Огляд смартфона Infinix HOT 40i: неабиякий колір і хороші характеристики

17:41, 28.02.2024

Infinix HOT 40i - новинка, яка розпочинає серію і робить це дуже вдало. Потенційного власника смартфон підкуповує красивим кольором, доступною ціною, хорошими камерами, як для бюджетного сегмента, та достатньою продуктивністю. Автономність та об’єм пам’яті в HOT 40i не розчарує, в чому самостійно переконався. Далі в огляді розповідаю все в подробицях і ділюсь власними враженнями від пристрою після двох тижнів активного використання.

Комплектація

Покупець HOT 40i гарантовано отримує в коробці зарядний пристрій, кабель USB-C, прозорий силіконовий чохол, інструмент для вилучення лотка SIM-картки та захисну плівку, яка вже наклеєна на дисплей.

Зверну увагу, що блок живлення, на відміну від того ж Redmi 13С, залишили в комплекті. Також у нього, кому цікаво, і чохла немає в коробці. Тож у HOT 40i відзначаю це як перевагу.

Чохол сподобався тим, що він не занадто м’який та на пів міліметра виступає над екраном, додатково захищаючи його. Окрема подяка виробнику за те, що аксесуар прозорий, цим він не приховує красивий і навіть чимось унікальний колір корпусу.

Дизайн і Корпус

Огляд зовнішнього вигляду смартфона продовжу з того, що буду хвалити виробника за яскравий корпус. Колір має назву Palm Blue. Навіть те що на бічній і тиловій панелі пластик не зупинить мене рекомендувати купувати пристрої в унікальних кольорах, а тому HOT 40i обов’язково треба розглядати як варіант.


Особливість кольору на тиловій панелі в тому, що він переливається та змінюється. Покриття тут матове, на відміну від глянсових торців. З кожного боку колір схожий на відтінок морської хвилі - глибокий синій. Загалом красиве поєднання.

На задній панелі виділено п’єдестал під пару камер, а також під спалах. Останній складається з чотирьох діодів, які вписані в коло, щоб не порушувати симфонію округлостей. Адже заокруглень в нас багато: краї смартфона, п’єдестал під камери, віконця камер. Зверніть увагу, пластикові борти навколо датчиків камер трішки виступають над склом, щоб захистити його.

На нижньому торці смартфона розмістили динамік, 3,5 мм порт для навушників, USB-C роз’єм і мікрофон.

Лоток для двох SIM-карт з окремим місцем для картки пам’яті знаходиться на лівій стороні.

Зверху пусто, а праворуч клавіша регулювання гучністю та кнопка живлення з вмонтованим сканером відбитка пальців. Обидві клавіші не сильно виступають над корпусом, але розміщені зручно і натискаються без помилок. Навіть в чохлі до їх роботи немає претензій.

Сканер відбитка пальців відпрацьовує швидко і завжди з першого разу.

По якості збірки зауважень не маю.

Габарити смартфона 163.6 x 75.6 x 8.3 мм, вага 190 г.

Дисплей

Модель смартфона HOT 40i отримала IPS дисплей на 6,56 дюйма з можливістю переходу в режим роботи на частоті 90 Гц. Роздільна здатністю екрана 720х1612, пікселів на великій діагоналі не видно.

Функція переходу дисплея в нічний режим і адаптивна яскравість присутня. Мінімального рівня підсвітки якраз достатньо, щоб можна було читати в повній темряві. Щодо максимальної яскравості, то можливо лише в дуже сонячну погоду прийдеться вдивлятись в дисплей навіть тоді, коли викрутите підсвітку на 100%.

Робота з екраном комфортна завдяки його чутливості до сенсорного вводу. Відмічу і те, що випадкових натискань по сенсору не було зовсім ще й тому, що рамки навколо екрану не дуже тонкі. Чіплятись до цього не варто, адже на огляді смартфон з бюджетного сегмента.

Фронтальна камера в дисплей вписана в стилі Punch-Hole. Її розміщення обіграли анімацією, яку додає функція Magic Ring. При її активації додається динаміка деяким функціям: розблокуванню за обличчям, підключення до зарядки та іншим.

Апаратна складова

Смартфон працює на процесорі Unisoc T606. Це чип, розроблений по техпроцесу 12 нм з 8 ядрами, 2 з яких 1.6 Гц Cortex-A75 и ще 6 по 1.6 Гц Cortex-A55. В якості графічного чипа маємо Mali-G57 MP1, а оперативна пам’ять - модуль на 8 ГБ. Віртуально оперативку можна збільшити ще на 3/5/8 ГБ - максимально до 16 ГБ.

Вбудована пам’ять складає 256 ГБ, а це означає що на огляді в мене ТОП версія Infinix HOT 40i. Бо в продажу доступні також варіанти на 128 ГБ. Якщо порахували і вирішили, що і 256 ГБ пам’яті буде мало, то висувний слот смартфона дозволить на додачу до SIM карт вставити картку пам’яті.

Виходячи з можливостей апаратної платформи, HOT 40i - 4G смартфон. Два тижні користувався ним, зв’язок з мережею тримає, Bluetooth конект зі смарт-годинником та бездротовими навушниками стабільний. Максимальна швидкість Wi-Fi, яку вдалось наміряти при підключенні до роутеру з каналом в 1 Гбіт/с, в межах 300 Мбіт/с на відправку та скачування. NFC в смартфоні присутній, безконтактна оплата працювала як треба.

Звичайно ж пограв на смартфоні в ігри, а тому можу переконливо заявляти, що  продуктивність у нього задовільна для свого цінового діапазону. Телефон справляється навіть з вимогливими іграми на мінімальних налаштуваннях деталізації графіки.

Під час тестування не помітив жодних суттєвих затримок у запуску додатків та ігор. Запустивши бенчмарк Antutu отримав результат в 267133 балів, що дуже добре для пристроїв початкового сегмента у 2024 році.

ОС та інтерфейс

Infinix Hot 40i працює на операційній системі Android 13, а над нею отримуємо фірмовий інтерфейс XOS 13. Через меню налаштувань XOS 13 надає власнику більше можливостей по зміні інтерфейса та додаванню корисних деталей, ніж це дозволяють смартфони деяких конкурентів на “голому” Android.

Серед корисних особисто для мене можливостей відмічаю:

  • Відеоасистента. Призначений для приховування сповіщень під час відтворення відео.
  • Xclone. Для клонування додатків соціальних мереж.
  • Швидкий доступ до центра управління (достатньо провести пальцем вправо по дисплею).
  • Ігровий режим.
  • Smart Panel.

На смартфоні присутні декілька вже встановлених додатків, за потреби їх можна видалити.

Камери

Реальних камер в смартфоні три, власник напряму буде користуватись лише двома.
Перша - тилова на 50 Мпікс. (апертура f/1.6), друга - фронтальна на 32 Мпікс. (апертура f/2.2). Третя камера - модуль зі штучним інтелектом, призначений для покращення фото тилової камери.

Важлива відмінність Infinix Hot 40i від конкурентів - спалах є позаду і попереду. Причому користувач може обрати в якості спалаху спереду підсвітку дисплея або пару діодів.

Якість відзнятих знімків можу назвати хорошою вдень, бо кольори реальні і деталей багато, і задовільною при поганому освітленні. Це стосується обох модулів, нижче можете подивитись результати в декількох режимах.

фото основна камера вдень



фото основна камера вечір/ніч



фото фронтальна камера


В додатку камери можна застосувати фільтри безпосередньо під час зйомки, не варто обходити стороною режими портретної і супер нічної зйомки. А от Pro режим (Професія), хоч і не є якимось унікальним, але надає деякі додаткові корисні функції.

Запис відео можливий з роздільною здатністю 1080p для обох камер. Приклади зйомки нижче.

приклад відео основна камера

приклад відео фронтальна камера

Автономність

Завдяки акумулятору ємністю 5000 мАг, Infinix HOT 40i демонструє пристойну автономність. Навіть при тривалих навантаженнях, які включають декілька годин перегляду відео, ігри, перегляд соціальних мереж та інформаційних сайтів, телефон легко пропрацює день на одному заряді. До 5-6 годин активного екрану в змішаному режимі, але не при максимальній яскравості, пристрій витримує.

Реальні витрати батареї наступні:

  • Відео в Youtube (яскравість 100%) - 5% за 28 хвилин
  • Гра WoT Blitz (яскравість 100%) - 7% за 30 хвилин. (В грі Need for Speed: No Limits заряд зменшувався ще скоріше - 10% за 27 хвилин)

Підтримка зарядки потужністю 18 Вт забезпечує швидке поповнення заряду, по часу займає приблизно 2 години (з 0 до 100%).

Звучання

Окремо виділив розділ зі звучанням у смартфона HOT 40i, адже бренд акцентує увагу на тому, що пристрій на 200% гучніший, ніж це могло б бути.

Перевірив, телефон дійсно може видавати музику дуже голосно, але не так щоб розривало барабанні перетинки. В цьому йому допомагає підтримка DTS - технології, що покращує звучання і цим впливає на гучність. Адже підвищуючи звук динамік не забивається лише низькими та середніми частотами, високі також прослуховуються. Може здатись, що мало басів, але згадайте за яку ціну тримаєте смартфон в своїх руках. Але кому дуже треба, то додаткових басів можна знайти в налаштуваннях DTS.

Висновки

Смартфон Infinix HOT 40i рекомендую до покупки.  З цим пристроєм, навіть при невеликому бюджеті, власник не буде відчувати обмеження в продуктивності при роботі з базовими додатками, колір корпусу буде привертати увагу оточення, а в соціальні мережі не буде соромно викладати контент, відзнятий фронтальною та основною камерами.

Полюбляєте грати в простенькі аркади або дивитись відео онлайн і на цьому ваші запити щодо розваг на смартфоні закінчуються? Тоді Infinix HOT 40i вам підходить. Але якщо ставиться запит на більшу продуктивність, наприклад, ігри по типу Asphalt 8 з хорошою деталізацією ефектів, то маєте докласти більше грошей і придбати щось схоже на Infinix NOTE 30.

У Infinix HOT 40i виробник знайшов баланс між розмірами і якістю дисплея, ємністю акумулятора і товщиною корпусу, кількістю та можливостями камер і апаратною складовою, яка все це підтримує стабільною роботою. Тож недоліків за свою ціну цей смартфон немає, ні конструктивних, ні програмних.

Переваги:

  • Яскравий дизайн
  • Дисплей з можливістю роботи в режимі 90 Гц
  • Хороша основна камера на 50 Мпікс. камера, особливо для зйомки вдень
  • 32 Мпікс. фронтальна камера
  • Відмінна автономність
  • Ціна + блок живлення та чохол в комплекті


Недоліки:

  • Не знайдено

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $145 (5499 грн на 24.02.2024 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна