Огляд дротових гарнітур Lorgar Kaya 360 і Kaya 460: доступна парочка

11:59, 27.06.2024

Lorgar Kaya 360 і Kaya 460 - це дротові ігрові гарнітури, які візуально порадують власника якістю виконання та підібраних матеріалів, і не розчарують якістю свого звучання, враховуючи не дуже високу вартість в межах $35-$40.

Обидві гарнітури добре підходять для ігор, але й як навушники не розчарують при перегляді фільмів і прослуховуванні музики. Додатково модель Kaya 460 індивідуалізує власника через RGB підсвітку і можливість її налаштування в додатку. Окремо в огляді дам послухати як працює мікрофон з шумогзаглушенням і поділюсь враженнями від пристроїв.

Комплектація

Навушники до власника потрапляють у картонній коробці, яка розмальована в стриманих фірмових кольорах, але з відчутним геймерським акцентом. Більшою мірою за ігрове сприйняття бренду Lorgar відповідає форма малинового логотипа, схожого на емоджі привида.  


 

Всередині коробки навушники надійно закріплені конструкцією з картону. Окрім них користувач отримує інструкцію і брелок, який частково приховано в стінках коробки.

Кабель підключення у навушників в тканинному обплетенні. Він гнучкий, має довжину 2 метри, але від’єднати його від корпусу неможливо.

Дизайн та Корпус

Гарнітури Lorgar Kaya 360 і Kaya 460 виконані в стриманому мінімалістичному дизайні, який особисто вважаю сучасним. Якщо не вмикати підсвітку на Kaya 460, то помітити різницю на корпусі двох моделей буде складно.

Різниця лише в лого на чашці та в контурному овалі на краях чашки. У Kaya 360 згадані елементи чорні, а у Kaya 460 напівпрозорі, бо під ними схована підсвітка.

Ще один елемент, який підсвічується в обох гарнітур, - тонка полоса на кінці мікрофона. Якщо мікрофон увімкнено - вона горить червоним, а якщо вимкнено - згасає. Для цього потрібно натиснути на кнопку на лівій чашці. Остання розташована зручно, якраз під великий палець лівої руки. Клавіша управління одна, тож не промахнетесь. До того ж у неї ребриста текстура, що пришвидшує її пошук.

Зауважу, що мікрофон має поворотну конструкцію на гнучкій штанзі і висувається з чашки на 10 см, але якщо ви його засунули повністю назад, це його не вимикає. Потрібно натиснути кнопку. Поруч з нею знаходиться ще один елемент управління навушниками - колесо регулювання гучності.

Вітрозахист на мікрофоні відсутній.

Більша частина корпусу гарнітури з пластику, але й інші матеріали є. Пластик матовий і відбитки пальців не збирає.

Метал сховано під пластиком дуги для підвищення надійності конструкції. З кожного боку довжину дуги можна збільшити до 3 см. Проміжні “сходинки” добре фіксуються і мають цифрові позначки.

Тканину виробник використав для обивки амбушюр. Вона приємна на дотик, під нею досить м'яка поролонова піна.

Ще трішки тканини є під оголів'ям навушників, щоб пристрій м’яко “сідав” на голову.

Форма чашок навушників 0-подібна і трохи нахилена в бік вушної раковини. Це позитивно вплинуло на ергономічність. Мої вуха повністю ховаються в чашках, не труться об краї амбушюр і на них нічого не тисне.

Чаші в навушників мають поворотну конструкцію і їх можна розгорнути на 90 градусів, щоб покласти навушники на столі або зручно розташувати на шиї.

На моїй голові навушники тримаються добре і їх розмір співрозмірний з іншими пристроями цього сегменту. Габарити гарнітур 192х184х88, вага Kaya 460 - 329 г, а Kaya 360 - 314 г.

Якість збірки хороша, адже після примусових скручувань і активного двотижневого використання не виникло жодних люфтів і скрипів.

Звучання

Спершу протестував гарнітуру в іграх. Відразу скажу, що моделі з огляду звучать однаково, адже мають однакові 40 мм драйвери. Заявлений частотний діапазон 20–20 000 Гц, опір 32 Ом, чутливість 125 ± 3 дБ.

В грі War Thunder - військовому симуляторі, надаю перевагу повітряним битвам. Гарнітурі вдається розділяти звуки, що пов’язані з роботою двигуна літака, оточенням і наближенням інших літаків, голосом з повідомленнями по рації та іншими.

Середні та високі частоти не змішуються, вухо їх сприймає по-різному. Баси також  сподобались, як і максимальна гучність.

При прослуховуванні музики та перегляді фільмів Kaya 360 і Kaya 460 не здивують тим, що можуть в деталях передати об’ємну сцену, але мішати частоти не будуть. Низьких, середніх та високих частот достатньо, але їх деталізація не ідеальна.

Повторюсь, що запас по гучності у навушників великий і власнику буде добре чутно музику, навіть якщо перемістити навушники з вух на шию або покласти поруч на стіл.  


Мікрофон

Мікрофон не з'ємний. Конструкція, як згадувалось вище, висувна. Не використовуєте його, ховайте в гарнітуру. А якщо використовуєте, то штангу можна легко зігнути в потрібне положення і розмістити навпроти рота.

Мікрофон всеспрямований (38 ± 3) дБ з шумозаглушенням. Приклад запису голосу на нього знайдете тут. Голос на записі чути добре, він чіткий та впізнаваний.

Програмне забезпечення

Для гарнітури Kaya 460 виробник передбачив можливість налаштування підсвітки через програмне забезпечення Lorgar Platform. Звичайно, що це перевага Kaya 460 над Kaya 360, адже в налаштуваннях можна погратись і з параметрами звучання.

Користувач може обрати для гарнітури різні формати підсвічування: статика, дихання, потік та інші. Можна обрати зміну кольорів по RGB схемам, а можна зафіксувати один колір.



У налаштуваннях ПО Lorgar Platform присутні регулювання лівий-правий динамік, гучність навушників і мікрофона. Якщо у вас є інші девайси бренду з підсвіткою, наприклад миша, килимок та клавіатура, то ПО дозволяє синхронізувати всі девайси по стилю і кольору підсвічування.

Висновки

Ігрові гарнітури Lorgar Kaya 360 і Kaya 460 - це якісно виконані по збірці та матеріалам навушники, що мають продуману конструкцію, малу вагу, добре підстроюються під форму голови та дозволяють тривалий час грати, слухати музику, дивитись відео, розмовляти по справах.

З особливостей, які варто виділити відмічаю висувний мікрофон та поворотні чаші, а також RGB підсвітку в Kaya 460. Якість звучання сподобалась, враховуючи позиціювання і ціну пристроїв. Звук, який передає мікрофон, хороший і добре відсікає шуми.

Претензій до новинок Lorgar не маю і рекомендую вам спробувати аксесуари від цього ігрового бренду. Виробник з розумом підходить до створення пристроїв, але при цьому додатково будує свою екосистему ігрового простору навколо ПО Lorgar Platform, яке дозволяє налаштовувати миші, навушники, клавіатури, зберігати профілі і персональну статистику по активностях власника.

Переваги:

  • Матеріали та збірка

  • Метал в дужці

  • Зручні амбушюри

  • Поворотні чаші

  • Хороша якість звучання і мікрофона

  • RGB підсвічування у Kaya 460 (можна налаштувати режим і відключити)

  • Висувна конструкція мікрофона

  • Сумісність Windows, macOS, Linux, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X


Недоліки:

  • Для молодшої моделі Kaya 360 не реалізована підтримка ПО Lorgar Platform хоча б для налаштування параметрів звучання і мікрофона

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазауска
Роздрібна вартість, що рекомендується:

  • Lorgar Kaya 360 – 1499 грн (акційна ціна на момент огляду)
  • Lorgar Kaya 460 – 1499 грн (акційна ціна на момент огляду)

Ігрові гарнітури на огляд надані представництвом бренду Lorgar в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна