Apple Safari тепер може ефектно приховувати дратівливі елементи веб-сторінок

18:34, 06.08.2024

Компанія Apple додала в браузер Safari функцію Distraction Control, яка дає змогу приховувати з відкритих веб-сторінок елементи, що відволікають від перегляду, такі як спливаючі вікна з налаштуваннями файлів cookie.

Функція дебютувала у випущених напередодні для розробників п'ятих бета-версіях iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia. Щоб скористатися нею, необхідно вибрати в меню браузера опцію "Приховати елементи, що відволікають", а потім вказати власне елементи, які потрібно видалити з відкритої в даний момент сторінки. Коли елементи приховуються, вони зникають з плавним анімаційним ефектом.

На початку роботи з функцією браузер виводить попередження, що "приховування елементів, що відволікають увагу, не призведе до повного видалення реклами та іншого контенту, який часто оновлюється", тобто як блокувальник реклами використовувати її не вийде. Слід також зазначити, що функція не підтримує синхронізації - всі дратівливі елементи сайту доведеться блокувати на різних пристроях окремо.

Крім нової, не анонсованої раніше функції браузера, чергова бета-версія iOS 18 принесла і низку інших нововведень. Зокрема, у застосунку "Фото" видалено доданий раніше перегляд знімків у режимі каруселі - він збивав користувачів з пантелику і дублював матеріали.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Apple дозволила емуляторам ПК для iPhone і iPad завантажувати ігриApple дозволила емуляторам ПК для iPhone і iPad завантажувати ігри16:24 03.08.2024

    Apple оновила правила App Store для розробників, додавши в них дозвіл на завантаження ігор для додатків-емуляторів ПК. Раніше правила дозволяли завантаження ігор лише емуляторам консолей.

  • Microsoft позбавить Skype реклами і спростить вхід у систему з iOSMicrosoft позбавить Skype реклами і спростить вхід у систему з iOS00:45 01.08.2024

    Компанія Microsoft оголосила про майбутнє масштабне оновлення популярного додатка Skype, яке буде доступне користувачам на всіх платформах найближчими днями. Головним нововведенням стане повне видалення реклами з програми, поліпшені функції ШІ та автоматичний вхід у систему з пристроїв Apple.

  • Агрегатор Umnico – мессенджеры и соцсети в одном интерфейсеАгрегатор Umnico – мессенджеры и соцсети в одном интерфейсе21:27 30.07.2024

    Сложно представить жизнь современного человека без мобильных устройств, интернета или ПК. Они помогают людям трудиться, смотреть кино, слушать музыку, общаться с друзьями. А кроме этого, покупать товары и сервисы, что усложняет работу продавцам из-за большого количества источников, из которых к ним может прийти запрос.


купить телефон в Одесі, Україна