Огляд ДБЖ Eaton 5SC750i – чистий синус та всеосяжний захист споживачів!

22:20, 23.03.2024

Хоча дана модель і є далекою від того, щоб назвати її новинкою, цікавість до неї навіть після кількох років на ринку все ще залишається на стабільно високому рівні. В чому ж секрет успіху? Ми вирішили розібратися! З відповідями знайомтесь у цьому огляді.

Комплектація виробу 

Та спочатку про те, що саме входить в комплект поставки. Передусім – це сам виріб, для надійності транспортування якого в коробку додали пінопластові ущільнювачі. Крім нього, ще маємо чотири кабелі, два з яких С13-С14 та по одному RS232 і USB відповідно. Окремим «пунктом» переліку є компакт-диск з необхідним додатком для налаштування та моніторингу плюс досить детальне керівництво користувача.


Ключові характеристики

  • Тип - лінійно-інтерактивний;
  • Вхід / вихід:
    • Вихідна напруга - 220 В (1 фаза),
    • Повна вихідна потужність - 750 ВА,
    • Активна вихідна потужність - 525 Вт;
  • Форма вихідної напруги – синусоїда;
  • Особливості – дисплей;
  • Габарити - 23x47x30 см;
  • Вага - 12 кг.

Висновки щодо якості збірки моделі

Перше, що особисто мені сподобалось – металевий корпус. Ні для кого не є секретом той факт, що корпуси навіть вартісних ДБЖ можуть бути пластиковими. Та з погляду надійності збірки, відводу тепла, захисту елементів всередині цікавішим є метал. З нього тут зробили майже все, за винятком знімної передньої стінки та кількох інших, менш примітних, проте також необхідних деталей. Крім металу та пластику ще «на борту» трохи гуми. Остання використана у виготовленні ніжок. Призначення їх зрозуміти нескладно – це, зокрема, поглинання всіх можливих вібрацій, що створюються під час роботи 5SC750i.


Стосовно пластикової знімної кришки, а точніше причин такої її організації. Тут все просто – за цією кришкою знаходиться невелика металева заслінка, яка «відкриває доступ» до акумулятора всередині. Це, своєю чергою, позбавляє необхідності розбирати ввесь корпус у випадку необхідності заміни акумулятора. Так, ви навряд чи будете це робити дуже часто, але поряд з тим більш проста організація доступу – це плюс!



Що стосується якості збірки корпусу, тут ніяких зауважень – і самі використані матеріали, і рівень припасування деталей відповідає високим вимогам компанії Eaton, що їх виробник ставить для своїх продуктів.     


Ергономіка – ключові тези

Отже, як я вже говорив вище, майже вся передня панель Eaton 5SC750i пластикова і є знімною. Крім неї, тут же реалізували невеликий екран, при посередництві котрого можна дізнатися за наступну інформацію: увімкнення ДБЖ, режим AVR, режим роботи від акумулятора, внутрішня помилка, рівень вихідного навантаження та рівень заряду акумулятора. В самому низу - вимір входу та виходу плюс вимірювальний блок. Поряд з екраном три пластикові кнопки - живлення, прокручування вниз/вверх та вимкнення звуку тривоги.


Задня стінка примітна наступними «речами»: 1 порт на вхід (має відповідний підпис), шість портів на вихід – для приєднання різноманітних споживачів. Крім того, ще тут вентиляційна сітка та два порти під згадані вище кабелі USB і RS-232. Останні потрібні для передачі даних з ДБЖ на відповідний пристрій контролю – ноутбук, ПК чи ін. – залежить від обставин.  До слова, варто зазначити, що одночасно ці два порти не працюють – враховуйте. 


Невеликі пази справа та зліва призначені для того, щоб зняти згадану раніше пластикову кришку.

Ще одна сітка на панелі зліва – це складова системи охолодження. Остання тут активна, тобто з вентиляторами.

Ключове за особливості

У випадку Eaton 5SC750i – передусім маємо додаткове/аварійне джерело живлення – кому як більше до вподоби. Крім того, це ще й одночасний захист споживачів від різноманітних коливань електромережі. Стосовно останніх, мова йде про дійсно широкий спектр – від класичних ПК до компактних NAS-систем та навіть великого серверного обладнання. Але й це ще не все. Напрочуд вдалим захистом/живленням цей UPS стане для банкоматів, фотокабін та багато іншої техніки.


Що стосується роботи з надчутливим обладнанням, тут неабияк допоможе чистий синус. Крім того, ще одна цікава особливість моделі – можливість авторегулювання вихідної напруги (Buck/Boost). На практиці це компенсує відповідні коливання та надає можливість для 5SC750i гарної «співпраці», в тому числі з серверами, що мають вбудовану систему компенсації реактивної потужності, або ж КРМ.

Ще одна цікава особливість 5SC750i – система керування  Eaton ABM. На практиці остання використовує 3-ступеневий алгоритм заряду. Що це дає? Все просто – збільшення терміну служби акумулятора на 50%.


Тестування Eaton 5SC750i

Спочатку ПК. Для тестування я зібрав досить непогану по особистим міркам збірку. Остання складається з наступних компонентів:

  • процесор Intel Core i5-10600K, 4,5 ГГц;
  • материнська плата ASRock Z490 PG Velocita;
  • оперативна пам’ять — Goodram IRDM X 2х8 ГБ;
  • HDD — Western Digital Blue 1TB;
  • відеокарта — MSI GeForce GTX 960;
  • блок живлення Deepcool DQ750ST.

В підсумку на 100% заряді Eaton 5SC750i моя збірка змогла протриматися близько 18 хвилин часу. Навантаження «офісні» - серфінг, пошта і таке ін. А ось під час помітніших навантажень, таких як ігри, автономність знизилась на половину – 8-9 хвилин. Та навіть так цього більше, ніж достатньо щоб встигнути правильно завершити роботу з вашим ПК.

1-слотовий NAS Synology DS120j протримався близько 40 хвилин, а система відеонагляду, що складається  з двох камер та реєстратора – 25.

Менш цікаве тестування, але необхідне в наших сьогоднішніх реаліях – підключення до 8Вт прожектора – до 45 хвилин за підсумками. Але останній формат експлуатації особисто я раджу обирати в найбільш крайньому випадку і причина цього дуже проста – не найкраща раціональність такого формату.


Короткі підсумки

Всі функції щодо моніторингу стану Eaton 5SC750i покладені на програмне забезпечення Eaton Intelligent Power Manager, що передбачено на «штатному» компакт-диску.  Особисто я спробував, а тому раджу і вам.

В кінцевому підсумку маємо чудову інвестицію в захист вашого домашнього або ж офісного обладнання. Вона виправдає себе роками чудової служби, позбавить вас будь-якого клопоту стосовно можливого ремонту підключеного споживача, а крім того, дозволить повною мірою експлуатувати підключену до Eaton 5SC750i техніку без будь-яких знижок чи умовностей.

Орієнтовна вартість моделі – 12 200 гривень
Продукт надано пресслужбою Eaton в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна