Огляд Cougar Combat – комплект з миші та клавіатури: «залітаємо» в ігри якісно

14:30, 20.03.2024

Вирішили прибрати зі столу аксесуари, які вже набридли візуально та не відповідають вашим вмінням в комп’ютерних іграх? Тоді рекомендую комплект Cougar Combat. Він доступний за ціною, складається з миші та клавіатури, що виконані в схожому дизайні, мають підсвітку та можуть дати реальну перевагу динамічних іграх.

В огляді «комбо» набору Cougar Combat переконався сам і спробую довести читачу, що покупка пари аксесуарів не є ризикованою, адже виробник не просто так зібрав їх разом. Більше деталей по технічним характеристикам та мої 6враження дізнаєтесь далі.

Комплектація

Пакування, в якому приїжджає набір до покупця, виконане стильно і по-фірмовому, товар зображено зверху, лого бренду присутнє, знизу розписані важливі характеристики.


Всередині коробки миша, клавіатура та коротка інструкція, яка буде корисною тим, хто забажає, наприклад, навчитись зберігати в пам’яті власні налаштування з персоналізованою підсвіткою клавіатури.

Дизайн і Корпус

Починаю з особистого враження від зовнішнього поєднання пари пристроїв, адже працювати вони будуть разом і поруч. Навіть не вмикаючи підсвітку очевидно, що виробник має смак. Хоч миша і має більш округлі форми, але й на клавіатури намагались обіграти закруглення на кнопках та краях корпусу. На обох корпусах переважає матовий пластик, хоча під кнопками клавіатури, що мене здивувало, маємо металеву панель. Якість збірки без нарікань.

Миша Cougar Combat

Миша зручна, легка, симетрична. Агресивність в корпусі відсутня, але увімкнувши підсвітку власник може акцентувати, що в нього ігровий пристрій.

В ділянці долоні розташований великий логотип виробника з підсвічуванням.

На поверхні корпусу миші відсутні текстури, але матовий пластик чіпкий, хват рукою зручний.

На лівій бічній стороні дві додаткові кнопки.

Основні кнопки обладнані перемикачами з великим ресурсом натискань (10 млн).

Усі кнопки легко натискаються з комфортним зусиллям, клік звучить чітко, реакція чітка.

Колесо прокрутки з гумовою вставкою по центру забезпечує хороше зчеплення і обертається з чітко вираженими проміжними значеннями.

Поруч із колесом миші, у центрі, кнопка для перемикання DPI, про що власника сповіщають кольором підсвічування:

  • 400 – червоне
  • 800 – помаранчеве
  • 1600 – жовте
  • 2400 – зелене
  • 3200 – блакитне
  • 6400 - синє

На нижній частині корпусу перемикачі відсутні. Також знизу розташована лінза оптичного сенсора, який має максимальну роздільну здатність в 8000 DPI. Частота опитування – 1000 Гц. Попереду та позаду дві великі тефлонові ніжки.

Підсвічування миші яскраве і розділене на три зони:

  • окантовка позаду,
  • колесо прокрутки
  • логотип.

Користувач може вибрати один із семи попередньо встановлених форматів підсвітки. Перемикаються вони клавішами збоку при одночасному натисканні з кнопкою зміни DPI.

Кабель для підключення виведений спереду посередині. Дріт обтягнутий чорним ПВХ обплетенням. Жорсткість кабелю середня, ефект пам'яті не максимальний.

Вага миші – 65 г, габарити – 120 х 63 х 39 мм.

Клавіатура Cougar Combat

Зовні клавіатура виглядає просто, переважає мінімалістичний підхід в дизайні. При цьому пристрій не виглядає дешево. Переконуєшся в цьому коли береш до рук корпус вагою 770 грамів і оцінюєш якість обраних виробником матеріалів. Переважає пластик, але й метал є.

Габарити клавіатури: 429 х 122 х 36 мм.

Компактні зручні повнорозмірні клавіатури цінуються деякими геймерами не менше, ніж їх більш складні за формою корпусу і комбінацією кольорів конкуренти. Клавіатуру на 104 клавіші з комплекту Cougar Combat відношу до перших. Її оберуть ті, хто цінує універсальність пристроїв та готовий боротись за додатковий вільний простір на столі, який можуть відібрати виступи, підставки для зап'ясть або додаткові мультимедійні клавіші.

Блоки клавіш виконані з оптимальною відстанню між кнопками. Кожен кейкап, окрім пробілу, має ергономічну увігнуту до центру форму, що зручно для сліпого набору. Як показав мій досвід, це також знижує втому кистей і пальців під час тривалої роботи або гри.

На клавішах символи прозорі, що забезпечує однакову чіткість при використанні як української, так і англійської розкладки за увімкненого підсвічування. Піктограми на верхніх рядах клавіш також чіткі та зрозумілі, розібратися з їх призначенням легко.

Клавіша Windows на своєму місці, а Fn розміщена поруч з кнопкою увімкнення підсвітки.

Додатково передбачили блокування клавіші Win за комбінацією Fn+Win. Це зручно, таким чином виключається випадкове натискання під час гри.

Клавіша Enter широка і двоповерхова, а Shift під нею розтягнутий майже на 2,5 стандартні клавіші.

Backspace також довгий, тож клавіатура зручна не лише для гравців, а й для тих, хто працюватиме з нею в офісних програмах.

Додаткова корисна інформація для гравців. Користувач має можливість переставити стрілки на WASD за допомогою комбінації клавіш Fn+W.

Клавіатура Cougar Combat оснащена червоними механічними перемикачами. Це конкретна заявка на те, що пристрій орієнтований на гравців. При цьому клавіші забезпечують чудовий тактильний зворотний зв'язок та інформативні натискання з приємним опором. Рівень шуму при натисканні невеликий. Пробіл додатково посилений металевими скобами, які працюють як пружини та стабілізатори. Звучання має трішки «металевого» присмаку, адже під кнопками у нас не глухий пластик, а справжній метал.

Надійну фіксацію пристрою на поверхні гарантують дві гумові "ніжки". Ще пара пластикових ніг може підійняти корпус приблизно на 1 см. Кабель USB виводиться з клавіатури на торці між клавішами F8 і F9. Його довжина 1,8 м, по текстурі і ефекту пам’яті він аналогічний тому, що й в миші.

Налаштування підсвітки та режимів

Для використання всіх функцій комплекту Cougar Combat не потрібне встановлення додаткового програмного забезпечення. Усі можливості клавіатури та миші налаштовуються за допомогою комбінацій клавіш і перемикачів, розташованих на самих пристроях.


Підсвічування клавіатури є важливою особливістю набору Cougar Combat. Кольорові схеми та режими роботи підібрали добре, даючи змогу користувачеві налаштувати свій ідеальний формат.

Палітра з 8 кольорів (червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий, білий) і їхніх комбінацій дозволить реалізувати майже всі індивідуальні забаганки. До цього маємо 10 режимів підсвітки, деякі з яких можна змінювати додатково по швидкості. Яскравість можна змінювати в 4-х положеннях.


Керування підсвічуванням здійснюється за допомогою комбінацій клавіш:

«Підсвітка» - зміна режиму:

  1. Вертикальна веселка,
  2. Зміна кольорів по колу.
  3. Дихання.
  4. Статика.
  5. Різнокольорові дихаючі клавіші.
  6. Різнокольорові дихаючі сектори.
  7. Бігаюча підсвітка.
  8. Кола навколо клавіш.
  9. Підсвітка лише тих клавіш, що натискаються.
  10. Підсвітка всього ряду клавіш, якщо одна  з них натискалась.

Fn+ «Підсвітка» - Зміна кольору, якщо це підтримує режим (1,3,4,7,8,9,10).
Fn+ стрілки вправо/вліво - Зміна швидкості, якщо це підтримує режим (1,2,3,8,9,10).
Fn+ стрілки вверх/вниз - зміна яскравості.
Fn+ «‘» програмування власного режиму (детально про кроки написано в інструкції, спробував – це не складно).

Враження після 2-х тижнів користування

В 10 пунктах перерахую нюанси на які особливо звертав увагу в іграх та під час роботи з офісними програмами. Також врахуйте, що зазвичай за ПК працюю та відпочиваю в середньому по 10 годин на день.

  1. Миша легка і комфортна для довготривалого користування. Рука з нею не втомлюється, колесо зручне, клавіші не гучні.
  2. Основа під клавішами клавіатури металева, але металевий дзвін при натисканні на клавіші відсутній.
  3. Завдяки підтримці технології антигостингу (Anti-ghosting) можливе одночасне натискання всіх клавіш.
  4. Швидко звик до форми клавіш та їх розташування.
  5. З часом позитивно оцінив великий розмір «робочих» клавіш і достатню відстань між клавішами.
  6. Силу натискання на клавіші вважаю трішки більшою за середню, що може бути незвично для декого.
  7. Пробіл не бовтається під час натискання завдяки металевим скобам.   
  8. Кабель підключення для миші та клавіатури достатньо довгий для більшості випадків.
  9. Підсвічування яскраве з достатнім набором режимів і кольорів.
  10. Керування режимами підсвітки реалізовано не через програму, але й за допомогою комбінацій клавіш воно не надто складне.


Висновки

Можна обирати клавіатуру та мишу окремо, іноді такий підхід навіть більш правильний, особливо коли немає обмежень по бюджету. А можна довіритись виробнику, який вже провів певні дослідження, має велику базу клієнтів та розуміє, що потрібно геймеру найбільше.

Cougar Combat – вдалий комплект. Особисто мені в ньому більше сподобалась миша, адже з цим аксесуаром мені доводиться працювати більше, до нього я більш прискіпливий. Але й у клавіатури, з точки зору поєднання стилю, перемикачів та реалізації підсвітки, немає недоліків.

Виробник не робив комплект Cougar Combat яскравим цілеспрямовано, щоб охопити більшу аудиторію покупців. Це правильно, як і наявність RGB підсвітки в обох пристроях.

Звичайно, через деякі технічні обмеження, наприклад, 6400 DPI миші може бути не ідеальним вибором для прихильників усіх ігрових жанрів, але задовольнити потреби більшості може. Тож рекомендую Cougar Combat, комплект може стати вдалим доповненням як до ігрового ноутбука, так і до «ігрового столу» з ПК, який вже має елементи з RGB підсвічуванням.

Переваги:

  • Якісні матеріали та збірка
  • Доступна ціна, виглядає дорого
  • Зручна ергономіка миші
  • Механічні перемикачі на клавіатурі
  • Кнопки клавіатури не занадто гучні
  • Регульована чутливість DPI з кнопки на миші
  • Кабелі підключення в обплетенні
  • Не потрібне встановлення додаткового ПО

Недоліки:

  • Узгодження колірних ефектів між мишею і клавіатурою потребує від власника вивчення особливостей перемикання підсвітки кожного з пристроїв

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 1999 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна