Огляд портативної колонки Canyon OnMove 15: гучно, компактно і яскраво

13:16, 12.04.2024

Бездротова портативна колонка Canyon OnMove 15, поки її не увімкнеш, може зацікавити потенційного власника водонепроникністю за стандартом IPX6, акумулятором ємністю 2600 мАг, вмонтованим мікрофоном та парою динаміків по 20 Вт. Якщо увімкнути пристрій, то цікавість до пристрою зростає ще більше завдяки RGB підсвічуванню, потужним басам і хорошому запасу по гучності. Чи досить всього перерахованого, щоб вважати портативну аудіосистему OnMove 15 ідеальним вибором, розберемось в огляді.


Дизайн в Корпус

Canyon OnMove 15 – колонка циліндричної форми. По колу її обернули в решітку з водостійкої тканини, а знизу та зверху вона доповнена динамічними басовими випромінювачами.
На огляді пристрій у двох можливих кольорах: темно-сірому (як на мене, він більше чорний) і холодному бежевому.

Колонку можу назвати компактною. Габарити 180 х 80 мм, вага 592 г. Можу тримати її в одній руці за корпус або силіконовий ремінець.

Довжини останнього замало, щоб носити колонку на зап'ясті, але маючи викрутку можна легко зняти наявний ремінець і повісити свій. Як варіант це ж вушко можна використовувати для фіксації пристрою на висоті, наприклад, на гілці дерева на природі.

Основний зовнішній матеріал корпусу – матовий пластик, що вважаю практичним підходом для такого пристрою.

Прогумовані напівпрозорі торцеві накладки забезпечують рух і захист басових випромінювачів. Зверху цей елемент конструкції прикритий декором з пластику на якому зображено логотип бренду. Більше айдентики на корпусі немає.

Логотипи з обох боків підсвічуються. Також змінює колір кільце навколо них. RGB підсвічування плавно змінює кольори в режимі очікування, але при увімкненні музики підсвітка починає «відбивати» баси. Подвійне натискання на кнопці EQ вимикає підсвітку.

Скочуванню колонки з будь-якої поверхні запобігає блок з кнопками та портами. Елементи керування - це 5 кнопок (живлення, EQ – еквалайзер, гучність більше та менше – одинарне натискання/перемикання треків – тривале натискання, TWS режим/відповідь на дзвінок), натискання на які потребує певного зусилля. Кнопки тактильно виділені, що дозволяє легко знайти їх навіть на дотик. Додаткового передбачена підсвітка елементів управління.

Блок кнопок розділений індикатором з 4-х діодів, які показують залишок заряду.

Ближче до нижнього краю під заглушкою знаходяться порти: 3,5 мм роз’єм, слот для карт microSD та зарядний порт USB-C. Колонка не може віддавати заряд іншим пристроям через кабель.

Після двох тижнів активної експлуатації роблю висновок, що Canyon OnMove 15 має міцну конструкцію, адже падіння з невеликої висоти, потрапляння під дощ та постійний контакт з іншими пристроями в основній кишені рюкзака, абсолютно ніяк не відобразились на зовнішньому вигляді та роботі пристрою. Захист від вологи, зазначений виробником, IPX6 (від бризок та дощу).

Звучання

OnMove 15 гарантовано підійде вам, якщо шукаєте бездротову колонку з насиченим басами звуком, високою максимальною гучністю, а також можливістю іноді підключатись до неї по дроту та читати контент з карток пам’яті.

Колонка здатну заповнити кімнату до 20 кв. м якісним звуком, але й для посиденьок на свіжому повітрі вона чудовий варіант. Заявлена виробником потужність двох динаміків – 40 Вт (2 х 20 Вт). Внутрішній магнітний динамік – 2 х 48 мм, діафрагма – 2 х 66 мм.

Потужних басів вистачає, при цьому добре виражені і середні частоти. Чистота високих частот не ідеальна, але перемиканням еквалайзера можна обрати оптимальний режим для будь-якого музичного стилю. Режимів роботи «з басами» у колонки три:

  • Попмузика (кнопка EQ не підсвічується)
  • Вокальна музика (кнопка EQ підсвічується синім)
  • Глибокий бас (кнопка EQ підсвічується червоним)

Пасивні випромінювачі на торцях не лише покращують низькочастотну характеристику, створюючи глибокі баси, але й додають динамічності підсвітці. Корпус наче оживає.

Висока гучність не спотворює звучання. Енергійні треки з довгими ритм-секціями з барабанами або напористими басовими лініями вдаються колонці OnMove 15 найкраще.

Додаткові функції

Для тих, хто шукає ще більш захоплюючого звучання, функція TWS дозволяє об'єднати дві колонки Canyon в стерео пару. Для з’єднання на корпусі передбачена окрема кнопка. Інструкція в комплекті детально описує процес підключення.

Якщо в режимі TWS до головної колонки підключити AUX кабель, то звук продовжить ділитись на канали.

Та ж само кнопка TWS на колонці відповідає за відповідь/завершення дзвінка, який користувач може прийняти на OnMove 15. Мікрофон передбачений конструкцією, ваш голос співрозмовнику передається чітким, зрозумілим і впізнаваним, але лише якщо навколо не дуже шумно.

Автономність

За даними компанії Canyon, бездротова колонка OnMove 15 розрахована на 6 годин звучання на гучності 80%. Підтверджую ці дані. На половині від максимальної гучності пристрій пропрацював 7 годин і ще трішки заряду залишалось.

Підзарядка акумулятора ємністю 2600 мАг займає приблизно 4 години. Це інформація з інструкції. Але мій 10 Вт блок живлення зарядив пристрій 2,5 години. На заповнення однієї позначки (25% заряду) витрачалось 35-40 хв.

Висновки

Почну з ціни. Canyon OnMove15 дуже конкурентний пристрій, адже десь на третину доступніший за аналог, наприклад, від JBL, перевершуючи його по деяким параметрам.
У компактному корпусі виробнику вдалось розмістити пару 20 Вт динаміків, які видають якісний звук з можливістю підлаштувати його під себе еквалайзером.

Пристрій стабільно працює, тримає заряд до 6 годин та має захист від дощу та бризок, даючи можливість власнику активно відпочивати і насолоджуватись гучною музикою. Зручності додає можливість використовувати OnMove15 в якості гарнітури.

З цікавих і приємних бонусів маємо RGB підсвічування та можливість відтворювати звук на парі колонок OnMove 15 з одного джерела.

Тих, хто шукає потужний звук, OnMove 15 не розчарує. Тим, хто хотів би мати за доступну ціну дійсно сучасну бездротову і компактну колонку, рекомендую пристрій з огляду як ідеальний варіант в ціновому сегменті до $60.

Переваги:

  • Якісний звук з сильними басами (навіть на відкритому просторі)
  • Простота в управлінні
  • Настроювані параметри еквалайзера
  • Корпус із захистом від дощу та бризок
  • RGB підсвічування
  • Функція гучного зв'язку
  • Три джерела звуку (Bluetooth, AUX, microSD)
  • Виклик голосового помічника з кнопки на корпусі
  • Створення стереопари з двох колонок OnMove15

Недоліки:

  • Не знайдено

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість OnMove 15 (CNE-CBTSP15BK), що рекомендується на момент огляду, – 2299 грн
Колонка на огляд надана представництвом бренду Canyon в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна