Amazon ось-ось випустить платну Alexa з ШІ - вона має компенсувати збитки від пристроїв Echo

20:58, 23.07.2024

У квітні 2024 року генеральний директор Amazon Енді Яссі (Andy Jassy) пообіцяв акціонерам «розумнішу і здібнішу Alexa». План Amazon із запуску платної версії Alexa є спробою компенсувати збитки в розмірі $25 млрд, яких її бізнес із виробництва пристроїв зазнав у період із 2017 по 2021 рік. Продажі Alexa з ШІ можуть початися найближчим часом, місячна підписка коштуватиме $10. З чуток, розробники сумніваються в успіху оновленої Alexa.

Згідно з інсайдерською інформацією, підрозділ наближається до крайнього терміну запуску підписки, хоча «технології ще немає». Уперше про плани Amazon стягувати плату за поліпшену версію Alexa було оголошено минулого року. Але компанія, як повідомляється, сильно відстає - минулого місяця у звіті Fortune йшлося про те, що Alexa навіть близько не підійшла до «виконання місії Amazon - стати найкращим особистим помічником у світі», оскільки команда стикається з технічними та організаційними проблемами.

Сервіс Alexa - улюблений проект засновника Amazon Джеффа Безоса (Jeff Bezos), який вигадав цю технологію, імітуючи вигаданий голосовий комп'ютер із телевізійного серіалу «Зоряний шлях». Доступ до Alexa здійснюється через телевізори Amazon і розумні колонки Echo. Alexa здебільшого використовується як будильник, прогноз погоди, для відтворення музики і відповідей на прості запитання. Надії Amazon на збільшення продажів у сфері електронної комерції за допомогою цього сервісу не виправдалися.

Передбачається, що нову версію Alexa буде доповнено генеративними функціями ШІ, які дадуть їй змогу виконувати кілька завдань за одну підказку і створювати послідовності дій. «Ми вже інтегрували генеративний ШІ в різні компоненти Alexa і старанно працюємо над їхнім розгортанням на понад півмільярда пристроїв із підтримкою Alexa, встановлених у будинках у всьому світі, щоб забезпечити ще більш проактивну, персональну та надійну допомогу для наших клієнтів», - заявив представник Amazon.

Співробітники компанії сумніваються, що клієнти захочуть платити за підписку на Alexa з ШІ понад оплату членства Amazon Prime у розмірі $139 на рік. Оскільки базові версії ШІ-помічників, такі як ChatGPT, Google Gemini, а незабаром і Siri, не вимагають ніяких витрат у використанні, Amazon може зіткнутися з труднощами стягнення плати за Alexa.

Для Amazon вкрай важливо йти в ногу з конкурентами в галузі генеративного ШІ, оскільки Google, Microsoft і OpenAI вирвалися далеко вперед завдяки чат-ботам, які миттєво відповідають природною мовою на складні запитання. Обізнані джерела стверджують, що Amazon страждає від «неодноразових фальстартів» у розробці, проблем із галюцинаціями ШІ та поганого морального стану співробітників у підрозділі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна