Глава Nokia здійснив перший в історії імерсивний телефонний дзвінок

02:04, 11.06.2024

Генеральний директор Nokia Пекка Лундмарк (Pekka Lundmark) особисто здійснив телефонний дзвінок за допомогою нової технології під назвою "імерсивне аудіо та відео". Nokia стверджує, що використання нової технології "покращує якість дзвінка за рахунок тривимірного звуку, роблячи взаємодію більш реалістичною". Ця технологія є частиною майбутнього стандарту 5G Advanced і Nokia прагне отримати можливості її ліцензування вже зараз.

Дзвінок був здійснений за допомогою звичайного смартфона через загальнодоступну мережу 5G. Примітно, що дзвонив Лундмарк Стефану Ліндстрему (Stefan Lindstr?m), відповідальному за цифровізацію і нові технології у Фінляндії. "Ми продемонстрували майбутнє голосових викликів", - заявив після закінчення телефонної розмови Лундмарк. Його досвід у сфері телекомунікацій незаперечний, адже ще 1991 року він брав участь у здійсненні першого голосового виклику 2G.

Звук у сучасних смартфонах передається в монофонічному вигляді, що знижує вимоги до смуги пропускання, але робить звучання більш плоским і менш детальним. Нова технологія, за твердженням Nokia, забезпечить 3D-звук з ефектом об'ємного звучання і високою деталізацією. Переважна більшість смартфонів обладнана щонайменше двома мікрофонами, за допомогою яких можна передавати в реальному часі просторові характеристики дзвінка.

"Це найбільший крок уперед у сфері голосових викликів з моменту появи монофонічного телефонного зв'язку, що використовується сьогодні в смартфонах і ПК", - вважає президент Nokia Technologies Дженні Лукандер (Jenni Lukander). Крім імерсивних дзвінків між людьми, цю технологію можна використовувати під час телеконференцій, щоб відобразити просторове місце розташування учасників.

"Зараз триває процес стандартизації, тож мережеві провайдери, виробники чипсетів і мобільних телефонів можуть почати впроваджувати це у свої продукти", - підсумував Лукандер.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Виртуальный номер для Telegram: Зачем покупать и где?!Виртуальный номер для Telegram: Зачем покупать и где?!00:38 10.06.2024

    Не все из нас этого хотели, но оказались в цифровой эпохе, которая диктует свои правила выживания. Одно из главных правил - защита частной жизни, персональной информации и зависимость от бесперебойной связи.

  • realme тестує технологію швидкої зарядки потужністю 300 Втrealme тестує технологію швидкої зарядки потужністю 300 Вт00:16 08.06.2024

    Компанія realme підтвердила, що працює над технологією швидкої зарядки потужністю 300 Вт - вона може стати найшвидшою на ринку. У своєму недавньому інтерв'ю Френсіс Вонг, керівник відділу маркетингу realme Global, повідомив, що зараз компанія тестує 300-ватну зарядку.

  • Corning представила скло Gorilla Glass 7i для масових смартфонівCorning представила скло Gorilla Glass 7i для масових смартфонів21:36 04.06.2024

    Чотири роки тому Corning представила скло Gorilla Glass сьомого покоління, яке вийшло під брендом Victus. Воно призначалося насамперед для преміальних гаджетів, і тепер компанія випускає нове скло з індексом 7i для "бюджетних і середніх пристроїв".


купить телефон в Одесі, Україна