Цукерберг став четвертою людиною у світі зі статками понад $200 млрд

18:17, 30.09.2024

Спочатку ставка Марка Цукерберга (Mark Zuckerberg) на метавсесвіт виглядала колосальною помилкою, яка викреслила понад $100 млрд із суми, в яку оцінювалися статки бізнесмена. Тепер же вона з лишком окуповується, оскільки рекордно висока ціна акцій Meta Platforms менш ніж за два роки майже вшестеро збільшила статки Цукерберга до позначки в $201 млрд.

За даними рейтингу Bloomberg Billionaires Index, статки Цукерберга вперше перевищили $200 млрд, завдяки чому він піднявся на четверту сходинку рейтингу найбагатших людей світу. Наразі засновник Meta поступається лише Ілону Маску (Elon Musk), Джеффу Безосу (Jeff Bezos) і Бернару Арно (Bernard Arnault).

Цього року істотно збільшити свій добробут зуміли керівники низки інших технологічних гігантів. Наприклад, засновник і глава Nvidia Дженсен Хуанг (Jensen Huang) збільшив свої статки більш ніж удвічі до 106,2 млрд. Однак ні Хуанг, ні будь-хто інший не досягли таких же успіхів, як Цукерберг. З 1 січня його статки зросли на $73,4 млрд завдяки 13-відсотковій частці в Meta. У середині минулого тижня вартість цінних паперів гіганта соціальних мереж досягла історичного максимуму, а загалом за рік вони подорожчали на 60 %.

Ситуація змінилася кардинально відтоді, як 2022 року після перейменування Facebook на Meta та інвестування великих коштів у створення метавсесвіту акції компанії втратили в ціні, а статки Цукерберга різко скоротилися. Тоді Meta намагалася знайти своє місце в сегменті коротких відео, намагаючись конкурувати з TikTok. Тепер же аналітики кажуть, що відхід від Facebook до Meta нарешті стає реальністю, оскільки компанія робить ставку на окуляри доповненої реальності Orion.

"Завдяки поєднанню апаратних поліпшень Meta за останні п'ять років і прогресу в галузі штучного інтелекту, Orion являє собою еволюцію Meta від компанії, що займається соціальними мережами, до компанії, що займається метавсесвітом", - вважають аналітики JMP Securities.

З 2022 року Meta скоротила десятки тисяч співробітників, зменшивши свій штат по всьому світу на 25 %. На додаток до цього були зроблені кроки щодо поліпшення фондових показників компанії, серед яких програма з викупу акцій на суму в $50 млрд і перші в історії Meta квартальні дивіденди. Крім того, Meta прагне зайняти одну з лідируючих позицій у сфері штучного інтелекту, витрачаючи значні кошти на нові центри обробки даних і нарощування обчислювальних потужностей.

Публічний імідж самого Цукерберга також сильно змінився порівняно з тим, що було два роки тому. Він відійшов від образу ботаніка-технаря і зайнявся різними видами спорту, включно зі змішаними єдиноборствами та вейксерфінгом. Цукерберг також заявив, що має намір триматися осторонь політики, незважаючи на свої ранні висловлювання з приводу соціальної справедливості, нерівності та питань міграції.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна