Apple і Google почали спільно боротися з таємним стеженням через Bluetooth-трекери

10:52, 14.05.2024

Apple і Google об'єднали зусилля для боротьби зі стеженням за людьми з використанням Bluetooth-трекерів. Тепер iPhone і Android-смартфони попереджатимуть користувачів про знаходження поблизу бездротового трекера, якщо користувач не знав, що за ним стежать, і хоче це припинити.

Нова ініціатива спрямована на усунення недоліків бездротових трекерів, таких як Apple AirTag і Tile. Ці пристрої, корисні для пошуку загублених або вкрадених речей і показують їхнє місце розташування на цифровій карті, також можуть використовуватися зловмисниками для стеження за жертвами.

Обидві компанії вже впровадили ці сповіщення в оновлені версії своїх мобільних операційних систем (ОС), починаючи з iOS 17.5 для iPhone і Android-пристроїв із версією 6.0 або новішою. Їхні користувачі отримуватимуть повідомлення про знаходження Bluetooth-трекера, який переміщується разом із ними. Користувачі можуть увімкнути звуковий сигнал, щоб такий трекер було легше знайти, а також отримати інструкції щодо його відключення.

Коли у 2021 році Apple представила AirTag, вони швидко завоювали популярність серед користувачів, які прикріплювали їх до ключів, багажу і навіть автомобілів. Це давало їм змогу використовувати глобальну мережу пристроїв Apple і краудсорсингові сигнали Bluetooth для швидкого пошуку предметів, наприклад, багажу, втраченого під час авіаперельоту.

Однак ці пристрої також використовувалися в злочинних цілях. Деякі жертви заявляли, що їм підкидали бездротові мітки Apple AirTag у барі з метою стеження. Відтоді Apple спільно з Google працює над інтеграцією попереджень і повідомлень в iOS і Android для запобігання неправомірному використанню бездротових трекерів. Попередження про переміщення AirTag разом із користувачем було впроваджено в Android ще 2022 року.

Наразі AirTag є лише однією з моделей Bluetooth-трекерів, представлених на ринку. Хоча Apple і Google ще працюють над створенням галузевої специфікації для подібних пристроїв, вони дозволяють стороннім компаніям, таким як Chipolo, Motorola та іншим, створювати свої власні Bluetooth-пристрої для відстеження місця розташування. Однак сторонні компанії, створюючи сумісні з Find My трекери, повинні відповідати специфікаціям Apple і Google, які тепер вимагають наявності повідомлень про небажане стеження.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Розумне кільце Amazfit Helio Ring надійде в продаж цього місяця за ціною $300Розумне кільце Amazfit Helio Ring надійде в продаж цього місяця за ціною $30021:43 02.05.2024

    Компанія Amazfit представила розумне кільце Helio Ring на початку року на виставці CES 2024. Пристрій орієнтований на активних користувачів і спортсменів, які відстежують фізичну активність і цикли відновлення, і найкраще працює в парі зі смарт-годинником Amazfit.

  • Seneca - клавіатура за 3400 доларівSeneca - клавіатура за 3400 доларів19:06 01.05.2024

    Механічні клавіатури можуть коштувати 200-300 доларів, а різні кастомні збірки бувають удвічі-втричі дорожчими. Але творець клавіатури Seneca, схоже, вирішив відразу встановити рекорд усіх часів. Його пристрій коштуватиме близько 3400 доларів.

  • DJI представила бюджетний дрон Mini 4K - відео 4K і 31 хвилина польоту за $299DJI представила бюджетний дрон Mini 4K - відео 4K і 31 хвилина польоту за $29923:14 29.04.2024

    DJI представила бюджетний дрон Mini 4K, головна відмінність якого від інших моделей компанії початкового рівня полягає в більш якісній камері. Нова модель має складну конструкцію, важить менше 249 г і в багатьох країнах не потребує реєстрації в компетентних органах.


купить телефон в Одесі, Україна