доставляють ноутбуки в заклади освіти ще п'яти областей: Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської.

Нагадаємо, у січні 2024 року спільно з МОН та Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської запустили «Коаліцію девайсів». Її мета — об’єднати організації, уряд та меценатів, щоб закрити критичну потребу в гаджетах для дітей і вчителів із 10 областей. Від початку ініціативи законтрактували понад 45 тисяч ноутбуків, зокрема 700 від Amazon та 4850 від Уряду ОАЕ. У планах — закрити критичну потребу в 90 тисяч пристроїв для дітей та вчителів.

Ноутбуки закупили й доставили в межах проєкту підтримки Global Partnership for Education та Європейського Союзу, який організували у співпраці з Міністерство освіти і науки України. До області доставлення гаджетів організував UNICEF Ukraine.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна