Огляд смартфона Infinix ZERO 30 4G: грати та створювати контент

20:01, 31.03.2024

Infinix ZERO 30 4G – смартфон, який при доступній ціні, добре показав себе в сучасних іграх та реально зацікавив мене як пристрій для створення контенту для соціальних мереж. У огляді в деталях розбираюсь чи заслуговує ZERO 30 на вашу увагу, маючи 108 Мпікс. основну та 50 Мпікс. фронтальну камеру, великий AMOLED дисплей на 120 Гц, подвійні динаміки та швидку зарядку 45 Вт.


Комплектація

В комплекті до смартфона покупець отримує прозорий силіконовий чохол, зарядне на 45 Вт і кабель до нього, а також інструмент для вилучення лотка з SIM карткою.

Чохол м’який, зі сторони екрана знизу та зверху трохи заходить на дисплей. З тилової сторони відкритим залишається лише острівець з камерами. Силікон менш ніж на міліметр виступає над ним, але цього досить, щоб захистити об’єктиви, якщо класти пристрій екраном догори.

Дизайн та Корпус

ZERO 30 4G– візуально симпатичний та зручний для руки смартфон. Корпус має, заокруглені краї як на рамці, так і на модулі камери.

На тесті пристрій у кольорі Misty Green, який підкреслений контрастним золотим відтінком на торцях та на тиловій панелі.

Основа покриття позаду - веганська шкіра (еко шкіра), що рідкість в цьому ціновому сегменті. Матеріал тактильно приємний, не слизький та не збирає на собі відбитки пальців.

Смартфон цікавий своїм вигнутим дисплеєм і тонким корпусом. Габарити 164.5 x 75 x 7.9 мм, вага 182 г.

Розташування кнопок і портів зручне, роз'єм для навушників відсутній. При цьому реалізоване стереозвучання через динамік на нижньому та верхньому торці. Звук голосний та має сподобатись. Підлаштувати звучання під себе можна в налаштуваннях «Звук DTS».

На правому боці пристрою розташовані регулятор гучності і кнопка живлення, а мікрофони з функцією шумозаглушення для дзвінків розміщені зверху і знизу відповідно.

Пристрій підтримує дві nanoSIM картки та оснащений портом USB Type-C для заряджання і передачі даних.

Збірка без зауважень. Обрані матеріали - пластик і веганська шкіра, зкомбіновані стильно. Виробник зазначає наявність захисту корпусу IP54, але користувач має розуміти, що це може вберегти корпус лише від бризок та пилу.

Дисплей

ZERO 30 4G отримав вигнутий 6,78-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD+ (1080х2400).

Адаптивне підстроювання частоти та автоматичне регулювання яскравості присутнє, нічний режим та темна тема є, реалізовано режим високої яскравості та зміни температури білого.

Дисплей ZERO 30 4G може похвалитися пристойним діапазоном яскравості (пікова яскравість 950 ніт) і сертифікацією Widevine L1. Видимість інформації на екрані навіть під прямими сонячними променями відмінна. Тож смартфон підходить для змішаного споживання мультимедійних даних при будь-яких погодних умовах.

Оптичний датчик відбитків пальців, вбудований в дисплей, виконує свої функції без помилок. Відразу уточню, що в смартфоні реалізована функція розблокування обличчям, яка також спрацьовує швидко.

За екран в Infinix ZERO 30 4G ставлю виробнику найвищий бал.

Апаратна складова

Infinix ZERO 30 4G працює на чипсеті MediaTek Helio G99. Цей 8-ядерний процесор розроблений на 6-нм техпроцесі та в парі з графічним процесором ARM Mali-G57 MC2 набирає майже 430 тис. балів в синтетичному бенчмарку Antutu V10.2.3.

Смартфон оснащений 8 ГБ оперативної пам'яті з можливістю її віртуально збільшити ще на 8 ГБ. Внутрішньої пам’яті 256 ГБ, місця для карт розширення не передбачено.

Обрана апаратна начинка смартфона ZERO 30 4G задовольняє різноманітні завдання, включаючи ігри, багатозадачність та ресурсомісткі додатки, наприклад, ті, що створюють з окремих відео повноцінні ролики для соціальних мереж. Декілька прикладів таких відео покажу у огляді камери.

Такі популярні ігри, як Critical Strike CS, Need for Speed: No Limits працюють на смартфоні не на найнижчих налаштуваннях графіки та деталізації. Тривала сесія в «важкій» 3D грі може призвести лише до невеликого нагрівання пристрою, яке не створює для гравця жодних проблем.

ZERO 30 4G на чипі Helio G99 – це 4G смартфон. Крім можливості користуватись двома SIM картами, власник отримує пристрій оснащений дводіапазонним Wi-Fi, GPS, Bluetooth і NFC.
Швидкість Wi-Fi, яку вдалось витиснути з каналу в 1 Гбіт/с на смартфоні при підключенні до 5G мережі, була в межах 320/270 Мбіт/с на завантаження/відправку даних.

Смартфон всі два тижні активного тестування працював стабільно.

ОС

З коробки ZERO 30 4G працює під управлінням Android 13 та інтерфейсом XOS 13.1.0 від Infinix, який пропонує свої зручні елементи і корисні функції. Інтерфейс виглядає чистим, анімації плавні, звикаєш до нього швидко.

З корисних функцій відмічу:

  • Генератор шпалер AI
  • Конвертер валют в калькуляторі
  • Смарт-панель
  • Клонування додатків XClone
  • Magic Ring та інші.

Програмних проблем в роботі смартфона за 2 тижні тесту також не зустрічав.

Автономність

ZERO 30 4G оснащений акумулятором на 5000 мАг і підтримує зарядку потужністю 45 Вт. В ідеальних умовах зі смартфона можна витиснути майже 15 годин автономної роботи.

За допомогою зарядного блока живлення потужністю 45 Вт з комплекту смартфон можна повністю зарядити менш ніж за годину. Це зручно, адже дозволяє швидко поповнити заряд в екстрених ситуаціях та забезпечити безперервність ігрової сесії.

При перегляді відео в Youtube на яскравості 35-40% ZERO 30 4G витримав 9,5 годин. Якщо ж грати в динамічні аркади, то розрядити пристрій в «0» при тій самій яскравості дисплея можна за 6,5 годин. На практиці 100% заряду достатньо на один день змішаного використання.

Камери

Смартфон ZERO 30 4G вміє знімати і зможе покращити ваші навички фотографа. Відразу покажу пару відео для соціальних мереж (тут і тут), які відзняв на основну камеру, використовуючи базові програмні можливості її додатку.

ZERO 30 4G отримав 108 Мпікс. основну камеру з апертурою f/1.75 без оптичної стабілізації зображення і ще пару допоміжних модулів до неї (два 2 Мпікс. сенсори призначені для покращення сприйняття глибини знімків). Цей модуль робить деталізовані реалістичні фотографії, демонструючи точність в передачі кольорів.

Фото основної камери




ZERO 30 4G відмінно справляється і з селфі знімками завдяки 50 Мпікс. модулю з апертурою f/2.45. Для нього реалізована функція розмитого фону навіть для відео. Зображення на фото виходять чіткими та яскравими, а фотограф має доступ до різноманітних розважальних режимів, що підвищує привабливість камери як творчого інструменту для створення контенту.

Фото фронтальної камери


Основна камера доповнена спалахом з чотирьох світлодіодів, а фронтальний спалах має їх пару. Однак від себе рекомендую знімати вночі в режимі «Супер-Ніч».

Дві камери, що відповідають за глибину кадру при портретній зйомці також додали не просто так. Портрети виходять майже «флагманськими».

Обидві камери можуть знімати відео з роздільною здатністю 1440p 30 кадрів/с і 1080p 60 кадрів/с.

Приклади відзнятого відео

Загалом, камери видають чудовий результат, особливо вдень і в добре освітленому приміщенні. Режим «Фільм» в додатку дуже рекомендую для створення коротких роликів для соціальних мереж.

Висновки

Infinix обрала для моделі ZERO 30 4G дуже цікаве і на мою думку правильне позиціювання в сегменті. Смартфон цілеспрямовано робили для тих, кому в руці хочеться тримати яскравий та оригінальний корпус, грати в сучасні ігри на не найнижчих налаштуваннях графіки, а також створювати реально якісний контент на основну та фронтальну камери.

Все вище перераховане означає, що пристрій створювався для молоді. До всього цього ZERO 30 4G коштує лише трішки більше ніж $250, додатково схиляючи до покупки швидкою зарядкою 45 Вт, подвійними динаміками та великим дисплеєм.  

Переваги:

  • Яскравий дизайн
  • Великий AMOLED-дисплей з частотою оновлення 120 Гц
  • Можливості селфі та основної камери
  • Окремий спалах для фронтальної камери
  • Хороша автономність
  • Можливості XOS

Недоліки:

  • Декому може не вистачати окремої ширококутної камери

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $256 (9999 грн на 31.03.2024 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна