Огляд смартфона Infinix HOT 40 Pro: еталон бюджетника 2024 року

21:57, 12.05.2024

Infinix HOT 40 Pro – доступний смартфон за ціною до $200, який по оснащенню вважаю взірцем для ідеального пристрою на 2024 рік для його сегмента. Всередині потужний процесор, хороші камери, а зовні великий дисплей та чіпляючий око дизайн. Мої враження від роботи пристрою, продуктивність та стабільність роботи дізнаєтесь з огляду.

Дизайн і Корпус

Яскравий корпус – це вже майже візитівка бренду Infinix. Молодь змінює смартфони часто, а тому рішення вдале, ще й тилова панель з острівцем камер дуже схожа на пристрої з прайсом в 5 разів більшим.

У мене на огляді смартфон у золотистому кольорі Horizon Gold з матовим покриттям тилової панелі, яке стійке до відбитків пальців. Візерунок на панелі сподобався своєю універсальністю.

Виступ острівця з камерами досить великий. Об'єктиви також великі та мають по контуру пластиковий захист.

Блискуча рамка на торцях додає візуальної преміальності, хоча насправді вона пластикова. Силіконовий чохол з комплекту прозорий, а тому не ховає яскравий дизайн елементів на які робив ставку виробник.   

Краї корпусу пласкі, в руках тримати смартфон зручно. Габарити пристрою: 168.61 x 76.61 x 8.25 мм, вага: 199 г.

Знизу розміщені порт USB-C, роз'єм для навушників, мікрофон та динамік. На лівій стороні лоток для SIM-карт і карти пам’яті, а на правій – спарена клавіша гучності і сканер відбитків пальців, інтегрований у кнопку живлення.

Зверну увагу, що динаміків у HOT 40 Pro два. Тобто власник отримує стереозвучання DTS, хоч і не надто гучне для вулиці. Якість звуку хороша, особливо для невеликих приміщень де немає потреби вмикати звук на 100%. Розмовний динамік – окремий елемент конструкції над дисплеєм, він також гучний.

Рамка навколо дисплею не дуже тонка, особливо знизу. Тож інженерам є що вдосконалити в наступних серіях смартфонів Infinix HOT.

Збірка хороша. Смартфон хоч і не має металу зовні, але відчувається міцним.

Дисплей

Infinix HOT 40 Pro отримав великий дисплей з діагоналлю 6,78 дюйма і частотою оновлення до 120 Гц.

Роздільна здатність IPS матриці FHD+ (1080х2460 пікселів). Режим зменшення навантаження на очі присутній, налаштування колірної температури також є.

Хоч пристрій належить до сегмента доступних, екран у нього напрочуд гарний. Він великий, чіткий і навіть має високу частоту оновлення. Останню не варто завжди тримати увімкненою, щоб економити батарею.

Нарікань у мене на екран немає, хоча трішки більшого запасу по яскравості для комфортного використання на вулиці в сонячну погоду йому б не завадило.

Апаратна складова

Infinix HOT 40 Pro працює на потужному чипсеті MediaTek Helio G99 (техпроцес 6 нм, 2 ядра по 2,2 ГГц і 6 ядер по 2 ГГц). Це незвичний вибір для бюджетника, але правильний, адже може збільшити аудиторію покупців-ігроманів.

З графічним чипом Mali-G57 MC2 та оперативною пам’яттю 8 + 8 ГБ в бенчмарку Antutu смартфон набирає 422 тис. балів. Ще два роки тому такі показники вважались хорошими для смартфонів за 350-400 доларів.

Внутрішньої пам’яті 256 ГБ і є можливість розширення картами microSDXC. Слот для накопичувача окремий і не завадить використовувати ще пару SIM карт.

Реальних проблем зі стабільністю «заліза» за два тижні експлуатації не виявив. У повсякденному використанні HOT 40 Pro легко впорався з моїм базовим набором додатків та ігор. Процесор Helio G99 дозволяє грати в більшості випадків на середніх налаштуваннях деталізації графіки та що головне - без перегріву.

NFC модуль присутній, підтримуються стандарти Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, а результат тесту на швидкість цього модулю можете побачити у відео огляді. Зі зв’язком та Bluetooth з’єднанням також не мав проблем. Відзначу, що Infinix використав в моделі HOT 40 Pro першу у своєму класі антену з метаматеріалу, яка на тестах виробника позитивно вплинула на затримку в іграх, швидкість завантаження файлів, радіус дії Bluetooth та потужність сигналу.

ОС та Програмне забезпечення

Смартфон працює на операційній системи Android 13 з парі з фірмовим інтерфейсом XOS 13.5. Його доопрацювали по частині стабільності з версії XOS 13 на моделі Infinix HOT 40i, яку оглядав раніше. Нових важливих функцій не додавали, але ж не всі власники розбираються і в тих що вже є.

Можливо буде корисним додаток Phone Master, який відповідає за оптимізацію системи: очищення пам'яті та видалення файлів. «Марафонське живлення» відповідає за налаштування автономності і підвищення енергоефективності.

Функція Magic Ring, багатовіконний режим, смарт-панель, ігровий режим (XBOOST) та софт для клонування деяких додатків присутні.

Загалом пристрій відчувається швидким і коректно реагує на запити користувача. Уточню, що частота дискретизації дотику в цій моделі смартфона – 1200 Гц, що більше ніж у конкурентів і має сподобатись мобільним геймерам.


Камери

HOT 40 Pro оснащений 108 Мпікс. основною камерою (f/1.8), а також 2 Мпікс. макрооб'єктивом (f/2.4) і третім об'єктивом з ШІ. Для того, щоб знімати фото та відео на фронтальну камеру використовується 32 Мпікс. сенсор (f/2.2), доповнений спалахом з 2 світлодіодів.

Висока роздільна здатність основного модуля – це дуже добре, рідко такі камери зустрічаєш в гаджетах до $200. Але виникає питання, чому друга макрокамера, а не ширококутна. Моя думка – давайте будемо вдячні, що хоча б макро. Цього досить для бюджетного смартфона.

Приклади фото на основну камеру

Якість зображень, отриманих на основний модуль, вважаю хорошою. Знімки не ідеальні для того, щоб друкувати з них великі плакати, а от для соціальних мереж контент буде гідним.


В умовах достатнього освітлення знімки демонструють достатню деталізацію, кольори виглядають реалістичними.

Увечері, вночі або в приміщеннях з поганим освітленням якість зображення знижується через шуми. Однак, активація нічного режиму навіть в таких ситуаціях може позитивно вплинути на результат.


Приклад фото на макрокамеру



Зйомка на 2 Мпікс. макрокамеру потребує невеликого звикання, щоб навчитись оптимально обирати відстань до об’єкта зйомки і мати різкість в потрібних точках кадру.

Приклади фото на фронтальну камеру



Фронтальна камера, враховуючи сенсор на 32 Мпікс., робить чітких селфі з коректним відтінком шкіри, великою кількістю деталей та симпатичним боке в Портретному режимі.

Приклади відео

Основний та фронтальний модуль знімає відео в роздільній здатності до 2K, для тих кому потрібно більше кадрів можуть перемкнутись в режим FullHD 60 кадрів/с.

Подвійне відео на обидві камери відразу записати можна. Режим «Фільм», який нахвалював при огляді смартфона Infinix ZERO 30 4G також присутній.

Автономність

Смартфон на огляді оснащений акумулятором ємністю 5000 мАг з підтримкою зарядки потужністю 33 Вт.

Максимально, що вдалось витиснути з батареї при тестуванні часу до розряджання зі 100% до 5%, - 8 годин 20 хвилин. Саме стільки смартфон зміг показувати відео в Youtube на яскравості дисплея в 15-20%.   

Якщо активно користуватись пристроєм зранку до вечора, то перед сном залишатиметься до 20% заряду. Тобто 80% батареї вистачає щоб говорити до 30 хв, читати новини та соціальні мережі до 2 годин, ще 2,-2,5 години дивитись відео або 1-1,5 години грати, та пару годин слухати музику. Ігри, наприклад, WoT Blitz «з’їдають» по 10% заряду за 25 хвилин гри на максимальній підсвітці дисплея.

Можливість швидко підзарядити HOT 40 Pro – корисна річ. Підтримка блоку живлення на 33 Вт дозволяє зарядити телефон з «0» і майже до 50% всього за 30 хвилин. Якщо бути більш точним, то мені вдалось зарядити смартфон за пів години до 46%, а до повного за 1 годину 35 хвилин.

Висновки

Чи вважаю Infinix HOT 40 Pro ідеальним? Ні, але еталоном для всього бюджетного сегмента на 2024 рік назвати можу. Бо дивлюсь на ціну, розглядаю зовнішність, оцінюю можливості в іграх та якість контенту камер і роблю висновок - для свого прайсу це один з найкращих смартфонів на ринку.

Покупець, який шукає ідеальне співвідношення ціни та якості, обов’язково має додати модель HOT 40 Pro до свого списку. Впевнений, що смартфон, окрім перерахованих вище переваг, зможе випередити конкурентів по розміру дисплея, якості звучання та надійності роботи.

Переваги:

  • Дизайн
  • Висока продуктивність за свою ціну
  • Стереодинаміки
  • Якість контенту з камер
  • Швидка зарядка
  • Чохол в комплекті

Недоліки:

  • Не знайшов

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $200 (7999 грн на 12.05.2024 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна