За сприяння служби безпеки Приватбанку поліція затримала групу шахраїв на Житомирщині

21:04, 09.06.2024

За сприяння служби безпеки ПриватБанку кіберполіцейські Житомирщини спільно з СБУ викрили групу шахраїв, які використовували фішингові посилання у чатах соціальних мереж для отримання доступу до банківських рахунків довірливих громадян.

Слідчі та кіберполіцейські встановили, що злочинну схему з отримання доступу до банківських рахунків громадян реалізували юнаки віком 16 та 17 років. Серед ошуканих - мешканці різних регіонів країни, всі вони отримували фейкові онлайн пропозиції з надання міжнародної допомоги. Перейшовши за поширеним лінком, їм пропонувалось ввести логін та пароль, нібито для входу у віртуальний кабінет банку.

За попередніми оцінками, загальна сума збитків може сягати понад мільйон гривень. У межах досудового розслідування триває встановлення інших ймовірних учасників схеми. Фігурантам шахрайської оборудки може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

ПриватБанк як лідер у сфері захисту клієнтів, нагадує, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела та невідомі сайти, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями. Через фішингові сайти шахраї викрадають гроші, паролі, секретні карткові реквізити та персональні дані. Користуйтесь лише офіційними сайтами та каналами отримання інформації, перевіряйте правильність назви сайтів, на які переходите та вводите свої персональні дані.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Новий флагманський смартфон realme серії Killer GT 6 готується до глобального запуску 20 червняНовий флагманський смартфон realme серії Killer GT 6 готується до глобального запуску 20 червня20:48 09.06.2024

    realme, найшвидше зростаючий бренд смартфонів у світі, анонсував, що найновіша лінійка флагманської серії GT 6 дебютує на світовому ринку 20 червня під час презентації продукту в Мілані, Італія. Того ж дня смартфони серії GT 6 вийдуть на світовий ринок.

  • Новий планшет Redmi Pad Pro з вигодою 2000 гривень в АЛЛОНовий планшет Redmi Pad Pro з вигодою 2000 гривень в АЛЛО00:35 08.06.2024

    Новий потужний планшет Redmi Pad Pro (6+128 ГБ, 8+256 ГБ) вже доступний для передзамовлення з вигодою 2 000 гривень на allo.ua і у мобільному застосунку. Redmi Pad Pro у металевому корпусі – це універсальна новинка для будь-яких завдань.

  • Між платформами: Порівняння Windows, macOS і ChromeOS в ноутбукахМіж платформами: Порівняння Windows, macOS і ChromeOS в ноутбуках00:20 08.06.2024

    Вибір операційної системи для ноутбука є важливим рішенням, яке впливає на ефективність роботи, зручність використання та можливості пристрою. У цій статті ми порівняємо три основні операційні системи – Windows, macOS та ChromeOS, розглядаючи їхні переваги та недоліки, щоб допомогти вам зробити обґрунтований вибір.


купить телефон в Одесі, Україна