Огляд смартфона Infinix NOTE 30: доступна ціна за Helio G99, зарядку 45 Вт і великий дисплей 120 Гц

07:05, 31.07.2023

Компанія Infinix поступово насичує ринок новими моделями від доступних до преміальних, а головне дуже цікавих смартфонів із серії HOT, NOTE і ZERO, які часто обходять своїх конкурентів за характеристиками. Нова модель Infinix NOTE 30 також готова до бою у своїй ціновій категорії, адже оснащена продуктивним процесором Helio G99, швидкою зарядкою на 45 Вт, подвійним динаміком та великим екраном з частотою 120 Гц. Всі подробиці по характеристикам, кількості набраних балів в тесті Antutu та враження від пристрою дізнаєтесь з огляду.

Дизайн і Корпус

Перший погляд на NOTE 30 дає зрозуміти, що це сучасний смартфон з трендових матеріалів. Тилова панель отримала скляне матове покриття з окремим дзеркальним острівцем під камерами. Причому реалізація дзеркала дуже оригінальна, воно ніби порізане на полоси. Це додає унікальності дизайну і красиво переливається на світлі.  

Окремо відзначу тилову панель з точки зору практичності. Матеріал взагалі не збирає відбитки пальців.

 

Окрім чорного кольору корпусу (Obsidian Black) покупцю в Україні смартфон доступний у кольорі Interstellar Blue.

У корпусу пласкі боки з глянсового пластику,  заокруглені краї на переходах та невеликі рамки навколо дисплея. Верхня особливо тонка навіть з врахуванням розміщеного в ній спалаху з двох світлодіодів.

По елементам управління у смартфоні NOTE 30 без сюрпризів. На правому торці спарена клавіша регулювання гучності та кнопка живлення суміщена зі сканером відбитка пальців. Кнопки зручні і для них підібрали правильну висоту під великий палець правої руки. Дуже зручно, що сканер може спрацьовувати лише після натискання кнопки живлення, а не відразу після прикладання пальця до нього. Дана опція налаштовується.

На лівому торці висувний лоток для двох SIM-карт і місцем під картку пам’яті.

Зверху розміщено один з динаміків і напис "SOUND BY JBL". Виробник наголошує покупцю на тому, що динамік налаштований за допомогою спеціалістів компанії JBL. Стереозвучання при перегляді відео та навіть при прослуховуванні музики сподобалось. Максимальної гучності вистачає на невелику кімнату. В налаштуваннях доступний DTS Sound і еквалайзер.

Знизу решітки ще одного динаміку, 3,5-мм аудіороз'єм, основний мікрофон і Type-C порт.

Селфі-камера розташована в отворі в дисплеї. Він чималий, але з вдало підібраними шпалерами це не критично.

Габарити смартфона 168.62 х 76.6 х 8.58 мм, вага - 219 г. Це комфортні значення для середнього розміру руки і більше. По якості збірки без зауважень.

Дисплей

Infinix NOTE 30 укомплектували великим 6,78-дюймовий дисплеєм з підтримкою частоти 120 Гц. Роздільна здатність 1080 x 2460 пікселів, пікова яскравість 580 ніт, підтримується колірний простір DCI-P3 та присутня сертифікація Widevine L1 DRM.

З мінімальним рівнем підсвітки комфортно читати в повній темряві, а от макисмального значення не завжди вистачає при зчитування інформації на вулиці в дуже сонячний день.

В налаштуваннях можна обрати колірний режим та колірний профіль - оригінальний або яскравий, увімкнути нічний режим та обрати частоту. Можна зафіксувати значення частоти на 60 Гц, на 90 Гц та 120 Гц, або увімкнути автоматичне перемикання швидкості оновлення відповідно до фактичного відображення на дисплеї. Як на мене, то висока частота для екранів смартфона потрібна лише ігроманам, лише вони наочно можуть її оцінити. Тож її наявність у NOTE 30 для них великий плюс, а для всіх інших - це ще одна функція, за яка, в нашому випадку, не робили додаткової націнки.

Апаратна складова

Смартфон Infinix NOTE 30 працює на процесорі MediaTek Helio G99, що спроектовано на 6-нм техпроцесі. Чіп швидкий - 2 ядра Cortex-A76 з частотою 2,2 ГГц і 6 ядер Cortex-A55 по 2 ГГц, і енергоефективний. Його доповнили графікою Mali-G57 MC2.

Під навантаженням в іграх корпус не перегрівається, тож з охолодженням проблеми відсутні.

В Antutu смартфон набрав майже 430 тисяч балів, що доводить ефективність обраної апартної складової для пристрою з цінником до 8000 гривень.  

Оперативної пам’яті в смартфоні 8 ГБ і віртуально це значення можна збільшити ще на  8 ГБ. Основний накопичувач в смартфоні, що оглядаю, на 256 ГБ, саме в такому варіанті він продається в нашій країні.

MediaTek Helio G99 - це 4G чипсет. Зв’язок смартфон тримає добре, за два тижні тестування проблем зі стабільністю під час звичайних розмов і під час передачі даних не виникало.

Для бездротового підключення в NOTE 30 передбачені дводіапазонний Wi-Fi ac і Bluetooth, також є NFC. Швидкість, яку отримав на завантаження та відправку файлів через Wi-Fi при підключенні на 5 ГГц можете побачити на скріншотах нижче.

Автономність

В Infinix NOTE 30 встановлено батарею ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки 45 Вт. Якщо ставити завдання використовувати пристрій максимально довго, то за потреби можна витиснути з нього 13 год 23 хв роботи в режимі перегляду відео. Таку цифру отримав при всіх відключений радіомодулях і на мінімальній яскравості дисплея.

Але економити не бачу необхідності, адже смартфон можна швидко підзарядити. Максимальна потужність зарядки 45 Вт (11В / 4,1А). Протестована мною швидкість заряджання наступна:

  • до 35% за 15 хвилин
  • до 63% за 30 хвилин
  • до 100% за 62 хвилини

З цікавого, на що маю звернути увагу, NOTE 30 має функцію смарт заряджання. Її призначення оптимально заряджати пристрій протягом ночі, дозаряджаючи до 100% лише перед тим, як ви вранці знімете його з зарядки.

Функція павербанку - зворотної зарядки, підтримується.

ОС і застосунки

Залізом Infinix NOTE 30 керує OSX 13, встановлена над Android 13. Корисних опцій багато, деякі зайві програми при необхідності зможете видалити. Кастомізація, яку дозволили користувачу, дуже просунута і глибока.

Я нічого не видаляв, лише завантажував нові застосунки. При цьому інтерфейс смартфона усі два тижні тесту працював плавно, передбачувано та без затримок і ривків.

З улюблених доопрацювань системи Android на OSX 13 відмічу:

  • Плаваюче вікно.
  • Збільшення об’єму віртуальної оперативної пам’яті на 3/5/8 ГБ.
  • Smart Panel.
  • XClone.
  • Затемнення екрану у вибраних проміжках.
  • Марафонське живлення з функцією швидкого заряджання AI.
  • Обхідна зарядка. Доступна через ігровий режим і дозволяє живити смартфон напряму, без заряджання батареї, щоб і батарею зберегти, і смартфон менше нагрівався.

Перспективним у OSX 13 вважаю голосового помічника Folax, але українську мову він поки не підтримує.

Камери

Якщо оцінювати Infinix NOTE 30 візуально, то може здатись, що в нього чотири окремі камери. Реально з тилової сторони робочий модуль один - OmniVison OV64B40 на 64 Мпікс. У нього 6-шарова лінза та апертура f/1.69.

Два додаткові віконця на тиловій стороні - 2 Мпікс. камера глибини та модуль ШІ з апертурами f/2.4 і f/2.0. Обидві використовуються у відповідних режимах зйомки, але деталей з цього приводу виробник не розкриває.

Приклади зйомки фото на основну камеру:





Фронтальна камера в смартфоні NOTE 30 на 16 Мпікс. Модуль Hynix Hi-1631Q має 5-шарову лінзу і апертуру f/2.0. Нагадаю, що спалах доступний для обох камер.

Приклад зйомки фото на фронтальну камеру:


По результат зйомки і отриманих фотографій роблю висновок, що контент достойний. Не раджу ігнорувати режим Супер-Ніч, Портретний, Краса. Одним дотиком можна відключити режим штучного інтелекту AI, але я б цього не робив. По повній реалізувати своє бачення фотографії допоможе режим “Професія”. Це класичний Pro режим, можливо просто такий нюанс перекладу.

Загалом деталізація на фото хороша, кольори виглядають природньо.

Приклад запису відео на основну і фронтальну камеру:







Окрім повноцінних відео, які на основну і фронтальну камеру можна записувати у роздільній здатності до 2K (2560 x 1440) 30 кадрів/с, доступний режим запису коротких відео з фільтрами і ефектами. Короткі відео записуються у 720p. Обмеження у роздільній здатності до 1080p вмикаються і після активації електронної стабілізації. FullHD відео можна записувати 30 або 60 кадрів/с.

Висновки

Infinix NOTE 30 - дуже конкурентний смартфон, в якому складно знайти недоліки. Особисто мені сподобались практичні матеріали корпусу та робота стереодинаміків, можливість швидко підзарядити батарею від комплектної зарядки на 45 Вт і великий дисплей, зручний для створення контенту, його редагування, перегляду відео та ігор.

Особливо відзначу у NOTE 30 камеру з можливість записувати відео у роздільній знатності більше ніж FullHD, одночасно знімати на фронтальну та основну, робити яскраві знімки вдень і достойні вночі. Окрема подяка виробнику за наявність спалаху позаду і для фронтальної камери.

Якщо бюджет, виділений на новий смартфон, знаходиться в межах $200-$220, тоді Infinix NOTE 30 обов’язково повинен бути в списку пристроїв, які мусите потримати в  руках перед покупкою.

Переваги:

  • Матове скло на тиловій панелі

  • Автономність і швидка зарядка

  • Хороший дисплей

  • Стереодинаміки

  • Стабільна робота XOS 13

  • Достойна якість фото і відео обох камер

  • Фронтальний та тиловий спалах

  • NFC

  • Підтримка карт пам’яті до 2 ТБ


Недоліки:

  • Автоматичне перемикання частоти не завжди повертає 90/120 Гц в застосунках, де користувач хотів би його побачити

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $220 (7999 грн на 31.07.2023 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Alisher: В шоке В шоке В шоке В шоке
ответить05:43 08.01.2024

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна