Огляд павербанка Canyon PB-2010: до 140 Вт на зарядку і ємність 27000 мАг

17:26, 11.06.2024

Попит на потужні портативні зарядки для смарт-пристроїв зростає разом з можливостями цих пристроїв, включаючи ноутбуки і смартфони, швидко заряджатись. Цей запит від користувачів змусив виробників розробити двонаправлені швидко зарядні зовнішні акумулятори. 

У цьому огляді розглядаю павербанк Canyon PB-2010 (CNE-CPB2010DG) , який має два порти USB-C і один порт USB-A, підтримує максимальну вихідну та вхідну потужність 140 Вт, а тому сам швидко заряджається і так само швидко може віддавати заряд. Мої враження від користування пристроєм і реальні заміри в цифрах дізнаєтесь з огляду.



Дизайн і Корпус

Зовні Canyon PB-2010 - це прямокутний паралелепіпед зі закругленими ребрами. Габарити 154 х 52 х 50 мм, вага 650 г.

Металу в конструкції багато. Він темно-сірий і не тонкий, пальцем його не продавити.

“Найкорисніша” сторона корпусу - бічна. Саме та, на якій розмістили три порти: два USB Type C і один USB Type A. Про їх можливості розповім пізніше.

Не менш корисна бічна сторона з екраном. Це TFT панель, яка в реальному часі показує:

  • режим роботи: заряджання (фонова підсвітка зелена), очікування/віддачі заряду (підсвітка синя)
  • залишок заряду у %
  • залишок до повної розрядки/зарядки при наявних підключеннях
  • активність портів і потужність заряду на них

Натиснувши один раз кнопку під екраном можна отримати інформацію про:

  • кількість повних циклів заряду/розряду батареї
  • температуру батареї
  • кількість відданої потужності
  • загальний стан акумулятора

Натискаючи двічі на кнопку можете обрати режим підсвітки дисплея: увімкнений поки не вимкнете або активність 30 с і автоматичне вимикання.

Важливі елементи корпусу відмітив, але ще є що додати. Прогумована панель знаходиться з протилежної від портів сторони, щоб чіплятися за поверхню при вертикальному розміщенні.

Дві тонкі прогумовані ніжки передбачили і для горизонтальної «стійки». Між ніжками на корпусі розміщена повна інформація про характеристики портів. Зауважу, що під кожним портом також детально описані його можливості.

Як висновок по дизайну відзначу вдалий вибір форми корпусу, зручне розміщення портів та інформативність дисплея.

По збірці корпусу в мене претензії відсутні. Навіть якщо його сильно потрясти то сторонні звуки відсутні і всередині нічого не рухається.

Можливості

Стати власником павербанка Canyon PB-2010 - це означає отримати його разом з кабелем USB-C - USB-C довжиною 55 см і невеликою інструкцією, але без блоку живлення в комплекті. Що це означає на практиці? Ви або будете підзаряджати його зарядним, наприклад, від свого смартфона, що не дуже швидко. Або поцікавитесь, що таке GaN зарядки, і чому варто звернути увагу на них. Огляд потужних GaN від Canyon виходив на сайті, почитайте.


 

В реальному тесті зарядне на 100 Вт підзаряджає Canyon PB-2010 за 10 хвилин з 0 до 15,4%, а вже за 20 хвилин маємо 30% заряду. В цьому пристрої всі цифри видно на екрані. Як на мене, то це зручно, адже дисплей не лише допомагає контролювати процес заряджання, а також надає оцінку часу, необхідного для повного заряджання і розряджання, що допомагає краще планувати та керувати своїми потребами в зарядці.

Продемонстрована висока швидкість підзарядки можлива завдяки підтримці портами USB C технології Power Delivery 3.1.

Під час тестування я заряджав від павербанка від одного до трьох пристроїв одночасно: MacBook Air 2022 M2, iPhone 14 Pro Max і realme 12 Pro через порт USB-A. Під час роботи завжди контролював температуру, павербанк залишався прохолодним і стабільно віддавав заряд відповідно до можливостей підключених пристроїв.

Детально про порти на Canyon PB-2010:

  • USB Type C1: 5V3A, 9V3A, 12V3A, 15V3A, 20V5A і 28V5A, 140 Вт
  • USB Type C2: 5V3A, 9V3A, 12V3A, 15V3A, 20V5A і 28V5A, 140 Вт
  • USB A: 5V3A, 9V2A, 12V1,5A, 10V2,25A, 22,5 Вт

Наявна комбінація портів робить його універсальним для заряджання різноманітних пристроїв.

За допомогою кабелю з комплекту портативний акумулятор Canyon PB-2010 може заряджати 13-дюймовий MacBook Air M2 потужністю до 50 Вт, віддаючи близько 15% заряду за 15 хвилин на ноутбук, який під час зарядки показує відео в Youtube на максимальній яскравості дисплея. При цьому заряд на екрані павербанка показав зменшення залишку заряду на 12%.

Вже згадана мною підтримка технології Power Delivery 3.1 робить пристрій на огляді достатньо універсальним, щоб заряджати кілька смартфонів, планшетів або ноутбуків, гарантуючи задоволення потреб власника у зарядці. 

1 павербанк замість 3-х

Щоб дати приблизне уявлення про зарядну “витривалість” Canyon PB-2010, скажу лиш те, що він може повністю зарядити iPhone 14 Pro Max гарантовано 4 рази з 0 і до 100%.

Якщо ж вимкнули світло і сидите без електроенергії, то маючи кабель USB A - DC 5.5x2.1 мм 12В можете заживити від Canyon PB-2010 свій роутер і він, залежно від потужності, зможе працювати автономно до 10 годин. Через спеціальні USB C перехідники, яких достатньо і Інтернеті, до павербанка можна підключати і іншу портативну техніку.

Додаткова перевага пристрою на огляді в тому, що власник може одночасно підзаряджати павербанк через один USB C порт і віддавати заряд з нього через пару інших портів.

Висновки

Canyon PB-2010 - це на мою думку, next-level павербанк. Так вважаю, бо цей пристрій призначений не лише для зарядки класичного набору зі смартфона та бездротових навушників, але й ноутбук легко зарядить так само швидко, а іноді і швидше, ніж це роблять комплектні блоки живлення.  

Canyon PB-2010, хоч і не призначений для того, щоб носити його в кишені, та все ж поєднує в собі вражаючу ємність і потужність зарядки в компактному дизайні. За інформативний дисплей та метал в корпусі від мене окрема подяка виробнику.

Та все ж головне, що завдяки підтримці Power Delivery 3.1 та двонаправленим портам USB C павербанк може швидко заряджатися сам та передавати до 140 Вт на підключені до нього пристрої. Нагадаю, що одночасно можна під’єднати 3 гаджети.

Акумулятор ємністю 27000 мАг або 97,2 Вт*год обраний саме такої потужності, щоб його можна було брати до ручної поклажі в літак, так як по правилам можна брати в салон літака лише пристрої з акумулятором до 100 Вт*год. Потужності достатньо, щоб ваші мобільні пристрої працювали в дорозі у відрядженнях, подорожах, або в моменти, коли на тривалий час вимикають електроенергію.

Переваги:

  • Металевий корпус
  • Одночасна зарядка 3х мобільних пристроїв
  • Вихідна і вхідна потужність до 140 Вт на портах USB-C PD3.1
  • Ємність 27000 мАг (97,2 Вт*год - дозволена для ручної поклажі)
  • Інформаційний дисплей

Недоліки:

  • Суттєвих не виявлено

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість Canyon PB-2010, що рекомендується на момент огляду, – 3399 грн
Портативний акумулятор на огляд наданий представництвом бренду Canyon в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Женя арта: путьова штука. Бо взяв з Алі сяомі, то зараз ледве смартфон заряджає. а обіцяли, щ віддаватиме мінімум 60 і на 100 Вт заряджатись буде
ответить17:50 11.06.2024

Yoox Я би розібрав і подивився, чи там дійсно всі батареї на місці.
ответить00:44 12.06.2024

Yoox: Було б цікаво в огляді почути про реальних конкурентів цієї зарядної станції. Ціна зараз хороша, це я про цю, що у вас на огляді. Бо на початку було 3999 грн, а зараз 3399 грн. І тут питання! Чому так скинули прайс?
ответить00:44 12.06.2024

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна