Огляд A4Tech FB26CS Air2: бездротова миша з фунцією Desk+Air з підключенням по Bluetooth і 2.4 ГГц

14:11, 13.10.2024

A4Tech FB26CS Air2 - новинка серед бездротових миш середнього цінового сегмента в лінійці Fstyler, яка поєднує в собі завнішню простоту, комфорт у використанні та якісні матеріали і збірку. Мишу можна підключити до 3-х пристроїв одночасно, вона доступна по ціні та вміє трішки “літати”. Що це значить та наскільки FB26CS Air2 хороша для повсякденного користування розповідаю в огляді.

Комплектація

З напівпрозорої коробки при розпакуванні власник дістане мишу, інструкцію українською мовою, кабель USB Type-C, USB-адаптер 2,4 ГГц та перехідник USB-A на Type-C для адаптера. Останній іноді може бути потрібен власникам компактних ноутбуків.


Дизайн та Корпус

Миша A4Tech FB26CS Air2 зовні виглядає простою та ненав’язливою в плані дизайні. Яскраві елементи та написи на корпусі відсутні.

Миша отримала симетричний дизайн, що робить її зручною для користування як правою, так і лівою рукою.


Корпус виготовлений з чорного та сірого матового пластику, а між ними на боках додано вставки з прозорого. Матеріал стійкий до забруднень, а за два тижні активного користування не назбирав на собі подряпин та потертостей.

Під прозорим пластиком захована біла підсвітка. Її можна активувати або вимкнути, утримуючи кнопку DPI протягом трьох секунд. Підсвітка корисна при роботі в умовах недостатнього освітлення.

Окрім двох основних кнопок та коліщатка прокрутки, зверху на корпусі передбачена невелика чорна пластикова кнопка зміни DPI. Пара великих “робочих” кнопок майже безшумні. Це додає комфорту та дозволяє працювати з пристроєм навіть у спальних кімнатах.

Коліщатко широке та прогумоване зверху. Воно невеликого діаметра, але в користуванні зручне.

Між кнопками правої і лівої клавіш є зручне заглиблення, що дозволяє швидко наосліп “знайти” коліщатко та кнопку зміни DPI.


 

На нижній частині миші розташований перемикач увімкнення/вимкнення, кнопка для вибору режиму з’єднання та слот для зберігання адаптера.

На передній частині миші з самого низу по центру знаходиться порт USB Type-C для заряджання. Навіть попри те що одного разу прийшлось користуватись мишею з підключеним кабелем (пристрій підзаряджався), кабель, який “лежав” на килимку, не заважав роботі.

Окремо відзначу, що відсутність дроту забезпечує високу мобільність, що робить мишу ідеальною для роботи з планшетом або ноутбуком, в тому числі і з одночасним підключенням до цих двох пристроїв. Модель FB26CS Air2 це вміє, причому одночасно може бути підключена до 3-х пристроїв.

Режими роботи

Миша підтримує два способи підключення – через ресивер або Bluetooth. По-перше, це дозволяє легко перемикатися між пристроями, якщо працюєте з декількома одночасно. По-друге, підвищує мобільність, бо Bluetooth зараз є майже в будь-якому ноутбуці та у всіх планшетах.


Зміна режимів підключення відбувається швидко. Детально процес розписаний в інструкції. Щоб вибрати радіоканал, потрібно кілька разів натиснути кнопку вибору з'єднання, розташовану на нижній частині миші, доки індикатор не почне по черзі блимати червоним і синім кольорами. Після успішного встановлення з'єднання, світловий індикатор згасне через кілька секунд.


При Bluetooth підключенні миша відображається на пристроях як "FB26C Air". Для швидкого перемикання між двома пристроями використовується кнопка вибору режиму з'єднання. Синій індикатор відповідає пристрою “1”, а червоний — “2”. Після повторного ввімкнення і вибору відповідного режиму, підключення відбувається автоматично. 


Сенсор

Миша оснащена оптичним сенсором, який забезпечує максимальну роздільну здатність до 2000 DPI та частоту опитування 125 Гц.

Доступні чотири режими налаштування DPI: 1000, 1200, 1600 і 2000, які перемикаються послідовними натисканнями верхньої чорної кнопки на корпусі. 

Встановлені виробником рівні DPI підходять не тільки для повсякденних завдань на ПК, але й цілком дозволяють комфортно грати. Авжеж декому буде “мало”, але для цього варто обирати ігрові миші, які, наприклад, є в асортименті Bloody. Бездротові ігрові моделі також є в продажу, наприклад, Bloody R90 Plus, або Bloody R36 Ultra (огляд якої опублікую наступного тижня).

Автономність

Миша оснащена вбудованим акумулятором, що усуває необхідність регулярно замінювати батарейки. По моїм замірам повного заряду має вистачити до 60-70 годин активної роботи. А це значить, що періодичність підзарядки у кожного з нас буде своя і залежатиме від частоти використання і активності підсвічування. 

Заряджання здійснюється через порт Type-C, розташований на передній частині корпусу. До повної батарея на 300 мАг заряджається за 2 години. Під час заряджання миша продовжує працювати, а індикатор над кнопкою вибору режиму світиться червоним.

Особливості

У вступі до огляду вказав, що A4Tech FB26CS Air2 вміє “літати”. Дійсно, якщо підняти мишу від поверхні на висоту хоча б у 1-2 см, через 5 секунд одночасного натискання на пару великих клавіш вона переходить у режим мультимедійного контролера. Він змінює функції кнопок на:

  • Права кнопка ставить на паузу або відтворює аудіо- або відеоконтент.
  • Прокрутка коліщатка регулює гучність.
  • Натискання на коліщатко вмикає або вимикає звук.

Цю функцію виробник назвав Desk+Air і вона корисна, наприклад, для управління контентом з дивану. Для повернення до звичайного режиму роботи достатньо покласти мишу на поверхню.

Додатково миша отримала режим блокування сну. Підключений ПК або ноутбук автоматично імітує рух миші після увімкнення режиму сну. 

Висновки

A4Tech Fstyler FB26CS Air2 - це надійна бездротова миша, яка приємно здивує користувачів своєю тихою роботою, тривалою автономністю, стильним дизайном і приємним на дотик пластиком. 

Лаконічне анімоване підсвічування додає приємної атмосфери на робочому місці і дозволяє швидко знайти мишу в темряві. Безшумні мікроперемикачі стануть перевагою не лише для користувача, а й для оточення.

Пристрій підтримує різні варіанти підключення і здатен одночасно працювати з кількома пристроями. Крім того, можливість керування мультимедіа на відстані робить мишу ще більш зручною та мобільною у використанні.

Переваги:

  • Стильний дизайн

  • Бездротове з’єднання

  • Можливість зміни DPI з кнопки

  • Безшумні кнопки

  • Зручне коліщатко

  • Мінімалістична підсвітка

  • Якісні матеріали корпусу і відмінна збірка

  • Адаптер USB-A на Type-C в комплекті

  • Сумісність з мобільними ОС


Недоліки:

  • Відсутні, зважаючи на ціну

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 649 гривень
Продукт наданий пресслужбою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна