HTC представила автономну VR-гарнітуру Vive Focus Vision з відстеженням погляду за $999

21:15, 18.09.2024

Компанія HTC анонсувала Vive Focus Vision - першу у своєму асортименті орієнтовану на пересічних споживачів автономну гарнітуру віртуальної реальності з функцією відстеження напрямку погляду. Крім цього новинка здатна відстежувати рухи користувача без додаткових базових станцій. Пристрій оцінюється в $999.

В основу моделі HTC Vive Focus Vision лягла гарнітура HTC Vive Focus 3, призначена для корпоративних користувачів - новий пристрій буде пропонуватися як для професіоналів, так і для пересічних споживачів. Гарнітура працює на чипі Qualcomm Snapdragon XR2, а використовувати її можна в автономному режимі і в зв'язці з ПК, до якого вона може підключатися через USB Type-C або DisplayPort. Для кожного ока встановлено дисплей з роздільною здатністю 2448 х 2448 пікселів і полем зору 120 градусів. Під час роботи в автономному режимі максимальна частота дисплея становить 90 Гц, а до кінця року з'явиться підтримка 120 Гц під час підключення через DisplayPort.

Функція відстеження очей є найважливішою перевагою HTC Vive Focus Vision - напрямок погляду фіксується 120 разів на секунду з точністю від 0,5 до 1 в межах 20-градусного діапазону центрального поля зору. Це дає змогу спрямовувати обчислювальну потужність на промальовування зображення, на яке користувач дивиться безпосередньо, завдяки чому підвищується продуктивність. Функція також дає змогу здійснювати керування інтерфейсом за допомогою рухів очей, але на відміну від Apple Vision Pro тут вона присутня як експериментальна. Відстеження напрямку погляду здійснюється за допомогою п'ятиточкового калібрування - його точність підвищується за рахунок автоматичного встановлення міжзіничної відстані. Користувачі з короткозорістю можуть вручну встановити фокус дисплея.

Іншою важливою перевагою HTC Vive Focus Vision є підтримка гарячої заміни акумулятора - тут є додаткова внутрішня батарея, ресурсу якої вистачить на 30 хвилин, поки виконується заміна основної, яка кріпиться на задній частині ремінця на голові. Основного акумулятора вистачить на дві години, і це звичайний показник для автономних гарнітур.

HTC Vive Focus Vision оцінюється в $999 - на старті продажів пристрій комплектуватиметься набором Vive Wired Streaming Kit для підключення через DisplayPort, а згодом він обійдеться вже в $149.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна