Огляд клавіатури A4Tech FS100: механіка з підсвіткою і металом в дизайні

15:09, 22.09.2024

В цьому огляді детально розповідаю про клавіатуру FS100 від бренду A4Tech з лінійки Fstyler. Без підсвітки її корпус виглядає класично, але якщо її увімкнути і почати натискати на клавіші приходить розуміння що маємо справу з ігровою клавіатурою. Вона при цьому не втратила фішок лінійки Fstyler, таких як можливість працювати під Windows і Mac з їх фірмовими комбінаціями клавіш.

Ще у FS100 104 клавіші і є програмне забезпечення для налаштування декількох профілів, частота опитування клавіш 1000Гц, частота відгуку 1 мс та є можливість гарячої заміни перемикачів.  Мої враження від пристрою та подробиці по характеристиках далі в огляді.

Комплектація

Клавіатура A4Tech Fstyler FS100 приїде до вас у коробці на якій детально інформується про характеристики перемикачів та особливості моделі. Всередині коробки лише клавіатура з підключеним нез’ємним кабелем та посібник користувача.


Інструменти для зняття перемикачів і кейкапів відсутні. Це не проблема, адже в комплекті їх і немає. А якщо надумаєте докупити, то відразу ж купите інструмент.


Кабель підключення заходить в клавіатуру по центру, але через канали вивести і зафіксувати його можна додатково наліво і направо. Кабель в обмотці з гуми, яка, на мій погляд, дуже надійна і довговічна. Довжини в 1,8 м метра вистачить для підключення.


Дизайн та Корпус

A4Tech FS100 - занадто стильна клавіатура, як для офісної. Адже саме такі моделі раніше мені зустрічались в серії Fstyler. По-перше, присутній алюміній в декорі. З металу панель під клавішами, що як мінімум наштовхує на думку, що виробник подумав про довговічність і витривалість конструкції.

По-друге, сподобалось поєднання білого та блакитного кольору кейкапів. Колір ніжний і комфортний для очей, при цьому символи зчитуються добре. Офіційна назва кольору Icy Blue.

Клавіатура не шумна навіть при активному наборі тексту. Багатошарова конструкція майже повністю нівелює брязкіт і його наслідки у вигляді відлуння.

При необхідності під час гри або набору тексту корпус можна припідняти ніжками, змінивши кут нахилу приблизно на 5 градусів. Це додає комфорту.

Також на нижній панелі передбачено три прогумованих ніжки для фіксації на слизьких поверхнях.

Зверху над стрілками єдиний з видимих логотипів - Fstyler.

Модель FS100 зроблена у форматі 100%, тобто у неї є повнорозмірний цифровий блок без бажання виробника зекономити на площі. І відмінність цієї моделі від також нової FS300, яка виконана у форматі 98%.

FS100 отримала англійську розкладку та кирилицею. Українські літери “є”, “ї” та “і” нанесені сірим, що дуже схоже на напівпрозорий пластик яким сформовані базові набори символів. Уточню, що кейкапи виконані за технологією подвійного лиття. Тож загалом з дизайну нічого не випадає і в очах не рябить.

Оскільки клавіатура сумісна з операційними системами Mac і Windows, на деяких клавішах присутні дублікати основних символів системи. Серед додаткових клавіш можна відзначити F1-F8 (для мультимедійних функцій) і "O"/"P" для перемикання між системами.

Габарити клавіатури 440 х 135 х 36 мм, вага з кабелем 949 грамів. Зрібка виконана на відмінно.

Перемикачі

В клавіатурі FS100 встановлені перемикачі, які забезпечують рівномірне натискання на всій довжині ходу, приблизно 3 мм.

Передбачена можливість гарячої заміни перемикачів з підтримкою 3 і 5-пінових, тож за бажання можна зайнятися кастомізацією.

В конструкції світчів використовуються подвійні позолочені хрестоподібні контакти та торсіонна пружина з високою віддачею. На коробці з клавіатурою вказано, що сила натискання на клавішу до упору - 50сN, тоді як сила спрацьовування - 45+-10cN. Тож випадкові натискання будуть малоймовірними. Але при цьому N-клавішне натискання підтримується.

Шум під час натискання клавіш точно не можу назвати голосним. Він не буде комфортним, якщо плануєте спати в кімнаті, де за FS100 сидить редактор або ігроман, але точно не дратуватиме.

Підсвічування

FS100 отримала 10 режимів роботи підсвітки, перемикання яких здійснюється за допомогою комбінації FN + 0-9. Доступні режими: горять усі, змійка, хвилями, активація під час натискання.

Додатково комбінація FN + “стрілка вниз” / “стрілка вгору” змінює яскравість підсвітки, або вимикає її.


Більш наочно режими підсвічування показав у відео огляді.

Програмне забезпечення

Фірмове програмне забезпечення Keyboard Master дає доступ до розширених можливостей клавіатури. З першого екрану бачимо можливість вибору одного з трьох попередньо встановлених профілів, які можна налаштувати під себе.

Далі показую ще трохи можливостей ПО, яке включає перепризначення функцій мультимедійних клавіш і не тільки, призначення офісних клавіш та інше.

Висновок

A4Tech FS100 - нова для лінійки Fstyler модель, яка цікава зовні поєднанням металу та світлих клавіш, має підсвітку з достатнім набором режимів і зміни яскравості, а також укомплектована комфортними для гри та набору тексту перемикачами.

Загалом у мене позитивне враження від зовнішності та 2-х тижнів активної експлуатації клавіатури FS100. Я не з тих, хто буде змінювати тут перемикачі, тож інструменти в комплекті мені і не треба, а от можливостями фірмового ПО користуватись буду і за нього виробнику окрема подяка.

Переваги:

  • Повнорозмірна клавіатура (механіка)

  • Метал в корпусі

  • Хороші світчі

  • Швидке перемикання з Windows на Mac

  • Достатня кількість варіантів підсвітки

  • Фірмове ПО для налаштування


Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 2199 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна