Google і Samsung готують конкурента смарт-окулярам Ray-Ban Meta, але з Gemini AI

21:49, 03.10.2024

Samsung працює над створенням конкурента розумним окулярам Ray-Ban Meta з Google Gemini AI, повідомляє ресурс The Information. За даними ресурсу, рішення про це ухвалили на початку цього року після дискусій керівників Google і Samsung щодо того, який варіант кращий - налагодити випуск повноцінних окулярів доповненої реальності або зайнятися розробкою простіших смарт-окулярів, подібних до Ray-Ban Meta.

У підсумку керівники Google і Samsung дійшли висновку про необхідність створення недорогого конкурента Ray-Ban Meta з базовим набором функцій і підтримкою Google Gemini AI.

Як зазначив The Information, Samsung і Google можуть зіткнутися з труднощами під час продажу смарт-окулярів без співпраці з компанією EssilorLuxottica, партнера Meta, яка практично монополізувала глобальний ринок окулярів. Бренди Ray-Ban і Oakley, які належать EssilorLuxottica, є одними з найбільш упізнаваних на планеті.

У липні цього року з'явилися повідомлення, що Google намагалася вклинитися в партнерство EssilorLuxottica і Meta, що спростило б їй вихід на ринок смарт-окулярів, але цей задум зазнав невдачі з цілої низки причин. Минулого місяця Meta і EssilorLuxottica оголосили про новий контракт, що подовжує їхнє партнерство "на наступне десятиліття" з метою розроблення "розумних окулярів кількох поколінь".

За даними The Information, Google і Samsung також працюють над спільним проектом зі створення high-end гарнітури змішаної реальності, здатної скласти конкуренцію Apple Vision Pro. На Google покладено завдання з розроблення ПЗ, а Samsung займається апаратним забезпеченням із використанням чипсета Qualcomm XR2+ Gen 2. За останніми даними, вихід цієї гарнітури знову відкладається, цього разу до 2025 року.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна