Огляд Bloody GPW70: зручний, яскравий і дуже «вбивчий» бездротовий геймпад

13:09, 14.06.2024

Впевнений, Bloody вже зовсім скоро закриє всі “бажання” геймерів з категорії ігрових аксесуарів, адже знову розширює свій асортимент новим для мене пристроєм. Цей огляд про Bloody GPW70 - геймпад, який підключається по бездротовому каналу, отримав ергономічний корпус, зручні органи управління та RGB підсвітку. Своїми враженнями від геймпаду ділюсь в огляді.

Комплектація

Пристрій потрапляє до рук власника в картонній коробці з віконцем, через яке частково видно пристрій. Бокс інформативний, з тилової сторони в деталях описує перелік органів управління і основні функції.


Всередині коробки знаходиться геймпад, метровий USB A - USB C кабель для підзарядки і дротового підключення, гарантійний талон, інструкція та приймач бездротового сигналу, який також не обділили оригінальним дизайном. 

Дизайн і Корпус

По своїй формі геймпад Bloody GPW70 не привносить докорінних змін у класичний стиль органів управління ігровими консолями. По зовнішньому вигляду пізнається і призначення пристрою, і особливість, яка виділяє аксесуар серед конкурентів. Мова йде про RGB підсвітку, нюанси по якій розповім пізніше.

 

Габарити корпусу 156 х 106 х 59 мм, вага 265 грамів. Беручи геймпад в руки розумієш, що пристрій не з легких і, як на мене, то таким він і має бути. Моя думка, що тільки так вібровідгук відчувається максимально “соковито”.

 

Зовні на корпусі відсутні написи, а логотип Bloody красиво оформлено в клавіші Home.

В корпусі переважає пластик, але руків’я частково покрите прогумованим шаром задля більш надійного і комфортного хвату.

Звичайно ж, що для контрасту в корпус додали яскравих відтінків. Чорний колір отримав собі в пару червоний. Його використали в хрестовині, основі 3D джойстика та на парних клавішах RB/RL і RT/LT. Тож навіть без увімкнення підсвітки аксесуар виглядає ігровим.

Пройдусь по розташуванню органів управління:

  • праворуч знизу 3D-джойстик,
  • зліва D-Pad або хрестовина,
  • між ними кнопка управління підсвіткою,
  • зверху трапецієподібні кнопки Turbo і Clear,
  • під ними дві клавіші управління меню і 4 індикатори заряду
  • зліва з боку ще один 3D-джойстик,
  • праворуч з боку чотири кнопки - ABXY.


Вище перерахував лише ті елементи управління, які видно зверху. Додатково маємо чотири тригери LT/RT і LB/RB і пару круглих кнопок MR/ML знизу.

Між тригерами розмістили роз'єм USB C для заряджання або дротового з'єднання та кнопку скидання налаштувань.

3,5 мм вхід для підключення гарнітури або мікрофона розміщений позаду - між руків’ями.

Збірка без нарікань. Корпус скріплений гвинтами, за місяць тесту потреби його розкручувати у мене не виникло. Джойстики, тригери та клавіші натискаються плавно, так як від них і очікуєш.

Підсвітка 

Краси та яскравості корпусу додає підсвітка. Зона підсвічування формує дугу над хрестовиною та правим 3D джойстиком. Додатково лівий джойстик підсвічується по контуру, а праворуч “горять” символи круглих кнопок. Логічно, що і логотип Bloody підсвічується.

Підсвітка налаштовується. Комбінації клавіш і послідовність натискання доступно описані в інструкції.

Щоб змінити підсвітку дуги натискаємо LED + Start. Комбінацією LED + Back змінюється колір.


 

Щоб змінити підсвітку кнопок натискаємо LED + D-Pad вгору/вниз. Комбінацією LED + D-Pad праворуч/ліворуч змінюється колір.

Натиснули на 5 секунд клавішу LED - підсвітка вимикається/вмикається. 

Можливості і Враження

Для підключення до “відтворювачів” ігор та контенту користувач може використовувати приймач бездротового сигналу, що працює на частоті 2,4 ГГц, або кабель USB-C - USB-A. При бездротовому підключенні радіус дії не перевищує 10 м, а кабель в комплекті метрової довжини.

Зі з’єднанням і зміною режимів роботи проблем не виникло. По-перше, режими залежно від системи детально розписані в інструкції. По-друге, для Android пристрій на огляді можна використовувати як аеромишу та геймпад.

Авжеж спробував погратись з режимами вібрації. Асиметричні двигуни дають змогу обрати один з трьох рівнів тактильної віддачі: 30%, 70%, 100%. Максимум дуже хороший і він реально додає ефекту занурення в гру. 

Згадаю, але не мав необхідності в користуванні, 3,5 мм AUX роз'єм. Через нього можна під'єднати дротові навушники або мікрофон для Switch платформи.

Далі коротко відгук по елементах управління:

  • В LT/RT тригерах використовуються магнітний датчик Холла. Завдяки йому натискання більш плавне.
  • 3D джойстики чутливі, працюють чітко, затримка не відчувається.
  • Кнопка Turbo налаштовується на комбінацію з однієї або кількох клавіш та має три рівні регулювання швидкості спрацьовування.
  • Функції D-Pad і 3D-джойстика (розташованого ліворуч) можна поміняти місцями.
  • Кнопки ML і MR працюють як макроси. Я їх не використовував, але декому можуть бути корисні.


До органів управління швидко звик і майже не відчув змін при переході з Microsoft Xbox Wireless Controller.

Bloody GPW70 має широку сумісність з ігровими платформами: PC, PS3, Switch, а також Android сімейством (смартфони, планшети, смарт-ТВ), починаючи з версії 5.0. Я пробував геймпад на ПК та Android смартфоні.

Автономність

Тестую пристрій з можливістю бездротового підключення, тож обов'язково розповідаю про час автономної роботи.

Всередині геймпада Li-Pol батарея на 600 мАг, яку можна зарядити за 2,5 години і після цього безперервно грати не менше 7 годин. Може комусь цього буде мало, тож відключивши “вібро” і підсвітку час активності можна збільшити до 13 годин.

Про залишок заряду інформує блок з 4-х діодів. Якщо заряду менше 10% індикатор блимає червоним. Контролер автоматично переходить в режим сну після 5-хвилинної відсутності активності. Щоб розбудити його треба натиснути клавішу Home.

Висновки

Ніша геймпадів для Bloody нова, але бренд залетів у неї потужно. Крім бездротової моделі з цього огляду асортимент включає ще дві, які виглядають схоже, але не такі круті, як флагманська GPW70. Бо вона вміє вібрувати, на відміну від бездротової GPW50, та дозволяє налаштувати тактильний відгук, чого немає в моделі GP30. LT/RT тригери в GPW70 також цікавіші.

Функція аеромиші і підсвітка корисний бонус, який, можливо, оцінять не всі. Бо геймпад-”миша” актуальний лише при підключенні до пристроїв на Android, а на підсвітку геймери не дивляться в процесі гри, бо вся увага зосереджена на екрані.

Знайти недоліки у геймпада GPW70 складно і в мене цього не вийшло. Тож маю визнати, що дебют Bloody у новому сегменті пройшов на відмінно. Дизайн, матеріали, розміри геймпада та ергономіка, набір функцій і можливість бездротового підключення мають змусити вас звернути на нього увагу при виборі ігрового аксесуара.

Переваги:

  • Дизайн і підбірка матеріалів

  • RGB підсвітка

  • Ергономіка корпусу

  • Якість збірки

  • Вібровідгук із можливістю налаштування

  • Бездротове 2,4 ГГц і дротове підключення

  • Функція аеромиші під Android


Недоліки:

  • Не знайдено

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, –
1299 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна