Огляд смартфона Infinix GT 20 Pro: реально ігровий зовні і апаратно

00:02, 13.08.2024

Нарешті бренд Infinix надав мені на огляд по-справжньому ігровий смартфон, обмежуючись до цього моменту лише моделями з ігровими процесорами. Модель Infinix GT 20 Pro - реально продуктивна апаратно та без зайвого блиску візуально, але з цікавими акцентами в дизайні.

Власнику сподобаються продуктивний процесор, відмінний AMOLED дисплей, хороша автономність, агресивний дизайн корпусу і візуальні світлові доповнення. Приклади зйомки на камери покажу в огляді, а також поділюсь своїми враженнями від пристрою після двох тижнів користування смартфоном.

Комплектація

GT 20 Pro приїхав до мене у незвичній коробці, але з класичною комплектацією, що доповнена чохлом, захисним склом, зарядним пристроєм та кабелем у коробці.


В деяких країнах є варіант комплекту, який доповнено кулером, що, як на мене, є трохи надлишковим, адже навіть у вимогливих до продуктивності іграх корпус не перегрівався занадто.

Дизайн та Корпус

Смартфон GT 20 Pro виконано в кібер-механічному дизайні і він унікальний зовні фірмовою підсвіткою Mecha Loop Lightin. Починаю з неї, бо цей елемент вирізняє пристрій поміж конкурентів.

RGB-підсвічування приховане на задній панелі корпусу під напівпрозорою секцією, яка знаходиться під блоком камер.

Візуально на кришці видно символ G, але підсвітка обмежена контуром літери С. Це я не чіпляюсь, а просто попереджаю. Відмічу, що навіть з одягненим чохлом додаткова RGB підсвітка не втрачає своєї актуальності, адже для неї передбачили проріз в пластику.

Індивідуалізація підсвітки винесена в окремий пункт меню в налаштуваннях, що дозволяє активувати її під час дзвінків, сповіщень, заряджання, відтворення музики та залишити постійно активною в режимі “вечірки”. 

З підсвіткою розібрались. За цей елемент виробнику оцінка 5 з 5. За комбінацію матового та глянсового пластику, а також синього та помаранчевого кольорів, ставлю такий само високий бал.

Торці смартфона зі всіх сторін пластикові, але з металевим відтінком. Вони не роблять корпус слизьким та забезпечують надійний хват, запобігаючи вислизанню з рук.

Розміщення кнопки живлення та клавіши регулювання гучності на правій стороні зручне. Зліва торець пустий.

Знизу висувний лоток для SIM-карт, порт USB Type-C, мікрофон і решітка динаміка.

Зверху, що може тебе здивувати, знаходиться інфрачервоний передавач, який дозволяє керувати різними пристроями та побутовою технікою. Ярлик відповідного додатку можна знайти в меню швидких налаштувань.

Також зверху знаходиться другий мультимедійний динамік, мікрофон і напис Sound by JBL. Останній лише підтверджує мої позитивні враження щодо якісного звуку та великого запасу по гучності. Еквалайзер присутній в розділі “Звук DTS”.

Підсумовуючи по корпусу смартфона GT 20 Pro відзначу зручність користування ним навіть з урахуванням великого дисплея. Габарити корпусу 164 х 75 х 8.15 мм, вага 194 г. Збірка відмінна, а до всього присутній захист від бризок по стандарту IP54.

Дисплей

GT 20 Pro оснащений 6,78-дюймовим AMOLED-екраном з роздільною здатністю Full HD+ (1080х2436 пікселів). Його ключова геймерська особливість - підтримка частоти оновлення до 144 Гц. Три можливі значення частоти: 60, 120, 144 Гц плюс автоматичний вибір системою.

Не виникне у власника питань і до максимальної яскравості екрана, адже пікове значення - 1300 ніт. У флагманів можна знайти значно більші цифри, але в нас пристрій з середнього цінового сегмента.

Дисплей швидко реагує на запити користувача після дотику, а це гарантує миттєве та прогнозоване поводження персонажів в іграх. Це ж саме стосується і роботи з інтерфейсом та базовими додатками. Частота дискретизації дотику 360 Гц.

Сканер відбитка пальців розмістили під дисплеєм, працює він дуже швидко і точно. Рамки навколо екрану тонкі, всього 1,3 мм з боків.

Апаратна складова

Незвичний і цікавий зовні GT 20 Pro працює не на масовому процесорі, а на MediaTek Dimensity 8200 Ultimate в парі зі спеціальним ігровим чипом Pixelworks X5 Turbo для покращення продуктивності в іграх.

Ще одна унікальність для сегмента - використання оперативної пам’яті LPDDR5X об’ємом до 12 ГБ з можливістю розширення віртуально ще на 12 ГБ. Як на мене, то це навіть для 2024 року вражаюча цифра. Вмонтований накопичувач на 256 ГБ UFS 3.1, що не дуже багато для тих, хто любить тримати в смартфоні багато ігор, а ще багато знімати фото та відео. Лоток під карту пам’яті не передбачено, лише під 2 SIM картки.

Кому цікаво знати цифри, то процесор виготовлений за 4-нм техпроцесом і має 8 ядер: одне ядро Arm Cortex-A78 3,1 ГГц, три ядра Cortex-A78 3,0 ГГц і чотири ядра Cortex-A55 2,0 ГГц. Графічний чип - Mali-G610 MC6. В Antutu смартфон набрав майже 922 тис. балів у звичайному режимі і 940 тис. в режимі підвищеної продуктивності.

Чипсет Infinix GT 20 Pro дає можливість власнику спілкуватись в мережах 5G і 4G, а також користуватись актуальними бездротовими з’єднаннями Wi-Fi 6, Bluetooth, NFC. В якості приємного бонусу отримуємо інфрачервоний передавач, який можна використовувати для управління побутовими і розважальними пристроями. Кожен з модулів протестував, працюють без нарікань, включаючи GPS в районі міської забудови.

Infinix GT 20 Pro в іграх

Ігровий смартфон обв’язково потрібно перевіряти в іграх. Запустив на ньому всі свої улюблені та не тільки, щоб дійсно оцінити потенціал. Ділюсь враженнями:

  • Need for Speed: No Limits - фактично, як на корейських флагманах 2023 року.
  • Genshin Impact на "середніх" налаштуваннях працює чітко і може видавати 90 кадрів в секунду.
  • Call of Duty: Mobile і PUBG Mobile - графіка без усіляких нарікань і підвищена частота в якості бонусу.
  • WoT Blitz - максимальна деталізація і жодних зависань і підторможувань.

Власнику цього смартфона варто привчитись користуватись фірмовим софтом X-Arena і розширенням X-Boost. Останнє дозволяє балансувати між режимами економії заряду акумулятора та режимом підвищеної продуктивності, покращувати візуальні та налаштовувати сповіщення для своїх ігрових сесій.

Зауважу, що конструктивно, у порівнянні з іншими серіями смартфонів бренду, тут доопрацьовано охолодження: збільшена площа графітової пластини та покращена теплопровідність навколо чипа. Суттєвих перегрівів під час ігор не зафіксував.

ОС та інтерфейс

Infinix GT 20 Pro - смартфон, який актуальний апаратно і програмно. Він працює під управлінням ОС Android 14 з коробки, а поверх неї встановлено інтерфейс XOS for GT V14.0.0.

Зайвих додатків в смартфоні немає. До корисних можу віднести інструменти. Крім того інтерфейсом передбачені:

  • Смарт-панель.
  • Dynamic Bar - анімація навколо фронтальної камери.
  • Рухомі вікна.
  • Розумний хаб - для обміну контентом між додатками.
  • XClone - клонування додатків.
  • Folax - розумний перекладач, який вже добре розуміє українську мову.
  • Конвертер валют в калькуляторі.

Смартфон за час двотижневого тесту по програмній частині відпрацював ідеально. Виробник гарантує покупцю 2 основних оновлення Android і 3-х річне оновлення системи безпеки.

Автономність

Для Infinix GT 20 Pro виробник обрав батарею в 5000 мАг. Вибір не здивував, хоча я б, наприклад, зупинився на 6000 мАг. Але при цьому розумію, що мобільному геймеру важко вгодити, адже хочеться мати одночасно легкий, тонкий смартфон з великим екраном і щоб на пограти батареї вистачало.

Тому відразу згадаю, що в смартфоні є режим “Режим високої продуктивності” і режим “Обхідна зарядка”. Остання функція при підключеному кабелі живлення дозволяє не брати заряд від батареї та не заряджати її, а напряму живити пристрій. Це цікаво:

  • По-перше, так збільшуємо термін служби батареї.
  • По-друге, на випадок відключення світла маємо в запасі завжди 100% заряд батареї.
  • По-третє, не перегріваємо корпус в “важких” іграх при довготривалому ігровому сеансі.

В комплекті покупець отримує зарядне на 45 Вт. До 100% телефон заряджається за 1 годину 5 хвилин, а до 25% менш ніж за 15 хвилин.

При активному користуванні пристроєм заряду вистачить на 6-7 годин активного екрана. Якщо ж увімкнути відео в Youtube на яскравості дисплея в 15-20%, то заряду вистачить не менш ніж на 12 годин перегляду.

Камери

Infinix GT 20 Pro - ігровий смартфон, але достойними камерами його не обділили. Як на мене, то вони на рівні моделі Infinix NOTE 40, яку оглядав нещодавно.

Перерахую модулі:

  • Основна камера Samsung HM6 108 Мпікс., f/1.75, 6-шарова оптика
  • Макро камера 2 Мпікс., f/2.4
  • Камера 2 Мпікс., f/2.4 (відповідає за глибину кадру)
  • Селфі-камера 32 Мпікс., f/2.2, кут 88.9 градусів

Модуль Samsung HM6 на 108 Мпікс. з оптичною стабілізацією робить чіткі фото навіть тих об’єктів, що рухаються. Деталізація за умови достатнього освітлення також хороша. Режим  "AI CAM" я б не рекомендував вимикати, мені сподобались результати інтелектуальної обробки зображень.

Приклади фото на основну камеру




При поганому освітленні і вночі рекомендую вмикати режим “Супер-Ніч”.

Приклади фото при поганому освітленні



Додаткова 2 Мпікс. макро камера при хорошому освітленні робить “красивий” контент. Але варто надійно фіксувати пристрій аби гарантувати чіткість.

Приклади фото на макро камеру


Фронтальна камера вдень робить доволі натуральні фото. Не забувайте про портретний режим.

Приклади фото на фронтальну камеру


Щодо відео, то на основну камеру можна записувати 4K 60FPS з OIS та навіть 1080P 240FPS. Фронтальна камера пише до 2K 30FPS.

Приклади відзнятих відео

Висновки

Infinix GT 20 Pro - смартфон, при розробці якого виробник не йшов на компроміси при підборі компонентів та точно не стримував фантазії дизайнерів щодо візуального оформлення.

GT 20 Pro сподобається геймерам, але і мені, людині з поміркованим відношенням до мобільних ігор, телефон “зайшов”. Бо дизайн у нього не схожий на інших, оснащення, як для середнього цінового сегмента, достойне, а набір камер здатен задовольнити всі мої потреби по фото і відео зйомці.

Підбираєте смартфон для ігор? Тоді GT 20 Pro просто не зможете оминути, розглядаючи доступні на ринку України варіанти. Маєте врахувати й те, що він став офіційним смартфоном PMSL-2024 ліги у мобільній дисципліні PUBG Mobile. А ще у нього стереодинаміки і світиться корпус, що додає крутості і має схилити потенційного покупця до вибору саме моделі GT 20 Pro.

Переваги:

  • Агресивний ігровий дизайн

  • Додаткова підсвітка з можливістю налаштування

  • Висока продуктивність, 940 тис. балів в Antutu

  • AMOLED дисплей з частотою 120/144 Гц

  • Хороша автономність

  • Подвійні динаміки

  • Можливості основної камери


Недоліки:

  • Відсутня бездротова зарядка

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $360 (14999 грн на 13.08.2024 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна