Біткоїн впритул наблизився до $70 000 на тлі симпатій американських політиків

00:16, 30.07.2024

Нещодавні виступи кандидата в президенти США Дональда Трампа (Donald Trump) перед представниками національної криптоіндустрії були покликані знайти електоральну підтримку, але експерти пояснюють, що не тільки цей чинник зумовив зростання курсу біткойна на відкритті торгів у понеділок до позначок, близьких до $70 000.

Принаймні на початку торговельної сесії найпопулярніша криптовалюта штурмувала саме цей рівень, хоча пізніше і відкотилася до позначок, наближених до ціни закриття попередньої сесії. Не менш важливим фактором, за даними CNBC, є наближення зборів монетарної влади США, Японії та Великої Британії, які відбудуться цього тижня. Крім іншого, від глави Федрезерву США Джерома Пауелла (Jerome Powell) інвестори очікують натяків на можливість зниження ставки рефінансування у вересні цього року.

Виступаючи напередодні перед представниками криптовалютної індустрії США, Дональд Трамп у традиційній для себе емоційній манері пообіцяв замінити чинного главу Комісії США з цінних паперів і ринків (SEC) Гарі Генслера (Gary Gensler), оскільки в його очах він уособлює сили, які чинять опір появі у США більш-менш виразних правил обігу криптовалют. Трамп і його прихильники у вихідні активно обговорювали ідею створення "криптовалютного державного резерву", чим також заінтригували інвесторів, що вкладаються в цей вид інструментів.

Відомий експерт з ринку криптовалют Ноель Ачесон (Noelle Acheson) в інтерв'ю CNBC заявила, що наразі не можна говорити про здатність нещодавніх заяв американських політиків впливати на динаміку курсу криптовалют у довгостроковій перспективі. Популістські заяви Трампа і його соратників з приводу створення "національного криптовалютного резерву" буде вкрай складно протягнути через Конгрес США, за її словами. Більшою мірою на ринок найближчими місяцями зможе впливати готовність команди чинного віцепрезидента США Камали Гарріс (Kamala Harris) наводити мости з представниками криптовалютної галузі. Не виключено, що зміна керівництва SEC відбудеться на цьому тлі раніше, ніж до влади прийде Дональд Трамп у разі своєї перемоги на листопадових виборах.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна