Огляд клавіатури Bloody S87 на BLMS перемикачах і RGB підсвіткою: тиха, ігрова та надійна

10:13, 16.04.2024

Компроміс для тих, кого стримувала гучність при натисканні клавіш в ігрових механічних клавіатурах, знайдено. Клавіатура Bloody S87 на перемикачах BLMS Red Plus відповідає по своїм технічним характеристикам запитам від досвідчених гравців та ощасливить системою шумозаглушення тих, хто не бажає дратувати оточення своєю ігровою пристрастю і активним натисканням на клавіші. Про свої враження від Bloody S87 та реальні можливості цієї ігрової клавіатури розповідаю в огляді.

Комплектація

Разом із клавіатурою Bloody S87 в коробці покупець отримує:

  • кабель USB C довжиною 180 см,
  • 12 перемикачів BLMS Red Plus,
  • 8 кейкапів: пробіл, Enter, ESC, Backspace, 4 клавіші-стрілки),
  • інструмент для зняття кейкапів і світчів,
  • пластикова прозора кришка на клавіатуру,
  • посібник користувача.


Клавіатура запакована в білу коробку з інформацією про її особливості та акцентом на  використанні механічних перемикачів BLMS Red Plus.


 

Дизайн і Корпус

Корпус клавіатури виготовлено з міцного пластику, що забезпечує відчуття надійності пристрою. Зверху матеріал матовий, що до всього ще й дуже практично. Пластик приємний на дотик, корпус здається монолітним і якісно зібраним.

Стандартні клавіші виготовлені з PBT пластику двох кольорів: сірого і чорного. Червоні кейкапи, за потреби, можна замінити на чорні, щоб зробити дизайн повністю монохромним.

Усі клавіші виготовлені методом подвійного лиття, забезпечуючи високий ступінь зносостійкості. Символіка на них буде триматись дуже довго. Англійські та російські літери нанесені на етапі лиття, українські “ї”, “і” та “є” наклеєні зверху.

На клавіатурі 88 клавіш, але якщо не рахувати кнопку з логотипом Bloody, то кількість збігається з цифрою в назві клавіатури - S87. Всі клавіші та пробіл знімаються легко. Для перших використовуємо інструмент з комплектації. Два стабілізатори разом із пружиною добре фіксують пробіл, мінімізуючи люфт, а його рух відбувається чітко і лінійно.

Краї корпусу клавіатури заокруглені, а клавіші навпаки мають гострі краї. Габарити - 133 х 360 х 40 мм.

По зображенню вже помітили, що окремий блок з цифрами по правій стороні відсутній. Через те, що цифрового блоку немає, отримуємо меншу ширину корпусу і більше простору на столі для руху мишею. Нижче порівняльне фото моделі Bloody S87 і Bloody S98.

На нижній частині корпусу Bloody S87 знаходиться наклейка із зазначенням моделі та пара ніжок, що потрібні для надійного зчеплення з поверхнею столу. Ще одна пара механічних ніжок, також з прогумованою основою, може підіймати корпус у два положення (на 3 і 8 градусів).

Поруч з відкидними ніжками проходить кабель-канал для підключення USB C кабелю. Кабель з’ємний, канал дозволяє вивести його вперед, направо та наліво. Сам кабель не дуже гнучкий, має обплетення з нейлону з лінійною текстурою.  

Виробник акцентує на встановленій системі тихого набору тексту в клавіатурі Bloody S87. Це правильно, адже дана особливість є перевагою даної моделі. Досягається тиха робота додаванням в конструкцію силіконового прошарку під клавіші та спеціальних буферів - поглиначів вібрацій. Візуально каркас, розбитий на шари, зображено на тиловій сторінці коробки.

Під час натискання на клавіші звук ледве чутно. Декілька шарів шумки приглушують звук і роблять натискання на кнопки більш плавними.

Перемикачі

Клавіатура на огляді укомплектована перемикачами BLMS Red. Механічні перемикачі мають лінійне збільшення опору під час натискання. Це не вимагає від пальців надзусилля під час набору тексту або ігор.

Точка спрацьовування 2 мм, швидкість відгуку 1 мс. Швидкість повернення клавіш у вихідне положення висока, що може призвести до зайвого шуму при швидкому відпусканні.

Клавіатура підтримує швидку заміну світчів, які також сумісні з 3- і 5-контактними механічними перемикачами. Завдяки N-клавішному режиму немає обмежень в одночасному натисканні кількох клавіш.

Клавіатура зручна для ігрових баталій та ефективна при довготривалому наборі тексту. Короткий хід перемикача дає змогу швидко реагувати на натискання.

Додаткові функції

Клавіатура оснащена функцією управління мультимедійними функціями ПК. Відповідні клавіші активуються натисканням кнопки Fn у поєднанні з потрібною опцією, зображеною на кнопках блоку F1-F7.

Для активації ігрового режиму “G”, який відключає кнопку Win, використовується комбінація Fn+F8.

Клавіші М- і М+ (F9-10) призначені для налаштування профілів. А для перемикання між ними використовується клавіша Bloody+Fn.

ПО

Щоб розкрити всі можливості клавіатури, рекомендую встановити програму KeyDominator 3.

ПО пропонує використовувати для своїх потреб 7 профілів клавіатури, які можна перемикати за допомогою клавіші MODE (Bloody Key).


Власник може призначати на клавіші різні функції, включно з діями миші, офісними завданнями, керуванням мультимедіа та макросами.

У розділі Macro Editor II представлена можливість створення користувацьких комбінацій дій. KeyDominator 3 також дає можливість налаштувати клавіші під виконання системних команд, запуск програм, вимкнення комп'ютера та іншого. Ще більше можливостей по автоматизації і уніфікації однотипних завдань дає розділ Ultra Combo.

Також через фірмове ПО користувач має великі можливості для налаштування підсвічування, включно зі зміною кольору кожної клавіші та створенням власних анімацій.


Для зберігання макросів і налаштування клавіатури передбачена вбудована пам'ять об'ємом 4 Мб.

Підсвічування

Користувачам надається вибір з 10 варіантів анімованого підсвічування, доступ до яких здійснюється через комбінацію клавіш Fn+(1-0). Кожен із цих варіантів має унікальну анімацію з особливими характеристиками. Для того, щоб створити персоналізований варіант підсвічування або анімацію, можна скористатися фірмовим софтом.

Щоб послідовно перемикатися між варіантами кольорів підсвічування вперед або назад, можна використовувати комбінацію Fn+ F9-F10.

Яскравіть підсвітки обирається комбінацією Fn + стрілка вверх/вниз. Користувачу доступно 8 рівнів і можливість повністю її вимкнути.


Висновки

Bloody S87 - реальний скарб для тих, кому потрібна дійсно ігрова клавіатура, але з ефективною системою поглинання звуку.

Не знайшов недоліків у пристрою на огляді, але мушу перерахувати і інші переваги, окрім тихих клавіш. Обов’язково в список плюсів додаю яскраву підсвітку з 10 режимами, міцний корпус зі стильно підібраною колірною гамою кейкапів, компактні габарити та механічні перемикачі BLMS Red Plus з можливістю “гарячої” заміни.

Тим, хто грає часто, в різних локаціях і в різні ігри, буде актуальною наявність фірмового ПО, налаштування 7 ігрових режимів та вбудована пам’ять. При цьому ціну на клавіатуру Bloody S87 вважаю конкурентною, а її прямим суперником назвав би модель Bloody S98 з цифровим блоком, яку вже протестував і поділився враженнями про неї в цьому огляді.

Переваги:

  • Ергономічний і компактний корпус
  • Механічні перемикачі BLMS Red Plus з ресурсом 50 млн. натискань
  • Підтримка 3-контактних і 5-контактних перемикачів
  • Тиха
  • Кабель підключення USB C з можливістю виводу на 3 сторони
  • RGB-підсвічування, 8 рівнів яскравості
  • Вбудована пам'ять + 7 ігрових режимів
  • Зручне ПО KeyDominator 3

Недоліки:

  • Не знайшов

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 2399 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна