Огляд смартфона Infinix HOT30 Play NFC: ТОП автономність в бюджетному сегменті

21:08, 29.06.2023

Infinix HOT 30 Play NFC — це доступний по ціні смартфон на процесорі Mediatek Helio G37, який, як заявлено виробником в його назві, все-таки підходить для ігроманів початківців. Дуже сподобалась автономність смартфона, актуальна операційна система Android 13, а також величезний екран діагоналлю 6,82 дюйма. Про те як це все працює разом, які в мене враження від дизайну, продуктивності та роботи камер смартфона HOT 30 Play NFC розповідаю у огляді.

Комплектація

Яскрава коробка, а в ній яскравий смартфон зі глянцевою тиловою панеллю. Аби уникнути появи на ній відбитків пальців рекомендую відразу одягнути чохол.

Силіконовий прозорий аксесуар з жорсткими торцями, що трішки виступають і над екраном, і над об’єктивами камер, надається виробником.

Також в коробку поклали зарядку на 18 Вт, кабель Type-C, інструмент для виймання лотка SIM карт та трохи документації. Виходячи з невисокого прайсу смартфону, покупець має залишитись задоволений комплектом. Уточню, що захисна плівка вже наклеєна на екран.

Дизайн і Корпус

Infinix HOT 30 Play NFC — це в першу чергу великий смартфон. Обираючи його, а разом  з ним і дисплей на 6,82 дюйми, покупець погоджується на вагу 205 г і габарити 170.6 x 77.5 x 8.6 мм. Не можу сказати, що телефон некомфортний для однієї руки, бо своєю чоловічою, яку оцінюю як середнього розміру, можу і дзвінок прийняти однією рукою, і текст за потреби на клавіатурі набрати. А от ті, хто купуватиме пристрій для ігор взагалі можуть не заморочуватись, бо зазвичай тримають пристрій обома руками.

В дизайні HOT 30 Play NFC використали глянсовий та матовий пластик. Перший зайняв усі торці, другий окупував тилову панель. Позаду поверхня телефону схожа на скло, що додає йому преміальності. Діагональні лінії під прозорою панеллю додатково підкреслюють молодіжний стиль та додають динамічності. Смартфон доступний у трьох варіантах кольорів.

Тилова панель марка, хоча й витирається без особливих зусиль. На ній окрім логотипу виробника розмістили два острівці для камер і третій для світлодіодного спалаху.

На правому торці бічний сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку живлення, а також клавіша регулювання гучності. Остання дуже тонка, але в користуванні зручна.

Слот для карток знаходиться зліва, він має два посадкових місця для SIM формату nano і додатковий для картки пам'яті.

На нижньому торці розміщено повноцінний роз'єм для навушників 3,5 мм, мікрофон, роз'єм типу USB-C для підзарядки і синхронізації, а також мультимедійний динамік.

Зверху пусто, лише над екраном бачимо продовгуватий розмовний динамік та фронтальний спалах.

Віконце під фронтальну камеру вирізали по центру дисплея ближче до верхнього краю.

Підсумовуючи розділ присвячений дизайну та корпусу не можу знайти жодного недоліку, який зустріне потенційний покупець. Збірка на високому рівні, матеріали виглядають дорого, розміщення елементів управління зручне. Не завжди зручно користуватись пристроєм однією рукою? Це нормально, адже не про це ви думали, обираючи смартфон з величезним дисплеєм.

Дисплей

Infinix HOT 30 Play NFC не унікальний смартфон, якщо брати за увагу лише його велику діагональ екрану. Цікавинка в іншому — дисплей підтримує відображення картинки з частотою 60 і 90 Гц. Це однозначно записую в переваги над конкурентами.

На екрані HOT 30 Play NFC можна пограти в улюблені ігри або подивитися серіал не напружуючи очі. Діагональ велика — 173,5 мм і це вже майже як у повноцінних 7-дюймових планшетів.

Запасу по яскравості у IPS матриці вистачає, щоб споглядати контент і в приміщенні, і на вулиці в сонячну погоду. Єдиний компроміс на який йшов виробник цілеспрямовано — обрав матрицю з роздільною здатністю 720 x 1640, щоб і ціну зменшити, і спростити роботу процесору та графічному адаптеру.

В налаштуваннях дисплею користувач може обрати темну тему, увімкнути автоматичне підлаштування яскравості, встановити частоту оновлення або покластись на рекомендації смартфона.

Апаратна складова

Обчислювальна основа моделі HOT 30 Play NFC — процесор MediaTek MT6765H (Helio G37). Це чіп, виконаний по технології 12 нм, з 8 ядрами (4x2.3 ГГц Cortex-A53 і 4x1.7 ГГц Cortex-A53) і доповнений графікою PowerVR GE8320.

Версія смартфону у мене на тесті укомплектована оперативною пам’яттю на 8 ГБ, яку віртуально можна розширити ще на 3/5/8 ГБ. Рекомендую обирати відразу +8 ГБ, це корисно, якщо тримаєте у фоні багато програм. Об’єму оперативки вистачає на комфортний по часу запуск навіть “важких” програм та ігор. Перемикання між застосунками швидке та без зависань, до реакції інтерфейсу на дії користувача претензій немає.

В бенчмарку Antutu HOT 30 Play NFC набрав більше 166 тис. балів. Це скромний результат, але ігри по типу Need for Speed: No Limits та WoT запускаються, хоч і на мінімальній деталізації. Навіть після 20-30 хвилин гри тилова панель дуже не нагрівається. На відміну від інших пристроїв в лінійці HOT, виробник доповнив систему охолодження даної моделі елементом з двошарового графіту.

Протестував на смартфоні основні модулі бездротового зв’язку і можу засвідчити, що працюють вони стабільно. Мова йде про NFC, Bluetooth і Wi-Fi в діапазоні 2,4 і 5 ГГц. Нижче результати заміру швидкості через застосунок Speedtest при підключенні до роутеру на який приходить канал в 1 Гбіт/с.

ОС та Інтерфейс

Варто відзначити виробника в позитивному ключі і за актуальну ОС Android 13, що працює в парі з XOS 12.6.0. Ця комбінація добре себе зарекомендувала стабільною роботою протягом 2 тижнів, що смартфон був в моїх руках. Майже всі корисні програмні фішки “дорослих” смартфонів Infinix доступні і на HOT 30 Play NFC, включаючи:

  • Smart Panel
  • XClone
  • Ігровий режим
  • Захист екрану від підглядання


Автономність

Великий акумулятор в смартфоні ніколи не зайвий, тим паче що у Infinix HOT 30 Play NFC він приблизно на 15% більший ніж у конкурентів. Ємність батареї — 6000 мАг, а цього в економному режимі точно вистачить на 2 дні. При активному екрані не менше 3 годин на день пристрій на наступній день залишить вам ще 40-45% заряду.

Важливо, що зі збільшенням ємності прискорили зарядку, а тому в комплекті маємо зарядне на 18 Вт. З 0 до 100% телефон заряджається за 2 години 35 хвилин. За півтори години акумулятор набирає майже 75% заряду.

Реальні умови експлуатації показали, що на 50-60% яскравості дисплея HOT 30 Play NFC:

  • втрачає 6% заряду при перегляді відео за 35 хвилин
  • втрачає 18% заряду за 60 хвилин при грі у динамічні ігри, наприклад, World of Tanks Blitz

Камера

Infinix HOT 30 Play NFC — смартфон з трьома камерами, дві з яких розміщені на тиловій стороні. Відразу покажу контент, який вдалося відзняти.

Основна камера



Фронтальна камера


При хорошому освітленні фотознімки з тилової камери зберігають реальні кольори і достатній рівень деталізації. Фронтальна камера також робить дуже гарні селфі. Нічний режим відсутній, а тому вночі вмикайте спалах.

Кому цікаво, то основний модуль тилової камери – на 16 Мпікс., додаткова камера – QVGA з портретним об'єктивом зі штучним інтелектом. Спалах потужний, з двох діодів. Фронтальна камера на 8 Мпікс. і їй також додали світлодіодний спалах. Обидві камери можуть знімати відео з максимальною якістю FullHD при 30 кадрах в секунду.

Приклади зйомки відео

Висновок

Infinix HOT 30 Play NFC — смартфон, за який не доведеться платити дуже багато, але разом з тим він забезпечить достатню автономність, яку важко знайти в його ціновому сегменті, величезний екран, яким також не можуть похизуватись конкуренти, а також гарантує достатню продуктивність у повсякденних задачах.

HOT 30 Play NFC варто обирати, якщо підбираєте смартфон на кожен день, частенько буваєте «далеко» від розетки і список ваших завдань до мобільного помічника включає перегляд відео та текстового контенту на великому екрані, прослуховування музики через дротові та бездротові навушники, використання камери для зйомки себе або робочих моменті. Пам’яті для зберігання контенту у HOT 30 Play NFC достатньо, а програмні можливості дозволять не лише переглядати його, але і редагувати на чималому екрані з комфортом. Якщо ігри також входять у ваші плани, то хоч і не на найкращій деталізації, але навіть в популярні Need for Speed: No Limits та WoT поганяти можна.

Переваги:

  • Актуальний дизайн

  • Великий дисплей з підтримкою частоти 90 Гц

  • Висока автономність

  • NFC

  • Вмонтований накопичувач на 128 ГБ

  • Швидкий бічний сканер відбитка пальців

  • Силіконовий чохол у комплекті

  • Невисока ціна


Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $159 (5799 грн на 20.06.2023 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна