Огляд ігрової миші DM5 Blink S від Dream Machines: швидкий і точний сенсор, «цікава» кнопка та RGB

10:41, 06.11.2023

Оглядаю ігрову мишу від бренду Dream Machines – модель DM5 Blink S з точним та швидким сенсором PixArt 3370, DPI до 19000, ергономічною формою корпусу та RGB підсвіткою. Додатковий цікавий елемент корпусу миші DM5 Blink S – додаткова кнопка DM SHOT. Подробиці по характеристиках та враження від аксесуара розповідаю в огляді.

Комплектація

Покупець отримує DM5 Blink S в яскравій коробці з картону, всередині якої: миша в захисному пластиковому лотку, інструкція та набір змінних ніжок.


Дизайн та Корпус

DM5 Blink S – миша середнього розміру, який найкраще підходить моїй руці. Габарити 125 x 66 x 42 мм, вага – 99 г без врахування кабелю. Вага комфортна для дуже довгих спринтів по робочим завданням, наприклад, монтажу відео, і в іграх.

Кладете руку на мишу і відчуваєте зверху чіпкий пластик, а на боках прогумований, ще й заглибленням під великий палець зліва і невеликим заокругленням праворуч під мізинець. Покриття сподобалось тим, що легко витирається.

Ергономіка миші хороша, але варто зазначити – лише для правши.

Лівий бік миші трішки припіднято, під вказівний палець передбачене заглиблення, а середній палець сам по собі тяжкий і лежить на матовому пластику, тож не скочується. Як на мене, то цією мишею буде зручно користуватись незалежно від того, який у вас хват. Особисто я завжди повністю кладу долоню на корпус і під час роботи з DM5 Blink S виключення не робив.

Під управляння великим пальцем виділили не лише дві звичні продовгуваті кнопки, а ще й так звану «снайперську» кнопку, яку виробник назвав DM SHOT.

Цей «курок» можна налаштувати, щоб було зручно кидати гранату, збільшити масштаб прицілу або виконати специфічну функцію, наприклад, в офісних програмах. З коробки при натисканні DM SHOT значення DPI миші тимчасово знижується – корисно, якщо потрібно влучити на великому моніторі у текст, написаний 6 шрифтом.

Праву сторону миші залишили без клавіш. Зате є гумові ребра, які розділяють підсвітку і одночасно з цим рятують мізинець від падіння на килимок.

Колесо прокрутки зроблено з білого пластика під яким прихована підсвітка. По центру колеса передбачена гумова смужка з виразним стрілоподібним протектором.

Натискання на колесо потребує більшого зусилля ніж по кнопках, а при його прокрутці виразно зчитуються кроки.

За колесом розташовані дві кнопки. Вони циклічно перемикають попередньо встановлені профілі DPI.

Позаду від кнопок логотип Dream Machine, який можна примусити світитись разом з іншими елементами підсвітки. Швидко вимкнути підсвічування можна перемикачем знизу.

На нижній стороні миші також розташовані три тефлонові ніжки. Навпроти перемикача з підсвіткою, біля віконця з сенсором, знаходиться перемикач зміни частоти опитування сенсора.

Кабель підключається спереду на 5 мм вище основи, тож він не ковзає по поверхні поруч з мишкою.  Місток між корпусом і кабелем у текстильній оплітці жорсткий. Але сам кабель при цьому м’який та дуже гнучкий.

Довжини в 1,5 м достатньо, щоб дістатись навіть до віддаленого системного блоку. Зверніть увагу, USB роз'єм позолочений, феритовий фільтр присутній.

Підсумовуючи враження від корпусу та матеріалів роблю висновок, що якість збірки хороша. Кнопки відпрацьовують коректно, колесо крутиться «правильно», на сильні натискання по корпусу миша не реагує скрипом.


Конструктивні особливості

Виробник для кнопок миші DM5 Blink S обрав різні перемикачі. На верхні кнопки поставили Kailh GM, який витримує 80 млн. натискань. На бокових кнопках перемикач витримує 5 млн. кліків. Кнопки відповідають дуже приємною реакцією на натискання, жорсткість помірна. Гучність кліку по верхнім кнопкам середня. Єдине зауваження — бічні кнопки мають занадто великий хід.

У колеса перемикач Huano з резервом у 5 млн. натискань.

Щодо сенсора, то у Dream Machines для DM5 Blink S обрали PixArt 3370 з підтримкою DPI до 19000. Ще декілька важливих цифрових показників миші та сенсора:

  • Частота відгуку 1000 Гц
  • DPI 400, 800, 1600, 2400, 19000 (вказані цифри з коробки можна змінювати з миші, а через ПО можна налаштувати під себе)
  • LOD (lift off distance) ~1.8 мм
  • Максимальна швидкість 7.0 м/с

RGB підсвічування

Миша DM5 Blink S отримала чотири зони з RGB-підсвічуванням. Перерахую їх: обидва боки, логотип і колесо. Окремо налаштувати підсвітку кожної зони неможливо.

Фірмове ПО на вибір пропонує дев'ять режимів підсвітки:  «Кольоровий потік», "Сталий", «Дихання», «Неон», "Мерехтіння" та інші. Повний список бачите на скріншоті нижче. Важливе доповнення - швидкість переходів може задати власник. Нагадаю, що вимкнути підсвітку можна механічною кнопкою знизу.


Програмне забезпечення для миші від Dream Machines

Інтерфейс програми від Dream Machines для миші DM5 Blink S лаконічний та зрозумілий. Перераховую список опцій та змін, які дозволяє робити ПО:

  • Налаштовувати профіль (кожен з трьох окремо).
  • Змінювати призначення кнопок.
  • Навішувати на кнопки макроси.
  • Керувати налаштуваннями CPI.
  • Обирати формат підсвітки.
  • Виставляти частоту опитування.


Килимок DM PAD XL

Мишу DM5 Blink S тестував на килимку DM PAD XL з реальними розмірами 800х450 мм і товщиною 3 мм. Килимок величезний, але у виробника є ще більший. В основі антиковзаюче покриття, краї прошиті, а зверху мікрофібра. Покриття не просто зносостійке, а ще й вологостійке. При цьому матеріал, що використаний зверху, націлений на те, щоб підкреслити і реалізувати переваги миші на огляді - швидкість і точність.   


Висновки

Миша Dream Machines DM5 Blink S – хороший приклад того, як має виглядати та скільки має коштувати ігровий аксесуар, який виглядає привабливо, зібраний з якісних матеріалів і хороших компонентів, та має RGB підсвітку.

За два тижні користування у мене не виникло зауважень ні до сенсора, ні до ергономіки, ні до кнопок, хоча я б бажав мати трішки менший хід у крайньої бокової клавіші. В іграх це може бути важливо, а от при роботі в офісних програмах або графікою – взагалі не проблема. Окрема подяка за додаткову кнопку DM SHOT, в грі CS2 і інших шутерах з нею дуже зручно.

RGB виділю у висновку окремо. Сподобалось, що підсвітки не дуже багато, але при цьому достатньо. Її режими можна змінювати. Зручно це робити через фірмовий софт, який крім цього має і інші корисні функції.

Тож якщо в пошуках цікавого і «продуктивного» ігрового аксесуару, то варто звернути увагу на мишу DM5 Blink S від Dream Machines. Впевнений, вона підійде багатьом за ціною, а ще більше потенційних власників здивує своїми можливостями.

Переваги:

  • Ергономічний корпус та практичні матеріали

  • Робота сенсора, високий максимальний DPI

  • Додаткова кнопка DM SHOT

  • Велике колесо з прогумованим «центром»

  • Кабель дуже гнучкий, з опліткою

  • Інформативне та зручне ПО

  • RGB підсвітка з можливістю налаштування кольору


Недоліки:

  • Занадто великий хід у бічної кнопки

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість миші DM5 Blink S – 1599 гривень
Роздрібна вартість килимка DM PAD XL – 599 гривень
Продукти наданий компанією Dream Machines

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Фуфел :): Злой Злой Злой
ответить22:26 06.11.2023

Женя ТОР Ну так назви конкурентів, якщо фуфел. Наче норм і по ціні ок
ответить12:13 07.11.2023

Oleksander: Дякую за огляд, прикольна миша
ответить11:33 07.11.2023

Женя ТОР на картинках виглядає дійсно файно
ответить12:13 07.11.2023

Marc: А чому конкурентів підібрали по ціні дешевше? як порівнюєте мишу за 799 та 1599. таке.
ответить10:25 08.11.2023

Куран: Ну це розрив, сам такою користуюся - файна штука.
ответить10:45 08.11.2023

Данил: Гарні фото, та мишка круто виглядає, однозначно потрібно купити) Ржу
ответить11:01 09.11.2023

Симон: Отлоичная мышь, пользуюсь уже пол года
ответить11:13 09.11.2023

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна