Чемпіонат Італії (Серія А) та Ліга 1: клуби з найдорожчими складами

23:04, 22.03.2024

Відомий портал Transfermarkt нещодавно оновив статистичні дані щодо вартості італійських футбольних клубів. За чемпіонат Італії (Серія А) грають двадцять команд (549 гравців) загальною вартістю 4,77 млрд євро.

Хто в італійському чемпіонаті має найдорожчі склади:

  • На першому місці знаходиться міланський «Інтернаціонале». Поточна вартість всіх гравців команди перевищує 622 млн євро. «Чорно-сині» також мають у своєму складі найдорожчого гравця ліги. Ним є аргентинський форвард Лаутаро Мартінес (110 млн євро).

  • Другу сходинку займає ще один міланський клуб. За підрахунками порталу загальна сума футболістів «Мілану» сягає 533,45 млн.

  • Третім у списку йде чинний чемпіон, «Наполі». «Партенопейці» зібрали у себе в команді футболістів на 535,15 млн євро.

  • Складом вартістю в 490,2 млн може похвалитися туринський «Ювентус». Він знаходиться на четвертій сходинці рейтингу найдорожчих клубів чемпіонату Італії — Серії А.

  • В топ-5 потрапила також «Аталанта» — всі гравці команди оцінюються у суму 349,6 млн.

Серед «найбідніших» клубів — «Емполі» та «Еллас Верона». Склади цих команд оцінюються у 68,6 та 68,38 млн євро відповідно.

Чемпіонат Франції: топ-5 найдорожчих клубів Ліги 1

Щодо загальної вартості французьких команд, то вона складає 3,62 млрд євро. Але більш чверті цієї суми приходиться лише на один клуб — «Парі Сен-Жермен», а інші учасники ліги мають набагато скромніші склади. Чемпіонат Франції налічує 18 команд, до заявки яких входить 467 футболістів. 

Отже, ПСЖ має найдорожчий склад — 1,03 млрд євро. По своїй вартості клуб посідає перше місце в Лізі 1 та четверту сходинку серед всіх європейських команд після «Манчестер Сіті», «Арсеналу» та мадридського «Реалу». Не дивно, що й найдорожчий гравець також належить парижанам — це Кіліан Мбаппе, вартість якого оцінюється в 180 млн євро. Однак незабаром Мбаппе покине клуб та перейде до «Реалу». Втім, саме ПСЖ належать ще вісім з десяти футболістів з найвищою ринковою вартістю у лізі.

Склад «Монако», який йде другим, аналітики оцінюють у 333,2 млн. На третій сходинці розташовується «Стад Ренн» — 262,3 млн. Четверте та п'яте місце займають «Ніцца» та «Марсель» з вартістю 260,5 та 237,75 млн євро відповідно. 

Найбіднішими клубами чемпіонату Франції є «Клермон Фут» та «Мец». Склад першого оцінюють у 51,45 млн, другого — у 41,6 млн євро. 

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна