Хакери дісталися до даних Держдепу та інших федеральних агентств США через злом Microsoft

23:58, 04.07.2024

Наслідки злому хакерами електронної пошти кількох керівників Microsoft виявилися більш значними, ніж спочатку повідомила американська компанія в січні цього року, пише Bloomberg. У списку клієнтів Microsoft, які постраждали від атаки, приписуваної угрупованню Midnight Blizzard, нібито підтримуваному урядом РФ, опинилися Департамент у справах ветеранів США і підрозділ Держдепартаменту США.

В Агентстві глобальних медіа США, що входить до складу Держдепу США, повідомили, що "кілька місяців тому" отримали повідомлення від Microsoft про те, що деякі їхні дані могли бути вкрадені. Водночас представник агентства заявив, що жодні дані, що стосуються безпеки або особисті дані не були скомпрометовані. Зі свого боку, Департамент у справах ветеранів США визнав, що отримував у березні повідомлення від Microsoft про те, що його теж торкнувся інцидент із софтверною компанією.

У січні Microsoft повідомила, що хакерське угруповання Midnight Blizzard отримало доступ до облікових записів її корпоративної електронної пошти, а пізніше попередила, що хакери намагалися використати дані, якими обмінювалися компанія та її клієнти для подальшого вторгнення. Водночас компанія відмовилася назвати клієнтів, які постраждали.

"Поки наше розслідування триває, ми звертаємося з повідомленням до тих клієнтів, які листувалися з акаунтом корпоративної електронної пошти Microsoft, до якої (хакери) отримали доступ, - заявив представник Microsoft у середу. - Ми продовжимо координувати, підтримувати і допомагати нашим клієнтам у вжитті заходів щодо пом'якшення наслідків (злому)".

Згідно із заявою прес-служби Microsoft, компанія також зв'язалася з федеральним урядовим агентством США "Корпус миру" (Peace Corps) і повідомила його про хакерський злом. "На підставі цього повідомлення технічний персонал "Корпусу миру" зміг усунути вразливість", - повідомляє агентство.

Ще до атаки Midnight Blizzard компанія оголосила минулого року, що переглядає заходи щодо забезпечення кібербезпеки після "каскаду збоїв у системі безпеки". І зовсім нещодавно Microsoft назвала безпеку своїм "головним пріоритетом", намагаючись відновити довіру, що похитнулася.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Мільйони застосунків для техніки Apple можна було зламуватиМільйони застосунків для техніки Apple можна було зламувати02:07 04.07.2024

    Експерти компанії EVA Information Security виявили одразу три серйозні вразливості в менеджері залежностей CocoaPods для проєктів на Swift і Objective-C Cocoa. Вразливості ставлять під загрозу безліч застосунків, створених розробниками для техніки Apple, що працюють під управлінням iOS і macOS.

  • Студентів MIT заарештовано за шахрайство з криптою: вкрали $25 млн з Ethereum за 12 сСтудентів MIT заарештовано за шахрайство з криптою: вкрали $25 млн з Ethereum за 12 с02:35 18.05.2024

    Братів Антона і Джеймса Перайр-Буено, які вивчали інформатику і математику в Массачусетському технологічному інституті (MIT), заарештували в середу за звинуваченням у новаторській шахрайській схемі з використанням ботів для вилучення максимальної цінності (MEV) у блокчейні Ethereum.

  • Безпечний месенджер Signal запідозрили в роботі на уряд СШАБезпечний месенджер Signal запідозрили в роботі на уряд США01:00 09.05.2024

    Служба обміну зашифрованими повідомленнями Signal є вкрай популярною серед користувачів, які дбають про конфіденційність своїх листувань. Його завантажили понад 100 млн користувачів, а серед його прихильників значаться такі постаті як Едвард Сноуден (Edward Snowden) та Ілон Маск (Elon Musk).


купить телефон в Одесі, Україна