Огляд бездротових навушників Sony WF-C700N: з басами, красивими кольорами і ANC

20:18, 02.04.2024

Sony WF-C700N – це компактні бездротові навушники з функцією активного шумопоглинання, які представили у квітні 2023 року. Пройшов майже рік, але в Україні серед асортименту навушників Sony покупець не знайде аналогів за ціною та характеристиками, тож пристрій можна вважати актуальним. Мої враження, деталі по характеристиках та можливостям моделі WF-C700N розповідаю в огляді.

Комплектація

Окрім навушників і зарядного боксу, в комплект входить кабель USB-A - USB-C для зарядки, дві додаткові пари силіконових амбушюр і посібник користувача.


Дизайн і Корпус

Sony WF-C700N доступні в продажу в чорному, білому, м’ятному та лавандовому кольорах. У мене на огляді якраз останній, але особисто для себе обирав би між чорним та білим.

Конструктивно маємо навушники-вкладиші, які щільно прилягають до вуха. Своє вухо вважаю середнього розміру, мені корпус зручний з урахуванням того, що обрав собі найменші амбушюри.

Для управління роботою навушників використовується кнопка, вона не сенсорна. При натисканні прослуховується клік. Особисто мені фізичні кнопки на навушниках подобаються більше, адже з ними менше випадкових натискань.

Серед матеріалів навушника переважає матовий пластик. Логотип Sony присутній на верхньому краї кожного навушника.

Навушник легкий – 4,6 г, але при цьому батареї всередині вистачає до 10 годин роботи без ANC і до 7,5 годин з ANC. Ці цифри реальні, перевірив. Відразу уточню, що повна зарядка займає не більше 90 хв. Якщо покласти навушники в бокс на 15 хвилин, то вони набирають заряду не менше ніж на 1,5 години роботи.

Бокс має продовгувату овальну форму, невеликий по габаритах, легкий і виконаний з тактильно приємного пластику. Економія на розмірах призвела до того, що батарея всередині боксу може лише один раз зарядити пару навушників з 0 до 100%. Для мене це незручно, адже я звик тиждень не підзаряджати бокс.


 

На боксі присутній роз’єм USB-C для заряджання, індикатор та кнопка для запуску режиму спарювання/скидання навушників до заводських налаштувань.

До збірки навушників зауваження відсутні. Пристрій має клас захисту IPX4, що означає стійкість до бризок.

Управління

Керувати роботою моделі Sony WF-C700N з кнопки дуже просто:

  • Натискання на лівому навушнику перемикає між режимами ANC-шумопоглинання і «прозорість».
  • Одне натискання по кнопці на правому вмикає або ставить музику на паузу.
  • Два натискання на правому - перемикає трек вперед.
  • Три натискання на правому - повертає до попереднього.
  • Тривале натискання кнопки активує голосового асистента.

Через додаток є можливість налаштувати лівий навушник на управління гучністю замість ANC.
 
Звучання

Навушники підтримують Bluetooth 5.2 і сумісні з кодеками AAC і SBC. У користувача є можливість під’єднати навушники до двох пристроїв.

Тестував різні по стилях музикальні треки та можу зробити висновок, що середні й високі частоти відпрацьовують відмінно майже завжди. Звук чистий і збалансований. Басів завжди було достатньо і що головне – без перенасичення та перевантаження.

Звук можна налаштувати за допомогою 5-смугового еквалайзера. Користувач також може вибирати один з попередньо встановлених параметрів або створити свої власні налаштування.


ANC

Однією з ключових технічних можливостей моделі WF-C700N є наявність функції активного шумозаглушення (ANC).

Як на мене, шумопоглинання працює адекватно, але в громадському транспорті навушники все одно не залишають вас на одинці з контентом, який слухаєте. Трішки звуків зовнішнього світу в ваше вухо все-таки потрапляє. Не всі частоти фільтруються однаковою якісно. Можливо це через те, що мікрофонів на корпусі для цих цілей замало.

Функції розпізнавання навушника у вусі немає, але в Sony програмно додали можливість активації автоматичного перемикання між режимами шумозаглушення або прозорості залежно від місцеперебування та дій користувача. Однак у мене не завжди перемикання режимів спрацьовувало так, як я того очікував відповідно до локацій. Сподіваюсь цей нюанс доопрацюють.

Можливості додатку

Фірмовий додаток від Sony для навушників WF-C700N дозволяє:

  • Налаштувати еквалайзер або обрати один з пресетів.
  • Обрати потрібний рівень басів в еквалайзері повзунком Clear Bass.
  • Активувати DSEE (технологія Sony, яка інтелектуально покращує аудіо з низькою роздільною здатністю).
  • Надавати пріоритет якості звуку або стабільності з'єднання (погрався ним, але різниці у стабільності з’єднання навіть при пріоритеті якості не відчув).
  • Перевизначення кнопок.
  • Переглянути стан заряду акумулятора для кожного компонента.
  • Управляти медіаплеєром.

Що б хотілось ще від додатку? - Підтримку української мови.

Відмічу, що реалізована підтримка 360 Reality Audio, але для використання цієї функції потрібен обліковий запис Sony.

Висновки

Sony WF-C700N – це компактні навушники з хорошим звучанням, яким не бракує басів. Але за малий розмір потрібно викласти немалу суму – понад $100. Як на мене, то ціна трішки завищена, навіть з урахуванням переплати за бренд.

Навушники Sony WF-C700N гарантують приємне звучання в тому числі завдяки налаштованим профілям звуку. Функція ANC шумозаглушення присутня, але до неї є питання. Відсутність функції, яка автоматично активує паузу/відтворення при вийманні або вставленні навушників у вухо, не є критичною, але могла б підвищити мою лояльність до пристрою.

Купувати Sony WF-C700N варто, якщо обираєте навушники з відмінним басами, компактні та симпатичні зовні. До переваг також віднесу можливість вибору одного з чотирьох доступних кольорів корпусу.

Переваги:

  • Якісний звук
  • Хороші баси
  • 4 кольори корпусу на вибір
  • Час автономної роботи одного 100% заряду пари навушників
  • Еквалайзер у додатку

Недоліки:

  • Ефективність шумозаглушення не ідеальна
  • Ємність батареї в боксі

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 3999 гривень
Продукт наданий представництвом Sony в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна